Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliyim. Kontrol muayenesi nasıl olacak?

Konur35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar , herkese sağlıklı günler dilerim ,

ben 2016 yılının ekim ayında vergi indiriminden emekli oldum ,
tip 1 diyabet hastasıyım , buna bağlı olarak işitme kaybı , nöropatik agrılar dan oran aldım , yani %43 diyabetten içeriği ise kolestrol , tansiyon ve tip 1 den verdiler ,
bunun yanında işitme kaybından %10 nöropatik agrıdan %10 3aylıok degerim 9 ile 8 arasında sürekli ilaçlarımı kullanıyorum günde 4 kere insülin ve glifor ve tansyon kolestrol ilaçlarım var hepside raporlu,

ilk raporumu kütahya devlet hastanesinden almıştım , 15 mart itibari ile sgk bir resmi evrak ile bana kontrol muayenesi istedi, evrakta mustafa kalemli devlet hastanesine sevkiniz yapıldı şu tarihe kadar gitmeniz gerekir diye evrak gönderdi ,ben 182 den rabdevumu aldım ,
bu hastane kütahya nın ilçesinde bulunuyor ilk aldıgım yere sevk etmemiş ,bu neden böyle oldu ve süreç nasıl gelişir doktorlara tek tek dolaşır mıyım ? ve her ay doktorl kontrolum var yanımda her türlü raporum mevcut bunları götüreyim mi?

ve ayrıca sarı bir zarf geldi bu zarf hastane tarafından açılacak lütfen açmayın diye not var üzerinde bunlar nedir

bilgisi olan bir arkadaş cevap yazarsa çok memnun olurum ,herkese tşk ederim .

Öncelikle geçmiş olsun.
SGK nın sizi sevk etmiş olduğu hastaneye gidip sıfırdan yeni rapor çıkaracaksınız.
Hastalıklarınızla ilgili tüm rapor,epikriz vs evrakları yanınızda götürün.
Hastane çıkan raporu SGK ya gönderecek ve SGK size sonucu bildirecektir.
Yeni rapor çıkana kadar maaşınız kesilebilir,sonuç olarak emekliliğiniz devam ederse kesilen maaşlarınız tekrar bağlanır.

çok tşk ederim ilginiz için peki oran düşürme ihtimali olurmu , çünkü ben kamuda çalışıyordum düzenimi bozdum yeni bir hayat kurdum farklı bir yerde , benim rahatsızlıklarım devam ediyor , aynı şekilde doktor kontrollerim sürekli devam ediyor, ilaçlarımı kullanıyorum , doktorlara gzermiyim yoksa aynı raporu onaylarlarmı yada tahlil isterlermi? elimdeki tahlillerimin hepsi yeni yapmam gereken hususlar varmı ?

ama randevu aldım onlar randevu almamı söylediler ve aldım , ayrıntılı şekilde söylediler çünkü belirli günlerde oluyormuş pazartesi ve çarşamba günleriymiş ,

BuTcHeR

Peki ben vergi indiriminden emekli olmak için başvuru yaparsam ssk sürekli olan raporuma tekrar muayene isteyebilir mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Raporunuz veya vergi indiriminiz süreklimiydi?

2 yıl süreli yazıyordu ama kronik bir rahatsızlık benimki geçme ihtimali söz konusu degil

emir79

Benim aklıma takılan birde şu var şimdi 60 raporum var bununla malulen emekliliğede başvuru yapabiliyorum ama oranı genellikle düşürüp red veriyorlarmış şimdi vergi indiriminden emeklilik için 15 yıl 3900 gün istiyor oranım düşerse bu süre ve prim günü artacak o yüzden her halükarda emekli olmak için sgk heyete dahil ediyorsa ve hem malulen hemde vergi indiriminden emeklilik için gireceğin heyette rapor oranı düşüyorsa malulen emekliliği denemek istiyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

DüşünürBilir

Heyet rapor oranını %60 altına düşürürse sizde vergi indirimli olarak yılınızı tamamlayarak emekli olursunuz.

SGK istediği zaman istediği kişiden kontrol isteyebilir.
Raporunuzun süreli veya sürekli olması farketmez.

benimde merak ettiğim bir konu var ilerde diyelimki vergi indirimi ile emekli olduk ancak bu kontrol muayenesi istendi ve yeni raporda aynı oranı bir türlü alamadık ve bu kişi bu geçen zamanda normal şartlarınıda yerie getirmiş olsun(eyt ye takılan bir kişi olsun diyelim) rapor almayıp normal şartlardan tekrar emekli olabilirmi acaba çok merak ediyorum

BuTcHeR
Korkulanda tam da bu, işte rapor ve vergi indirimi sürekli martta emekliliğim doldu ama bana 2006 da engellisin oranın %45 diyip bu belgelendirip onaylayıp emeklilik aşamasında bu oranlı raporu kabul etmeyip kontrol istemesi.

