Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklililikte Diabetin kontrol altına alınması hali..?

diabetus

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim kafamı kurcalayan son zamanlarda okuduğum vergi indirimi ile emeklilik ve sgk tekrar kontrol istemesi halinde hakem hastahane engel rapor oranları
sanıyorum her hastahane farklı farklı oranlarda raporlar veriyor,

benim tip 1 diyabet+hipertansiyon+göz kuruluğu hastalıklarından dolayı vegi indirimine başvurup yaşılılık emekliliğinden faydalanmak istiyorum
diğer tüm şartlar tamam sadece vergi indrimi gerekli,
şimdi tip 1 diyabet 200 mg altındaysa %30 bunuda sanıyorum hba1c değerleri ile kontrol ediyolar ama şöylede br durum var bu hba1c değeri tamamen diyabetli olan hastanın elinde olan bir şey iyi regüle edilmiş bir diyabette bu değerler %5.5 veya % 6 eğer ben kan şekeri oranlarıma dikkat etmezsem ve diyet uygulamazsam buna bağlı olarak bu değer yükselecek ve kısa bir zaman hba1c değerimi %9 veya üstüne çıkartabilrim
buna tabiki çevresel faktörlerde etkili stres üzüntü aşırı heyecan vs

bu hastalılarımdan şu an için tip 1 diyabet 200mg üstünde ketoz gösteren %40 tansiyon %10 ve göz kuruluğu %5 buna göre totalde %55 olan raporum sanıyorum kırpılacak % 40 seviyelerine düşecek

fakat asıl sorun şurda başlıyor ilerde diyabetim regüle oldu şeker düzeylerim 200mg altına geriledi ve sgk benden hakem hasthane sevki istedi oran otomatik olarak %30 düşecek ve bu hesaba göre tip 1 diyabet %30 tansiyon %10 göz kuruluğu %5 bu tabloya göre %40 altında kalıcam ve sgk benim maaşımı kesip yapılan ödemeleri geri isteyecek

burda benim ne günahım olacak ömür boyu kan değerlerim yüksekmi dolaşayım buna bağlı olarak felçmi geçirelim ne yapalım burda bir tezat var ve bunun bizim gibi iç hastalıklarından muzdarip insanlar için dületilmesi lazım değilmi sizce

görüşleriniz nelerdir...

Ortada sahte rapor alıp sgk yı yanıltma gibi bir durum söz konusu değilse sgk size ödediği maaşları geri istemez.

Hocam benim durumumda sana benzer
Bende tip 2 diabet hastasıyım
Rapor almaya gittim
Açlık şekeri 115, A1c 5,6 çıktı
Ama ilaç kullanıyorum raporlu
Sonuçta yazdılar tip 2 daibeti

öyle bir durum yok benim demek istediğim kan değerlerim yüksek iken alınan tip 1 diyabet raporum %40 daha sonra regüle ettim değerlerim normale döndü sgk kalktı benden tekrar bana belirlediğim hastahaneden rapor getir dedi gittik diyelim bu sefer oranı blirlenen kriterlerde %30olarak verecekler bu tip durumlarda ne yapmalı sizin dediğiniz şekildetabiki olamaz yasal değil kul hakkı yetim hakkı var devlet en ağır cezayı versin bu tip insanlara onlar yüzünden bir çok çorap örülüyor ya başımıza..

bende askerde oldu askerlikten alınma elverişli değildir raporum var tip 1 diyabetli diye 1995 senesinde sonra 2005'te rapor aldım şişli etfalden o zaman sadece diyabet vardı %40 vermişlerdi..

şimdi tip 1 diyabet+tansiyon birde yeni göz kuruluğu çıktı diyabete bağlı olarak retinopati ama ileri saflarda değil damla kullanıyorum iki yıl rapor aldım ilaçlar için bu göz kuruluğundan bir oran verilirmi bilmiyorum arkadaş %5 alırsın dedi

Vergi indirimli emeklilik yardım...

günaydın bende vergi indirmi ile emeklilik için başvuru yapıacam fakat kafa takılan bazı sorular var bunları cevaplayabilirseniz sevinirim 1995 yılından beri tip 1 diyabet hastayım yaşım 40 tabiki ilerleyen zamanlar içerisinde buna tansiyon hastalğıda eklendi ve bir zaman önce gözlerimde diyabete bağlı göz kuruluğu teşhisi konuldu suni damla kullanmaktayım,yeni yapılan testlerimde hba1c 8.3 çıktı buna göre sanırım diyabetten %30 tansiyon % 10 ve göz kuruluğundan % 5 gibi rapor oranları çıkıyor bu hastalıkların ilaç raporları var elimde benim merak ettiğim bu maliyenin rapor oranlarını kırpması acaba bu oranlar ile başvuru yaparsam %40 altına düşürebilirlermi ona göre işlemlerimi yapıcam teşekkürler...

