Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilikte yeniden rapor istenecek mi?

süzer_5858

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalr
başvuru yaparken vergi indirimi raporu ve vergi indirim yazısı ile müracaatı yaptık diyelim

sgk tekrar hastaneye göndere bilirmi yeni rapor için benim rapor sürekli engelim sabit oran yuzde 55

Vergi indirimi için müracaat yaptıktan sonra sizi hastaneye sevk ederler sonrasında da heyete girersiniz raporunuz Ankara Merkez Sağlık Kuruluna gönderilir, kurul yaptığı inceleme sonucunda sizin rahatsızlıklarına uygun teşhis ve hastalık kodu girilmemiş ya da eksik teşhis yapılmışsa raporun düzeltilmesi için tekrar gönderir, hastanenin verdiği rapor oranını düşürerek onaylarlarsa itiraz hakkınız vardır, forumda nasıl itiraz edeceğinizi ve aynı duruma düşüp nasıl itiraz edilmesi gerektiğini anlatan konular mevcut.

emeklilik basvuru

merhabar emeklilik için raporla başvuru yaparlen sgk tekrar rapar için hastaneye sevk eder mi ?

süzer_5858

Emeklilik başvurusu öncesinde vergi indirimi hak edilmişse sgk'nın yeniden rapor istemesi söz konusu olmaz.

Not: 1 ekim 2008'den önce sigortalı olan ve emekliliği ssk (4a) statüsünde gerçekleşecek kişiler içindir bu kural

merhabalar bu konu benim bu kafa çok takılıyor benim gözden rahatsızlığım var oran yüzde 55 2002 yılında aldım raporu
eğer sgk hastaneye sevk ederse yüzde 40 ın altında bir oran verilse emeklilik hakkımı kaybedermiyim

2002 yılındaki engelli ölçütleri ile şimdiki ölçütler farklı örnek o yıllarda tek gözü hiç görmeyen biri en az %40 oran alabiliyorken şimdi %32 alıyor yani oranlarda epey bir düşme var bu durumdan çok maduriyet yaşayan engelliler var

başka rahatsızlıklar var ise onları da rapora ekleyerek vergi indirimine başvurabilirsiniz ayrıca vergi indirimi almadan emekli olamıyorsunuz allah kolaylıklar versin

Son düzenleme:
OturanBoğa

Yani ben 2013'te vergi indirimi ile emekli oldum sgk beni istediği zaman kontrole gönderir mi?Bakanlık sağlık kurulu vergi indiriminde süre koymamış

sgk istediği zaman kontrol isteme hakkı var ancak bu kontrol isteme olayı pek karşılaşılan bir durum değildir 100 kişiden belki 2 kişiden kontrol istenir ne zaman istenir istenmez bilinmez

günaydın arkadaşlar benim vergi indirim raporum var işyende bu sekilde çalışıyorum

Sürekli vergi indiriminiz varsa ve ilk işe giriş tarihiniz 01.10.2008 den önce ise tekrar rapor İSTENMEZ.

Herkese merhaba benim emeklilik tarihim 02.03.2018 de doluyor 2004 tarihli sürekli vergi indirim raporumda var.Az önce bir arkadaşımla konuştum oda sgk müdürüyle konuştu ve müdür tc mi doğum tarihimi sorup benim emeklilik şartlarıma baktı ve dediki günü gelince sgk ya gelecek biz onu eğitim araştırma hastanesine sevk edicez yeni rapor alacak rapor oranı 40 ın üzerinde olursa emekli olur oran düşerse olamaz.

