Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimi ile erken emeklilik için hangi belgeleri hazırlamalıyım?
herkese iyi günler
2011 yılında maliyeden onaylı %47 belgem var. kasım ayında emekli olacağım bunun için hangi belgeleri hazırlamam gerekir.ilgini teşekkür ederim.
En son çalıştığınız işyerinin bağlı olduğı İl/ilce sosyal sigorta kurumuna gidip, emeklilik için yazılı olarak başvuracaksınız. Başvuru için gerekli olan dilekçe dahil tüm evraklar orada matbu/hazır. Tek yapman gereken onları doldurmak.
Ayrıca resmi onaylı nüfus cüzdanı örneği ve 2 de resim gerek. Bir de işvereni tarafından üç nüsha doldurulacak sigortalı hesap fişi eklenmeli..
Vergi indiriminizin olduğunuda belirtirsiniz...
Selam
Maliyeden onaylı Vergi indirimi belgem var, 5065 gün prim ve 26 sene sigortalıyım. Bir işyerinde çalışıyorum. Acaba bana sırası ile emeklilik işlemlerini yazar mısın?
İşyerinden nasıl tazmınatımı alırım. tazmınatımı almadan işyerine çıkış veremem. nasıl bir yol izlemeliyim?
Slm kısmet hanım size bir şey sormak istiyordumda,vergi indirimini aldım diyelim bu süreçte işten ayrılmak zorunda kaldım erken emeklilik için müracat sırasında yeniden çalışma mecburiyeti varmı? Eğer yok ise bu sigortalı hesap fişini nasıl ekliyeceğiz veya eklememize gerek kalıyormu çalışmıyorsak.SAYGILARIMLA.
sgk dan kıdem tazminatı yazısını alır işyerinize verirseniz tazminatınızı alırsınız ayrıca ihbar sürenizi çalışmaya gerek yok hemen tazminatı alır emeklilik işlemlerinizi başlatabilirsiniz
arkadaşım öncelikle sgk 'ya gittiğinde sana çalışıp çalışmadığını soracaklar. sen çalıştığını beyan ettiğinde sana emekli olup olamayacağını araştırmak için bir dilekçe doldurmanı isteyecekler sen de dilekçeyi doldurduktan sonra dilekçene vergi indirim belgesinin ve kimliğinin fotokopisini ekleyerek teslim edeceksin .Dilekçeni teslim ettikten sonra yakaşık 15 gün ila 1ay içerisinde dilekçenin cevabı emekli olur veya olamaz diye sana gelecek.sen bu zaman zarfında çalışmaya devam edeceksin.eğer gelen cevapta emekliliği hak ettiğin yazıyorsa bu yazıya istinaden bir istifa yaz. yani şöyle "emeklilik hakkı kazandığından dolayı istifa ettiğini ve tüm yasal haklarının tarafına ödenmesini istifa dilekçende belirt" ve işten çıkış bildirgesinin tarafına verilmesini iste.kıdem tazminatını da alabilirsin.işten çıkış bildirgesini de aldıktan sonra sgk 'ya git. orada sana bir belge "tahsis ve talep belgesi" doldurmanı isteyecekler.bu belgeyi doldur. işyerinden sana verilen çıkış belgesini,vergi indirim belgesinin ve kimliğinin fotokopisini ekleyerek evraklarını sgk 'ya teslim et.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
ranaz;
haddime düşmeyerek sorunuzu ben cevaplamak istiyorum
eğer vergi indirimi belgeniz varsa ve gerekli prim gün sayısı ve yıl itibarı ile erken emekliliği hak ediyorsanız emeklilik başvurusu için çalışıyor olmanız gerekmez.
zaten işten istifa eden biri 10 gün içerisinde emeklilik için sgk 'ya baş vuruda bulunursa sigortalı hesap fişi istenir.
ben 28.12.1975 doğumluyum benim sigorta girişim 1993 şu anda 2250 pirim günüm var yurt dışında 1800 gün iş veren olarak bulundum.şu anda çalışıyorum vergi indirimi için müracat edeceğim pazartesi günü vergi indirimini alırsam yurt dışındaki borçlanmayı ilk önce yapıp sonramı emekliliğe müracat edeceğim.
vergi indirim belgesini almak istiyorsanız iş erbabı yani şu an itibarı ile çalışıyor olmalısınız.ayrıca vergi indirim belgesininin alınma süreci biraz meşakkatli en az 2 veya 3 ay sürer.vergi indirimi belgesini alırsanız diğer konuları sgk 'dan araştırabilirsiniz