Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile erken emeklilik için gerekli evraklar nedir, süreç nasıl işler?

Ergin

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

arkadaşlar erken emeklilik için sgk'ya vermem gereken dilekçe örneğini bulamadım.

Elinde örnek olan paylaşabilir mi?

Süreç:
Eğer emeklilik sonrası çalışmaya devam edilecekse (ben edeceğim) önce iş yeri ile konuşup devam kararı aldık.
Emeklilik için SGK'ya dilekçe verilecek.
SGK'dan gelecek "Emekli olabilir" yazısı iş yeri ile paylaşılacak ve iş yeri çıkış işlemlerini tamamlayacak.

Süreç ilerledikçe yazacağım...

Ergin

Basit bir emeklilik dilekçesi aslında Ergin... Son durum nedir?

Selam Bülent,

şu anda " VERGİ İNDİRİMİ İSTENDİ ." durumundayız. 2 Ekim'den bu yana bir değişiklik yok. Vergi dairesi yada Ankara'dan istiyorlar sanırım.

Vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesinden isteniyor.
Oradan teyit geldikten sonra aylık bağlama işleminiz yapılacak.

1 ay gibi bir sürede vergi indirimi geldi sanırım.

şu anda evrakın durumu aşağıdaki gibi. Sanırım bir kaç güne işlem bitecek.

[FONT=Verdana]xxxxxxxx[/FONT]VARİDE TARİHİ:[FONT=Verdana]05.11.2015[/FONT]
GELDİĞİ YER[FONT=Verdana]BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BŞK[/FONT]T.C. KİMLİK NO[FONT=Verdana]xxxxxxx[/FONT]
SİCİL NO:[FONT=Verdana][/FONT]TAHSİS NO:[FONT=Verdana]xxxxx[/FONT]
ADI:[FONT=Verdana]xx[/FONT]SOYADI:[FONT=Verdana]xxxx[/FONT]
EVRAK NO:[FONT=Verdana][/FONT]EVRAK TARİHİ:[FONT=Verdana]20.10.2015[/FONT]
EK SAYISI:[FONT=Verdana]0[/FONT]GİZLİ:[FONT=Verdana]Hayır[/FONT]
GELİŞ ŞEKLİ:[FONT=Verdana]TAAHHÜTSÜZ POSTA[/FONT]GELİŞ NUMARASI:[FONT=Verdana]22599[/FONT]
KONUSU:[FONT=Verdana]DİĞER[/FONT]
[SIZE=-1][FONT=Times New Roman]
[FONT=Verdana]Sıra No[/FONT][FONT=Verdana]Tarih[/FONT][FONT=Verdana]Birim[/FONT][FONT=Verdana]İşlem[/FONT]
[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]05.11.2015[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ 1 SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]05.11.2015[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ 1 SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]

[/FONT]
[/SIZE]

Merhaba,

sigortadan evrak geldi bugün.

Hesaplanan:
773,19 TL

1-21 kasım arası birikmiş 1314TL gözüküyor.

bu durumda benim aylık maaşım 773 lira mı?

[FONT=sans-serif]@Ufukalp

@
[/FONT]
OturanBoğa

Hesaplama sitelerinde 1150tl civarında maaş çıkıyordu.

neden bu kadar fark oldu acaba

Pirim kaç pirim yatışı asgariden mi? kamuda mı çalişiyorsunuz tam nedir?

4134 gün, 1 derece engelli, asgariden yatırılmadı primim maaş üzerinden yatırıldı. brüt 3000 küsür lira şu anda. özel sektörde çalışıyorum.

3600 gün 15 yıl ile emekli oldum.

Slm@ergin abi rapor da psikiyatri rahatsızlık varmıydı

Benim de 4168 işgünüm ama beşyıl süreli verildi rapor vergi indirimli psikiyatri rahatsızlık var ama beşyıl tekrar heyete gircem ama sürekli verillermi bilmiyorum

Ergin
sgk ya tam olarak hangi tarihte başvurdunuz, bunu aylık başlangıcınızı tesbit etmek için soruyorum.
Y da e-devlette çıkan emekli aylık bilgisini buraya kopyala/yapıştır yapın.

@Ufukalp

1 Ekimde başvurdum. Emekliliğide o tarihten başlatmışlar, bana gelen evrakta yazan bu. Fakat turkiye.gov.tr üzerinde aşağıdaki bilgiler çıkıyor. Aylık başlangıç tarihi 1 kasım 2015 gözüküyor mesela.. Ama maaş bilgisi yok..

