Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik mi avantajlı malulen emeklilik mi?

alex_16

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben epilepsi sara hastasıyım malülenmi emeklilik avantajlı yoksa vergi indirimimi rapor %40 vergi indirimi almadım şu anda çalışamadığım için rapor 3 ay önce aldım

% 40 ve üzeri rapor alamazsanız (http://www.engelliler.biz/forum/sag...indirimi-raporu-almak-icin-ne-yapmaliyim.html), -malulen emekli zaten olamazsınız ama- vergi indirimi ile erken Yaşlılık emekliliğinden de yararlanamazsınız.

İlk sigortalılığınız 1 ekim 2008'den önce ise ve ssk (4a) statüsünde emekli olacaksanız, sakatlıktan dolayı defterdarlıktan vergi indirimi hak etmelisiniz. Bu hakkı elde ederseniz, emeklilik için şu tabloya tabi olursunuz:

2008_oncesi.PNG

Not: Malulen emekli olabilmek için aşağıdaki şartlar gerekli:

1. Epilepsi – konvülsif epilepsi: (grand mal veya psikomotor) Tipik bir nöbetin detaylı bir şekilde tarif edilerek belgelendirildiği, ilişkili olan tüm olayları içeren; en az 3 aylık tedaviye rağmen ayda üç ve üçten fazla yaşanan ve beraberinde;
A. Gündüz yaşanan ataklar (bilinç kaybı ve konvülsif nöbetler)
veya
B. Gün boyunca aktiviteyi belirgin olarak kötüleştiren artçıları bulunan gece atakları.
2. Epilepsi – nonkonvülsif epilepsi: (petit mal, psikomotor, fokal) İlişkili olan tüm olayları içeren tipik bir nöbet şeklinin detaylı bir şekilde tarif edilerek belgelendirildiği, en az 3 aylık tedaviye rağmen haftada birden daha sık ortaya çıkan ve beraberinde
A. Bilinç değişiklikleri veya bilinç kaybı ve atipik davranış gibi geçici postiktal bulguların olması
veya
B. Gün boyunca aktiviteyi belirgin olarak kötüleştirmesi.​

raporum var %40 sigorta giriş tarihi 1996 pirim gün sayısı 4900 rapor düşürme kalktımı bu doğrumu

Doğru değil. Rapor oranı ne olursa olsun nihai kararı Ankara veriyor...

merhaba,
vergi indirimi raporları hakkındaki değişikliği resmi gazetede okudum. verilen raporu vergi dairesi kabuletmesi gerektiği yönünde karar var. buna göre 1996 yılında işkur tarafından işe girmek için aldığın %40 oranlı sürekli ibareli raporu ile vergi dairesine müracaat edebilir miyim. kabul edilir mi?
bilgisi olan var mıdır? teşekkürler

arkadaslar merhaba ben göz tüberkülozu hastasiyim sol göz görmüyor sag göz ise tedavi görüyorum sag gözümün durumu hic iyidegil ilaclarla görüyorum ve bu %52 engelverdiler ama ankara bunu %32 düsürmüs vayve adamlara bak bir insanin hayatiyla oynamak bukadar kolaymis demekki adalete bak ama ben yilmayacam yola devam selamlar saygilar

aziz kaya yeniden heyete girersin çok zaman geçmiş

Dediğim gibi, son merci Ankara'dır. Bunun dışındaki bilgiler yanlıştır.

bu epilepsinin malullüğü ile yazdığınız son 3 ağustosta yayınlanan yasa da belirtilen şartlarmı

bu sitede artık ankaranın oranı düşürme yetkisinin olmadığı okumuştum.hangisi doğru?