SERKANX
Şahane beşyıldız bir soru ve soruya şunuda eklemek isterim emekliliği bu şekilde iptal olan kişi geriye dönük borç çıkarılır mı? tekrar bir yerde normal çalışan olarak gününü doldurana kadar çalışabilirmi?

Son düzenleme:
SERKANX

elbette olur. ödediği onca prim ve sigortalılık boşa gidecek değil ya

emir79

Kontrol muayenelerinde ilk rapor tarihindeki yönetmeliklerin geçerli olduğuna dair mahkeme kararları mevcut.Ters bir durumda dava hakkınız var.
Ayrıca eğer bir yolsuzluk durumu yoksa,rutin kontrol muayenesi sonucu emeklilik iptalinde geriye dönüş maaş talep edilmez.Normal SGK lı olarak çalışmaya devam edip eksik günlerinizi doldurabilirsiniz.

teşekkürler abi çok sağol..tüm ekibe selamlar

oranlar degişirmi ikinci kontrol muhayenesi ?

merhaba arkadaşlar,

sgk bir şüphe üzerine deyip beni ilk raporumu kütahya dan almıştım 2016 da şimdi beni uşak ünv. egt,araş hastanesine gönderdiler , ve tam 2 aydır herşey sil baştan yaptılar
ilk raporumda nöropati agrım vardı uşak daki bayan benden tekrar emg istedi ve ayın 22 sine gün verdiler,

[FONT=sans-serif]arkadaşlar ben 1 haftadır hastaneye gidip geliyorum ,
tip 2 den 20
kolestorolden 10
hipertansiyondan 10
kbb %2
ve endokrin yine tip 2 den %20 verdi ,
peki hem endokrinden hem de dahiliyeden oran ayrı ayrı verilir mi yoksa bir tek dahiliyenin ki mi geçerli

[/FONT]
bu oranlar kurulda aynen geçer mi yoksa dahiliye hiperlidemiyi oran verdigi için kardiyoloji hiperlidemiden oran vermez mi kurulda

emg sonucum normal çıktı

herkese merhaba , dün emg çekildim bugün heyete gireceğim , vergi indiriminden emekli olmuştum , birinci raporumda %10 oran almıştım heyette ki doktorlar yine emg çekilmemi istedi , ve sonuçta noraml çıktı ama ilaç kullanıyorum , epikiriz raporum var , ve oranım değişirmi oran verirlermi kullandığım ialça alfazan el de ayakta uyuşmadan dolayı kullanıyordum, ve ayrıca birinci aldıgım raporda tip 1 diyabet tehşisi konmuştu şimdi yeni raporda tip 2 tehşisi koyuldu ve tip 2 den %20 kolestorlden 10 hiperlidemiden %10 ve hafif işitme kaybından %2 aldım , ayrıca kardiyoloji hipertansiyondan oda oran verdi %10 endokrinde %20 verdi diayebetten sonuç nasıl olur ilk raporum %63 idi ve ankaradan %54 ile onaylanmıştı

@Konur35
Birden fazla branşı ilgilendiren aynı hastalığa iki poliklinik de oran verse bile kurulda teki değerlendirilir.
Yani tip2 diyabetten iki poliklinik %20 yazsa dahi verilecek oran 20+20 değil, sadece %20 dir.

@Konur35
Yeni raporunuzun değerlendirmesinde istenen yeni tetkikler esas alınır. Çelişki durumunda eski raporunuz dikkate alınmaz.
Ama tabi kullandığınız ilaçlar tetkik sonucunu etkileyebiliyor, mevcut rahatsızlığınızı kamufle edebiliyorsa doktora ilaçlarınızı söylerseniz dikkate alır.
Tek hastalıktan bir kaç poliklinik oran verse de sadece biri dikkate alınır.

tşk ederim , peki benim sonuç ne olur tip 2 den 20 ht den %10 hiperlidemiden 10 işitme kaybından %2 nöroloji az çok oran verirmi bilmiyorum daha önce kurşun kalem ile 10 yazmıştı ve emg ya girmezsen bu oranı silerim dedi emg ya girdim o yazdığını onaylarmı

Emg de her zaman sinir hastalıklarında bişey çıkmaz bende yürüyemiyorum ama Emg temiz çıkıyor

peki oran aynı kalırmı daha önceki raporumda %10 vermişti o emg da temiz di

@Konur35
Tıbbi konularda yorum yapmam mümkün değil.
Sizin bu sorunuzu cevaplamak için, bu rahatsızlığın tespitinden EMG tek başına yeterli bir tetkik midir, EMG temiz olduğu halde rahatsızlığın mevcudiyeti mümkün müdür, emin olmak için başka hangi tetkikler yapılmalıdır gibi tıbbi uzmanlık gerektiren konulara vakıf olmak gerekmektedir.
Bu yüzden bu şekilde sorulara olur olmaz cevaplar vermenin doğru olmadığını düşünüyorum.v

şimdi girdim çıktım rabbim utandırmasın inşallah, doktor baktı bütün evrakları hocam alzafan kullanıyorum dedim ,peki geçmiş olsun tamam dedi ve çıkabilirsin dedi

Üst Alt