Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliyim. Aldığım yeni rapor emekliliğimi etkiler mi?

Ahmet Aydin1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese buradan selam ediyorum.

Arkadaşlar ben geçen yıl [2015] kasım ayında emekli oldum. % 60 raporum ve o raporla %60 vergi indirimi aldım ve bana Yaşlılık maaşı bağlandı.
Yalnız tuhaf olan rapor 1 yıllık, Vergi indirimi sürekli idi.
Süre bitince işyerim benden engelli statüsünde çalışmaya devam edebilmem için yine rapor istedi ben zaten zamanı gelince heyete girip tekrar rapor aldım. Şimdi de 2 yıllık rapor verdiler ama oran %49 a düştü.
Raporun düşmesi vergi indirimini etkiler mi ? Emekliliğimi etkiler mi?

OTURAN BOĞA cevap verirse çok memnun kalırım. ŞU anki durumum nedir?

Sonradan aldığınız rapor vergi indiriminizi etkilemez.
Vergi indirimi kazanılmış haktır.

Teşekkür ederim.Zaten SGK sadece vergi indirimi evrağı ile ilgilendi. O şekilde emekli oldum.

Ahmet Aydin,
Son aldığınız rapor ile vergi indirimi hakkına müracaat etmediğiniz taktirde mevcut vergi indirim hakkınız devam eder.

Vergi indirimim %60 olarak mı devam eder,raporum 49' a düştü. Çalışan olduğum için sordum. 2.derece mi yoksa 3.derece denmi bordro'm hesaplanir?

2 derece olarak yanlız iş yerine en son aldın raporu söylemene gerek yok dedi mi yap

%60 olarak eder en son aldın raporu söyleme işler karışır
Ahmet Aydin

Rapor süreli oldugu için bitince ben hastaneye başvurdum ve rapor kuruldayken işyeri benden süresi bittiği için rapor istedi, bende verdim. Sonra bana İŞKUR'a kaydını yaptır dedi.Orayada gittim ama vergi indirimi hakkında bi işlem yapılmadı.

Herhangi bişey yapmaya gerek yok vergi indirimi 2 dereceden aynı şekilde yararlanırsin raporun önemi yok yeterki %40 olsun yeterli

Aynen, bende öyle düşünüyorum sadece emin olmak istiyorum.

Dediğim gibi vergi indirimi kazanılmış haktır.
Tekrar vergi indirimine başvurmadıkça hakkınız kaybolmaz.

Rapor Yenileme

Sürekli vergi ind. ile emekli oldum.
Eng. statüsünde özel sektörde çalışıyorum. Ama raporum süreli. 5. defa rapor almak için heyete girdim.

Benim öğrenmek istediğim rapor alırken Beyin Cerrahisi oran yazmamış. Oysaki nöroloji 20 beyin cerrahisi 20 toplamda %40 KBB %2 ve Ort.%7 oran ile raporumu yeniliyordum. Bu oranlar muayene olurken belirtilmesi şartmı ? Önceki raporlarımı heyete sundum ve hepsinde B.cerrahisinin oranı var. Sizce eski raporlarıda göz önüne alıp bakılıyor mu ? Yoksa oyunamı geldim ? Vergi ind. Sürekli, rapor %40 altına düşerse SGK ya bildireyim mi? Benim görüşüm gitmeliyim. Cezalı duruma düşmek istemem.

Neymiş efendim oranlar düşmüş müş, yeni gelen cetvele göre raporumu keyfi kader %34 e kadar düşürdüler.
Doğru vergi dairesine gittim ve bana verdikleri cevap. "Biz bakanlıktan gelen yazıya bakar ve % 60 sürekli, kontrol şerhi konmamış senin kazanılmış bu hakkına sen itiraz etmedikçe bu hakkın devam eder. " Dediler.

Oysa ki hakem hastanesinin raporu sürekli olsaydı bunları yaşamazdım. Şimdi % 34 eng. raporumla hiçbir indirimden ve sosyal haklardan yararlanamayacağım. İyiki daha önce vergi ind. Onaylanmış.

Üst Alt