OturanBoğa;
Ankaranın % 73 bir raporu indirme yetkisi varmı? eğer yoksa onay gelince emeklilik için uygulamam gereken yol ve yöntemler nelerdir yardımcı olursanız sevinirim

Bülent bey emeklilik tablosunda 1 den 18'e kadar kırmızı rakamlar neyi ifade ediyor

kırmızı rakamlar şıkları ifade ediyor önemli birşey degil

asanur ankara düşürmez deniyor fakat hala düşe bilirde yüksele bilirde rapor oranı degiş meye bilirde heyetin insafiyetine kalmış egerki onaylanırsa yapmanız gereken pirim ve yıl tamamsa sgk ya emeklilik için başvurmanız yeterli

allakasi;

Hani onla ilgili yasa çıkmıştı da Ankara indiremez deniliyordu!Bu adamlar T.C. kanunlarını hiçe mi sayıyorlar.

düşürmez deniyor fakat bürokrasi ağır işledigi için daha zaman gerkli bizim memurlar gec algılıyo malesef

uğur bey totalde %56 raporum var formüle göre ancak bu yönetmelikte formül uygulanmayacak. ona göre %72 oluyor. hangisi avantajlı olur sizce malulen mi engelli emeklilik mi bir fikriniz var mı fikri veya bilgisi olan arkadaşlarda lütfen cevap yazsın

avantaj olarak vergi indirimi ile ola bilir maaş fazla bir fark olmaz malülen olursanız hiç bir şekilde calıştırmazlar emekli aylıgı kesilmeden vergi indiriminden emekli olmanız halinde calıştıgınız yer sgp ödüyerek hem emekli maaşı hemde aylıgınızı alırsınız malülen emeklilik çalışma yaşamınızı bitirir

Eve gelen emeklilik evraklarında YASA MADDESİ:506 SK.GECİCİ 87/C yazıyor bu ne demek bilen varmı.

emeklilik için mi müracaat ettiniz.

GEÇİCİ MADDE 87- (Ek : 29.07.2003 - 4958 / 54 md. Y.T. 06.08.2003)

506 sayılı sosyal sigortalar kanununun 60 ıncı maddesinin ( C ) bendinin (b) alt bendinde yapılan değişikliğin uygulanmasında, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte;

a) 12 yıl ve daha fazla sigortalılık süresi bulunanlar hakkında sakatlık derecesi ne olursa olsun bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yürürlükte bulunan hükümler uygulanır.

b) 9 yıldan fazla 12 yıldan az sigortalılık süresi bulunup II. Derece sakatlığı olanlar 15 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3680 gün,

9 yıldan fazla 12 yıldan az sigortalılık süresi bulunup III. Derece sakatlığı olanlar 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün,

c) 6 yıldan fazla 9 yıldan az sigortalılık süresi bulunup II. derece sakatlığı olanlar 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün,

6 yıldan fazla 9 yıldan az sigortalılık süresi bulunup III. derece sakatlığı olanlar 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün ,

d) 3 yıldan fazla 6 yıldan az sigortalılık süresi bulunup II. derece sakatlığı olanlar 17 yıl sigortalılık süresi ve 3840 gün ,

3 yıldan fazla 6 yıldan az sigortalılık süresi bulunup III. derece sakatlığı olanlar 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün,

e) 3 yıldan az sigortalılık süresi bulunup II. derece sakatlığı olanlar 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3920 gün,

3 yıldan az sigortalılık süresi bulunup III. derece sakatlığı olanlar 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün,

Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.

evet emeklilik müracaatımı yaptım emekli oldum bugün evraklar geldi gelen evrakta YASA MADDESİ:506 SK.GECİCİ 87/C yazıyor buna kafam takıldı bu gecici nedir rapor süreli değildi sürekliydi ama şu tarihe kadar maaş alabirsin diye de herhangi bir şey yazmıyor.

Hayırlı olsun! :)

Oradaki "geçici" ifadesi emekliliğe temel olan maddeye atıftır. Yoksa emeklilğin süre kısıtlaması ile gerçekleştirği anlamında değil. Rahat olun...

Üst Alt