Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilikte raporun süreli olması sorun olur mu?

mardin2147

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar size bir sorum olacaktı. vergi indirimi alıp akabinde emekli olabilmek için raporumuzun süresiz olma zorunluluğu var mı? Rapor da kronik yazıyor ama süre 2 yıl denmiş. Bende ki rahatsızlık git gide ilerleyen bir hastalık olduğu için süresiz veremiyorlarmış. Bu konu hakkında bilginiz var mı?

mardin2147

hayır, süreli de olsa emekli olunabilir. Olsa olsa, eğer sgk kontrol isterse, kontrol zamanı gelmeden 4-5 ay önce kuruma gidip kontrolleri yaptırmak ve raporu güncellemek gerekir o kadar.

Merhaba maliye den gelen vergi indiriminiz sürekli mi?

Dagci96

merhaba, henüz baş vuru yapmadım. dilekçemi yazdım ama başvuru yapıp yapmamakta kararsızım. malumunuz emeklilik şartları çok rezil durumda. yapsam mı ile yapmasam mı arasında kararsızım

mardin2147 merhaba

ben de kararsızınım bu konuda sizi kesin olarak etkilemek istemem.Çünkü burda her bir bireyin engel durumu birbirinden farklı. Bir kişiye bakarak durumu kestirmek kolay değil. Geçmiş yorumlardan da anladığım kadarı ile bir takım sorunlar olması olasılık dahilinde. Burda karar vermek size düşüyor. Engel durumunu kontrol muayenesinde düşme ihtimali yok ise emekli olun çekinmeyin.Fakat sorun olur diyorsanız mevcut bir işte çalışılarak emekli olun en kötü ihtimal emekli maaşınız kesilse dahi çalışıp gelir elde etmeye devam edersiniz.

Dagci96

engel durumumun değişebileceğine ihtimal vermiyorum. Lakin bende ki rahatsızlık gittikçe artan bir hastalık. İgA Nefropatisi, bu rahatsızlığın tedavisi yok ve her geçen gün böbreklerin geri kalanını çürütüyor. Şuan Kronik Böbrek Yetmezliği başlamış durumda. Benim emekli olmak istememem de ki sebep Allah kısmet ederse ileride memurluk düşündüğüm için. Duruma çok hakim olmadığım için ileride karşıma nasıl bir sorun çıkar onu bilmiyorum :( ayrıca emeklilik maaşları çok rezil durumda. Bilgi alabileceğim ve beni bu konuda aydınlatacak kimse olmadığı için öyle beklemedeyim.

Ayrıca bu hastalık tüm hayatımı etkiler oldu. Sürekli yüksek tansiyon, halsizlik, çöken bağışıklık sistemi, besinlerin çoğunun yasaklı oluşu, türlü türlü hastalıkları beraberinde getiriyor. hayata uyum süreci yerle yeksan olmak üzere.

Üst Alt