Turkiye.gov.tr'de henüz maaş gözükmüyor. Detayları aşağıda yazdım. ( https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi )

Aylık Başlangıç Tarihi 01.11.2015
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 0.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00
2000 öncesi Gün 0
2008/10 sonrası Gün 1790
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Ek Ödeme Tutarı 91.23
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 – 2008/10 arası Gün 2348
Toplam Gün 4138
Hisse Oranı 1/1
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Kesinti Tutarı
Banka Şube

@ali kurşunlu o bilgi nerede yazıyor olmalı? Bana gelen evrakta mı?

ergin bey toplamda sgk ya yatan prim tutarın ne kadardı 100,000 veya 200.000 o tutarları söylersen aşağı yukarı alıcağın tutar çıkar kardeşim

buda benim ki toplam pirim 7000 bugüne kadar toplam ödenen 415 milyar.. ne kadar maaş alırım?

Aylık Başlangıç Tarihi15.10.2015
Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı59.702000 –
2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı38.84İntibak Aylık Bağlama Oranı0.00
2000 öncesi Gün13262000 –
2008/10 arası Gün3146
2008/10 sonrası Gün2520Toplam Gün6992
Göstergesi14325 Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Kamu
Aylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0Ek Ödeme Tutarı161.55Kesinti Tutarı Banka Banka Şube

Ergin

bence düşük ergincbey sgk ya durumu bildir. sen malul değil vergi indirimi ile emekli oldun.

ben emekli maasi com dan hesaplattım 1400 tl civarı bir maaş çıkıyordu benim prim 247.000 yani seninki ile birbirine yakın ilk sigota girişim 1997.sgk hizmet 5760 gün

Bülen beyin açmış olduğu bir konu vardı maaşlar ile ilgili

konu ismi:Kaç gün sigortalılık ve prim günü ile ne kadar emekli maaşı alıyorsunuz? burdaki arkadaşlar ile bir karşılaştırma yap bakalım.

ali kurşunlu

"[FONT=sans-serif]Benim de 4168 işgünüm ama beşyıl süreli verildi rapor vergi indirimli psikiyatri rahatsızlık var ama beşyıl tekrar heyete gircem ama sürekli verillermi bilmiyorum"

[/FONT]
[FONT=sans-serif]psikiyatri rahatsızlığım yok ama bu heyete girme bilgisini nereden aldın?

[/FONT]

Ergin
Evet 773 görünüyor malesef.
Kuruma maaşının yeniden hesaplanması yönünde bir dilekçe ile başvurabilirsin.

Ufukalp

teşekkürler cevap için hocam..

dün başvuru yaptım. 1 aya sonuçlanır dediler.

Ergin abi rapor beşyıl süreli bitimine 2 ay kala hastaneye başvurcam

Süreli olduğu için başvuran tekrar

Güncel durum:

1 ay önce maaşa itiraz etmiştim. Henüz haber yok.

Az önce tekrar emekli-maasi.com'dan hesaplama yaptırdım. Bağlanan maaşla, sitedeki hesap arasında tam 371 lira fark var.

:(

Güncelleme:

Arkadaşlar itirazım 40 gündür bekliyordu. Az önce evrakın durumunda gelişme oldu. Unkapanı SGK'ya başvurdum. Şimdi evrak Ankara Mithatpaşa'ya gönderiliyor. Acaba itirazım olumlu olarak mı değerlendirildi. Fikri olan var mı?

1 07.12.2015 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM 2. KARAR SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 07.12.2015 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM 2. KARAR SERVİSİNE
3 21.12.2015 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 21.12.2015 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE
5 22.12.2015 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MİTHATPAŞA GENEL EVRAK SERVİSİNE TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
6 22.12.2015 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MİTHATPAŞA GENEL EVRAK SERVİSİNE

Arkadaşlar vergi indirimi e devlete işleniyor mu bilen var mı.? işleniyorsa eğer nasıl görebiliyoruz

Son durum:

[FONT=Verdana]7[/FONT][FONT=Verdana]24.12.2015[/FONT][FONT=Verdana]EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. EVRAK TASNİF SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]8[/FONT][FONT=Verdana]24.12.2015[/FONT][FONT=Verdana]EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. EVRAK TASNİF SERVİSİNE

[/FONT]

Üst Alt