Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliyim. Çalışırsam maaşım kesilir mi?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
vergi indiriminden emekliyim. koah hastasıyım. yaslılık aylıgı baglandı.calısırsam yasal olarak maasım kesilirmi....

Yaşlılık aylığı alan emekliler sgdp ödenerek çalıştırılırlar. Kesilmez.

Destek primi vardı çalışan emekliler için o da kalktı galiba

Eğer kendi işyeriniz varsa,emekliden yapılan sgdp kesintisi kalktı.
Bi yerde maaşlı olarak çalışmaya devam ediyorsanız %7,5 SGDP kesilir.

Artık Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi yapılmayacak.Yasa değişti.Yeni İşe başlarken emekli olduğunuzu ve SGK da emekli olarak gösterilmenizi işverenden isteyiniz.Yoksa emekli maaşınız kesilir.

Raman72
Yanlış bilgi...
SGDP sadece kendi namına çalışan esnaftan kaldırıldı, bu esnafın emekli aylığından %10 kesinti yapılıyordu o kalktı.
Hizmet akdiyle bir işverene bağlı olarak çalışanlar açısından bir değişiklik yok, zaten bunların emekli maaşından bir kesinti olmayıp, sgdp çalıştıkları işyerinden aldıkları maaştan kesilmekte, bu kez de normaz uzun vadeli sigorta kollarına prim kesilmediğinden aldıkları ücret de bir düşüş de olmamaktadır.

Ufukalp

Tarımsal faaliyette bulunanlar dışında SGDP Bağ-Kur lu çalışanları kapsıyordu.Bu şekilde çalışmaya başlayan emeklilerin aylıklarının kesilmemesi için Sosyal Güvenlik Kurumuna dilekçe veriliyordu ve maaşları kesilmiyordu.Burdaki amacım emekli olup kendi adına çalışan,İşyeri açan vergi mükellefi ve şirket ortağı olan kişilerin üzerinde SGDP kalktı.6663 Sayılı Kanunu MADDE 29- 5510 sayılı Kanunun 87 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "ile bu kapsamda sayılan kişilerden sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar" ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.
5510 Madde 87

b) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendine tâbi olanlar ile bu kapsamda sayılan kişilerden sosyal güvenlik destek primine tâbi olanlar, isteğe bağlı sigortalı olanlar ve 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (d) ve (g) bentlerinde sayılan kişilerin kendileri,

Raman72

Kopyaladığınız yazıda açıkça belirtiliyor.İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim lütfen...

"Burdaki amacım emekli olup kendi adına çalışan,İşyeri açan vergi mükellefi ve şirket ortağı olan kişilerin üzerinde SGDP kalktı."

Raman72
Burada soru sahibi arkadaşa ''yasa değişti kesilmeyecek, emekli olduğunuzu işe başlarken işverene söyleyin'' diyorsunuz ama altta ise ben esnafı kasttettim diyorsunuz, büyük çelişki :)

Ufukalp
Haklısınız.İşveren dediğimiz için yanlış anlaşıldı.Ondan dolayı gerekli cevabı yukarda yazdım.

Sgdp ile calisabilirsiniz. Yaşlılık aylığı aliyosaniz.

Ben emekliyim sgdp ile çalışıyorum.

Yaşlılık aylığı olan emeklinin maaşı kesilmiyo

Üst Alt