Çok az yükselecek ise aşağı yukarı %40-49 oranında olacaksa değmez.
Maliyenin kırpıp kırpmayacağı net bilemeyiz. Ancak siz tablolara bakarak özelden muayene olarak durumu net öğrenin. %50 ve yukarısına çıkacaksa o zaman başvurmaya değer, %40-49 arasında kalmışsanız değmez. Özelden bir muayene olun derim...

erdinç bey %40 alırsam vergi indirimini zaten emeklilik için kafi değilmi?şu anda engelli emeklilik şartlarını tamamlamış bulunmaktayım sadece vergi indirimi almam gerekiyor şu an çalıştığım kurumda seni yeniden emekli olarak çalıştarıbiliriz diyor bende bunun için emeklilik başvurusu yapmak istiyorum vergi indirimini maaşıma yansıyacak 20 tl için değil

PArdon, kardeş vergi indiriminden faydalanıyor musunuz?
ilk başta sormadığım soru için özür dilerim..

hayır faydanlamıyorum şu an için daha önce 2012 yılında başvuru yaptım diyabet+tansiyon+psikoloji %43 olarak onaylandı raporum sürekli fakat vergi indirimi bir yıl kontrol olarak geri geldi sanırım psikoloji raporlarında bir yıl kontrol veriyorlarmış bu sefer psikoloji raporum olmasına rağmen dahil etmeyceğim sadece diyabet tansiyon ve göz kuruluğu raporlarımı vereceğim bunlarda hesapladığım zaman %45 yapıyor benim merak ettiğim acaba %40 altına düşermi

Hesaplamayi nasil yaptiniz baltazar formülü ilemi eğer oyle ise düşeceğini sanmıyorum ilk aldığınız rapordaki oranlari paylasirmisiniz ve enson goz kurulugu oranınida belirtirseniz sizin durumunuzda olanlar için faydali olabilir

Vergi indirimi almadan emeklilik normal emeklilik üzerine olur. Yani vergi indirimi almadan emeklilk hesapları yapamazsınız.
Dolayısıyla vergi indirimi engelli emekliliği için şart. bunu biliyoruz...

Peki hastanein verdiği raporu maliye düşürür mü?
Hastane abartılı rapor vermiş ise zaten düşürür, diğer değişle zor düşürür. Dolayısıyla iyi bir muayene sonuçu yeterli tetkik ile alınan hastalığı birer birer yazılan raporda oranı düşürmez. Çünkü Davalık olursunuz...
Maliye raporda oran yanına hastalık ve veya sakatlık isimleri yazılmamış ise yeniden isteyebilir..
Kısaca şimdiden bilemeyiz. düşürür yada düşürmez diyemeyiz.

baltazar hesaplarına göre yapılmıştır,daha önceki raporumda %30 diyabet hba1c düzeyim o zman 6.2 idi,tansiyon 10 ve psikolojiden diyabete bağlı kaygılar vs %10 almıştım o zaman %50 rapor çıktı hastahane bunu %43 düşürdü ve maliyeye yolladı maliyede aynı sekilde oanyladı ve nir yıl kontrol ile vergi indirim verdi 2012 yılında ben daha sonra gitmedim yani uğraşmak istemedim aylığıma 20 tl için o kadar eziyete gerek yok diye şimdi emekli olmak istiyporum şartlarım tamam,baltazar hesaplarına göre dediğim gibi tip 1 diyabet insülin kullanıyorum günde 4 kez hba1c değerim 10 altındna ise %30 aksi olsaydı %40 istesem nu değeri yükseltebilirim fakat sağlığım tehlike altına girer, tansiyon 10 ve göz kuruluğu %5 hepsinin ilaç raporları var ve ömür boyu kullanıcam

Süresiz apor alır ve vergi indiriminde süresiz olarak onaylanırsa neden olmasın..

Mr.No

teşekkür ederim .yani baltazar formulune göre bu oranlar her hangi bir düşürme olmaz heralde

Baltazar formulune göre 30+10+5=40.15 yapar buda size yeterli olur vergi indiriminizde tahminen süresiz olarak onaylanır diye düşünüyorum

Üst Alt