Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliyim. Raporum 2 yıllıktı. Kontrol istenecek mi?

Konular
18
Reaksiyonlar
70
s.a, ben 01.06.2024 yılında %64 oranla SÜRESİZ vergi indiriminden erken emekli oldum.
ama engelli raporum ise iki senelik %64 iki senelik olmasının sebebi ise kolumdan fizik tedavi göreceğim içinmiş (sağ bacağım diz üstünden ampute) bir dahaki engelli raporumun SÜRESİZ olacağını söylemişti hastanedeki memur.

burda bır ara okumuştum SGK sizin hastaneden aldığınız raporu baz almaz vergi dairesinin verdiği raporu baz alır diye bir yazı okumuştum yani benim 15.03.2025 te tekrardan engelli raporu almama gerek varmı acaba???

@kaybedenler kulübü..,

raporun süreli olmasının hiç bir önemi yok. Önemli olan sgk'nın emekli ederken kontrol şerhi düşüp düşmediği, sizi kontrole çağırıp çağırmadığı. Şerh düşmemişse, kontrole çağırmaz, emeklilik devam eder

@cdj,

Merhaba evrak listesi bölümü benim emekli aylık bilgisi bölümünde yok. Başka yerde olabilir mi?

Merhaba,
Evrak listesi bölümü benim de emekli aylık bilgisi bölümünde yok. Başka yerde olabilir mi?

İşleyiş genelde şu şekildedir.

Hasta vergi indirimi yoluyla işgücü kaybından emekli olduğunda, 1. ve 2. senesinde 2 kez kontrol muayenesine gönderilir.
Yapılan kontrollerde kişinin hastalık bulgularında bir değişiklik yok ise emeklilik devam eder, sonrasında kişi tekrar hastaneye sevk edilmez. Daha önce kontrol muayenesi istenildi mi yoksa ilk kez mi gideceksiniz ?

bu linke tıklayarak sağ altta "UYGULMAYA GİRİÇ İÇİN TIKLAYINIZ" kısmına girip e devlet şifrenizle evraklarınızı yıllarına göre sorgulayabilirsiniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: PMB
@Cursed_Knight,
Merhaba,
Girdim ama burada herhangi bir evrak bulunmuyor, sadece aşağıdaki şekilde bir bilgilendirme ekranı mevcut.

Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış01/2025 0 PMTAHSİS TALEP

Son düzenleme:
"gelen evrak dosyasına kaldırılmış" demek dosya ile ilgili işlem süreci devam ediyor demek. Bekleyin bakalım ne sonuç çıkacak.

@PMB,
Kardeş bende yüzde 74 üç yıl süreli emekliyim rapor bitimine üç ay kala SGK'ya gittim ve beni kontrol muayenesi için hastaneye sevk etti uygulama budur

Üst Alt