Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliyim. Kontrol muayenesi sürecine dair sorularım var..?

Nurdan köse

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi günler. Vergi indirimi amaciyla 18.08.2016 da hasekiye basvurdum. Raporun gelmesi sonucu, emeklilik icin esenyurt sgk'ya basvurmam 17.01.2017 yi buldu. Yani 5 ay bosuna gecti ve gelen rapor 1 yıl sureliydi. Yani 18.08.2017 de kontrol muayenesi var. Asagidaki sorulara bir türlü cevap bulamadim.soru numarasina gore cevaplandirarak yardimci olursaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler.

1. Hastaneden raporu alinca isten çıktım. Artik calismiyorum. Emekli maasimla geciniyorum.Esenyurt sgk'dan sevk alabileceğimi öğrendim. Bu sevki ne zaman almam gerekir? Ve sevkin süresi ne kadardir?

2. Sevki alinca turkiye de yetkili herhangi bira hastane ye gidebilir miyim? Yoksa sadece istanbul mu?

3. 1 hafta icinde ikametgahimi degistirdigim takdirde 1. Ve 2. Sorularin cevabi nedir? Sevki nereden almaliyim?

4. Hastanede rapor islemlerinin bitmesinden ankara dan gelecek onay a kadar gececek sure icinde maasim kesilir mi? Yine 5 ay maassiz mi gececek?

5. Bana %40 yeterken psikiyatri ile 52 almistim. Bu yüzden 1 yil sureli olabilecegini forumdan okudum. Bir sonraki raporda psikiyatriye basvurmamali miyim?

6. Tavsiyede bulunacaginiz bir konu var midir?
Emek veren herkese tesekkur eder, iyi gunler dilerim.

Nurdan köse

1- Kontrol zamanına 45 gün kala gidip sevk alabilirsiniz

2- Sigorta müdürlüğü bir hastaneye sevk edecektir. İlle de bir tercihiniz varsa, bu konuda gerekçelerinizi de sunarak memurdan yardım isteyebililirsiniz

3- İkamet değiştiğinde, yeni ikametin olduğu sigorta müdürlüğünden sevk alabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

4- Eğer maaş zamanına kadar hastane süreci bitmezse, evet, maaşı durdururlar. Süreç sonunda rapor olumlu çıkarsa da maaş kaldığı yerden ödenmeye devam eder

5- Eğer psiki,yatri olmadan %40 alabileceğinizi düşünüyorsanız, ben olsam hiç bulaşmam.

6- Sabır!

Üst Alt