Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik sürecine nereden başlamalıyım?

alihangl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2.dereceden vergi indirimi belgem var. Bugün sgkdan biri ile görüştüm normalde 09/11/2019 tarihinde emekliliğim doluyor ve olacaktım herseyimin planını yapmıştım.Memurun dediğine göre elimdeki vergi indirimi yazısı için maliye bakanlığı ile sgk yazışma yapıyormuş buda 90 günü buluyormuş, söylenenler doğrumu henüz emeklilik başvurusu yapmadım pazartesi yapacağım mersin sgk il müdürlüğünden yapmayıp Ankara dan mı başvuru yapsam elden bir etkisi olurmu arkadaşlar

alihangl mrb
09/11/2019 da emeklilik şartlarınızın yerine gelecegini belirtmişsiniz bu tarihten őnce emeklilik için başvuramazsınız maxsimum 3 ay sūrūyor işlemler ama artık bir 1.5 ayda işlemler bitiyor kısa sūrede baş vurduğunuz ay sonundan sonra maaşınız birikmeye başlar
Sizin bir kaybınız olmaz.

umut2135

Öncelikle teşekkür ederim maaş birikir onda sıkıntı yok kamu kurumunda çalışıyorum benim sıkıntım SGK dan emekli olabilir yazısı almak bu yazıyı alıp ilişik kesmem lazım bu yazıyı almak 90 gün buluyormus dediler

alihangl

Emekli olur yazısı birkaç günde verilir. Vergi indirim hakkınız varsa ve sigortalılık süresi ile prim gün sayınız da tamamsa, emeklilik işlemi de 2 ayda neticelenir.

OturanBoğa merhaba vergi indiriminden emekli olurken(vergi indirimim yeni)emeklilik dilekçesi verdikden sonra raporlar tekrar kontrol edilip, tekrar hastaneye sevk vb.yorucu süreçler tekrar mı başlıyor.Yoksa vergi indirimi alırken zaten raporlarımız inceleniyor.tşk.

isogulcakli
Vergi indirimi ile emeklilikte hastane, rapor süreci, ya da raporların incelenmesi gibi bir durum söz konusu değil.
Emeklilik mevcut vergi indirimine istinaden yapılır.

Ufukalp teşekkür ederim.

Ufukalp kafam çok karıştı.Forumda yaptığım incelemelerde.memur olarak emeklilik işlemleri Emeklilik talebi ankaraya gidiyor.Ankara emekli sandığı ise bergi dairesine bu isteklinin vergi indirimi var mı yok mu diye mi görüş istiyor ?yoksa vergi indirimi var mı?varsa alalım bakalım raporu da inceleyelim.şeklinde mi?

%41 vergimim var 22 yıl 7000 gün prim.2015 de memur oldum öncesi ssk ama emekli sandığından emekli olacağım.Süreç hakkında kafam çok karıştı.Şimdiden teşekkürler.

Ben şu an 5510 4c li görünüyorum.Yeniden rapor istenir yazıyor forumlarda yenşden hastane süreci

isogulcakli

4c memur emekliliği ile vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Emeklilik zamanı geldiğinde beyan edilecek YENİ rapordur belirleyici olan

isogulcakli
Sorunuz vergi indiriminden emeklilik şeklindeydi ve ona göre cevap verdim.
Ama devlet memuruymuşsunuz. OturanBoğa cevap vermiş.
Forumdan maksimum fayda sağlayabilmek için sorularınızda detaylara yer verin lütfen.

Sgk emekliliği hakkında

Şu an aktif olarak çalışmıyorum ama emekliliğim doldu. Sadece sgk ya başvurmam yeterli mi?

invictus
Emekliliğim doldu dediğinize göre sigorta başlangıç tarihiniz 2008 öncesi.
Emekliliğiniz 4A statüsünden olacaksa vergi indirimi hakkı elde etmiş olmanız şart.
Lütfen sorularınızda detaylara yer verin.

Ufukalp %90 engelli raporu ile vergi indirimim vardı istifa etmeden önce. 5500 gğn ve ocak 99 ilk iş tarihim. 3980 güne tabiyim.

invictus
Hâlâ hangi statüden emekli olacağınızı belirtmemişsiniz.
Eğer 4A lı iseniz ve emekliliğiniz bu statüden olacaksa %90 oranıyla alınmış 1.derece vergi indirimi ile gerekli şartlar 15 yıl 3600 prim gün sayısıdır.
Emin bir şekilde 3900 lerden bahsetmeniz akla Bağkur'lu olabileceğinizi getiriyor.
Zaten her durumda emekliliğiniz çoktan dolmuş durumda.
4A ise vergi indiriminiz ile birlikte SGK'ya başvurmanız yeterlidir.
Bağkur'lu iseniz başvuru üzerine kurum sizi hastaneye sevk eder. Çıkan rapora göre işlem yapılır.

ben 16/07/2019 tarihinde dilekçe verdim 3 derece vergi muafiyetiyle emekli oldum 17/09/2019 tarihinde maaş bağlandı oda neden oldu iş yeri vergi muafiyeti raporumu kaybetmiş yoksa 1 ay içinde bağlanıyor eğer elinizde vergi muafiyeti raporu varsa sgk ya elden götürün başka bir sıkıntı yok

işten ayrıldım şu an ekpssye hazırlanıyorum. Halihazırda 5500 gün ile dediğiniz gibi emekliliğim çoktan doldu. 4A'dan emekli olmadan memuriyete girip hizmet birleştirmesi yaparsam devletten emekli olmam daha mı avantajlı olur? Ek derece alabilirmiyim? Mesela 9/1 8/2 girip 5-6-7'ye yükseltilebiliyor muyum? Yoksa özel sektörde çalıştıklarım sadece güne mi sayılıyor?

ilk işe giriş 27.09.1999

5500 prim gün sayısı

SSK (Bağ-kur değil)

%90 engelli 1.derece vergi indirimliyim

invictus
Şimdi memuriyete girer ve 4C statüsünden emekli olmak isterseniz memur olarak en az üç buçuk yıl çalışmak zorundasınız.
Ve benim görüşüme göre bu kadar beklemek de sizin emekli maaşınıza hiçbir olumlu katkı sunmayacaktır.
5510 sayılı yeni sosyal güvenlik yasası ile artık memurların emekli maaş hesabında da prime esas kazanç tutarı baz almaktadır.
Memur maaşlarında aile yardımı, çocuk yardımı, özel hizmet tazminatı gibi birçok kalem, sigorta ve vergi matrahına dahil olmadan net olarak eklendiği için primi esas kazanç tutarı düşük kalmakta, emekli maaşını olumsuz etkilemektedir.
Ben olsam hiç düşünmeden derhal emekli olur, madem çalışacak gücüm var SGDP kapsamında emekli olarak çalışmaya devam eder, iki maaşımı bir birden alırım. Bundan daha avantajlı bir durum düşünemiyorum ben.

Ufukalp özel sektörden emekli olup sonrasında memuriyete girdiğimde SGDP kapsamında maaşım kesilmiyor yani doğru mu anladım?

invictus
Hayır yanlış anladınız.
Emekli olduktan sonra memuriyet değil özel sektörde SGDP kapsamında çalışmaya devam etmekten bahsettim.

Üst Alt