Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilikte maaşı arttırmanın bir yolu var mı?

OZAN COŞKUNER

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın arkadaşlar vergi muafiyetim var 2000tarihinde pirim ve sigorta girişim 5200günüm ve 168bin pirim ödemem var fakat bu son çıkan yasalarla aylık hesabımda 602tl maaş bağlanıyo gbi şimdi emekli olsam yasa geregi 18yıl4080tabiyim 2018 dolacak hemen emekli olacam fakat maaş çok az oldu pirimim yükseltsedemi yani ozamana kadar 200milyar gbi olur ozamandamı aynı maaşılacam hiç yükselme şansı yoksu pirim yükselsedemi aynı maaş olur bunun hiç bir açığı kanunu yokmu yardımlarınız fikirlerini ve yazılarînız bu konuda çok önemli şimdiden teşekkürler ozan coşkuner

Bende merakla sorunun cevebini bekliyorum bilenler bilgisi olanlar paylasirsa sevinirim
Yuksek prim odersen yuksek maas baglanir diye hatirliyorum. Son 4 yil onemlimi onuda merak ediyorum ama 2008 sonra odemeler. Baya dusukmus 2000 once yatiranlar yuksekmis

Elbette bağlanacak maaş ödenen prim miktarları ile doğru orantılıdır.
Ancak çalışma hayatı boyunca asgari ücretten ya da yakın miktarlar üzerinden prim ödeyip de son bir yıl yükseltmek maaşta önemli ölçüde bir yükselmeye yol açmaz.
2008 sonrası primlerin aylık bağlanma oranına etkisi önceye nazaran daha düşük olduğundan primin az miktarlarda yükseltilmesi maaşda pek yükselmeye sebep olmaz.
Mesela asgariden ödeyen biri 2000 tl üzerinden prim yatırsa bu gözle görünür bir fark yaratmaz.
Maaşın yüksek bağlanması için hem uzun süre hem de yüksek prim birlikte olmalıdır.

Benim kafami karistiran bir durum var.En dusuk emekli maasi 1070 tl. Ama engelli biri emekli olunca 600 gibi rakamlar forumda yaziliyor. O zaman emekliligi beklemek mantiksiz. Anlasilan emekli olsakta calismaya devam etmek lazim.

Kim demiş en düşük emekli aylığı 1070 tl diye?

ben 944 tl alıyom yalan onlar ınanmayın benden az alan arkadaşlar var [FONT=sans-serif]Kim demiş en düşük emekli aylığı 1070 tl diye?[/FONT]

çalışta iş bulursan çalışırsın

Üst Alt