Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik mi yaşlılık emekliliği mi?

salih akpınar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben ikisi arasında ki farkı anlayamadım hangisi daha avantajlı veya hangi şartlarda hangisine başvurmak gerekiyor yardımcı olur musunuz

salih akpınar

Amaç bir an önce emekli olmaktır her zaman.

Vergi indirimi ile emeklilik denilen şey zaten Yaşlılık emekliliğinin erken olanıdır. İkisi aynı şeydir yani.

Teşekkür ederim cevap için . Şimdi birine sgk dan diğerine vergi dairesinden başvurulmuyo mu ? şunun için soruyorum abime özür raporu için başvuru yaptık %40 rapor gelirse nasıl bi yol izlememiz lazım özürlü çocuğuda var bi etkisi olur mu ? abim bagkurlu toplamda 4700 civarı günü var.

salih akpınar

Vergi indirim akkı için raporla birlikte çalıştığı işyerinin bağlı olduğu defterdarlığa başvuracak ve bu hakkı elde edecek. Daha sonra emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacak:

2008_oncesi.PNG

Not: İlk sigortalılık 1 Ekim 2008'den önce olup emekliliği de ssk (4a) statüsünde gerçekleşecek diye varsaydım.

Üst Alt