Bu kadarmı kolay bu iş ,emekli olurken yeni rapor istenecekse neden biz emekli olmadan vergi indirimi peşinde koşuyoruz ,Vergi indirimini alırken neden süreklidir kaşesi vuruluyor.Amaçları insanları emekli etmemek ne yaparsan yap demek çalışabilirsen çalış ailene bak,çalışamazsan ne halin varsa gör demek.Rezillik

vergi indirimi varsa ise yeniden rapor istenmez bir yerde bilgi eksikliği var araştırın bence

Emeklilikte işegiriş oranım 60 dı vergi indiriminde oran 45 düştü ben hanhi orandan emekli olurum teşekkürler

Cok Sacma !
Engellı birey olarak rapor alıyorsun raporunda sureklı ıbaresı mevcut oluyor vergı ındırımıne yapıyorsun. hersey tamam eee emeklı olunca tekrar rapor ıstıyorlar ne alaka yaa neden sureklı verıosun o zaman neden vergı ındırıosun ınsanları ezıyorlar bu sekılde sureklı bir arıza sureklı dıdısının dıdısı sureklı raporu olan tarıhe bakılmaksızın yenı rapor ıstenmeksizin suresı dolunca gıdıp emeklı olabilmeli ne bıda bıda rapor kolay sankı almak

Sürekli vergi indiriminiz varsa emeklilikte tekrar rapor istenmesi söz konusu değildir.

Merhaba arkadaşlar 1 ekim 2018 sigorta girişim var yüzde 60 engelli raporum var ve süresizde vergi indiriminden 60 üzerinden yararlandım emeklilik için müracatım da yeniden rapor isterler mı vergi indirimi üzerinden emekli olabilirmiyim.

1 ekim 2008 pardon

Birol0606
Bula bula işe girecek günü öyle bir bulmuşsunuz ki... :)))
Sigorta başlangıcınız sadece 1 (bir) gün önce olsaydı zamanı geldiğinde vergi indiriminize istinaden yeniden rapor almadan emekli olabilirdiniz. Ama 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı sosyal güvenlik yasası ile artık bu mümkün değil. Vergi indiriminiz emeklilik açısından hiç bir işinize yaramayacak.
Sadece tek bir günle kaçırmışsınız.

5510 sayılı SGK 01/10/2008 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Buna göre;

Yetkili sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı incelenmesi sonucu, çalışma gücü oranı

a) %40-%49 arasında olanlar en az 18 yıl ve 4680
b) %50-%59 arasında olanlar en az 16 yıl ve 4320 gün prim bildirmiş olmalarıyla emeklilik talep edebileceklerdir.
c) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce %60 ve daha fazla oranda özürlü olduğu için malüllük aylığından yararlanamayanlar, 15 yıl ve 3960 prim gün sayısıyla emekli olabileceklerdir.

Yani 5510 sayılı yasayla illa ki vergi indirim belgesi şart değildir. Ama aldıkları taktirde emeklilik için geçerli bir belge niteliğinde olacaktır

Böyle de yorumlayanlar var bu yasayı eskiden mecburi imiş sonrasında sanki gerek yok ama alınmışsa yeniden rapora ihtiyaç olmadığı gibi

5510 sayılı SGK 01/10/2008 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Buna göre;

Yetkili sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı incelenmesi sonucu, çalışma gücü oranı

a) %40-%49 arasında olanlar en az 18 yıl ve 4680
b) %50-%59 arasında olanlar en az 16 yıl ve 4320 gün prim bildirmiş olmalarıyla emeklilik talep edebileceklerdir.
c) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce %60 ve daha fazla oranda özürlü olduğu için malüllük aylığından yararlanamayanlar, 15 yıl ve 3960 prim gün sayısıyla emekli olabileceklerdir.

Yani 5510 sayılı yasayla illa ki vergi indirim belgesi şart değildir. Ama aldıkları taktirde emeklilik için geçerli bir belge niteliğinde olacaktır bülent bey böyle yorumlayanlarda var

Birol0606
O öyle yorumlayanların kendi düşünceleri, yasada o yönde yorumlanacak bir metin yok.
Vergi indiriminizin emeklilik konusunda hiç bir fonksiyonu yoktur.

Raporum var ama ssk kendi yeniden istiyor vergi indirimim var hükmü yok Anlamadım ki ufukalp bey

Üst Alt