Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile erken emekliydim. SGK kontrolü ile sürekli olan maaşım kesildi!?

Murat apaydın

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2008 yılında kalça çıkıklılığı ve yürüme zorluğu ile %40 rapor emekli oldum. Evime 2019 5.ay da kontrole gitmediğim için maaşımın kesildiğine dair bilgi kağıdı geldi sgkda ki müfettiş telefon numaramı yanlış aldığı için kontrol için aramış ama açmamışım telefonu çünkü beni değil başkasını arıyormuş.
Neyse, hemen sgk ya gittim beni kayseri şehir hastanesi gönderdi %40 rapor al maaşını hemen açıyım dedi gittim doktor muayenesi ile hastalığının ilerlemesi ile birlikte raporun yüzdesi %49a çıktı. Orada ki müfettiş itiraz etti raporuma. Beni yozgat hakem heyetine gönderdi orada ki doktor hiçbir şekilde muayene etmeden raporumun yüzdesini %17ye düşürdü. 6 ay sonucu öğrenmek için sgk ya gidip geldim. gittiğimde de raporların ankarada diyip beni oyaladılar. 17.01.2020 tarihinde evime kağıt geldi benim bilgime ihtiyaç duyulduğuna ve raporlarımı alıp oraya gitmem gerektiğini dair kağıt.
17.01.2020 yani pazartesi günü sgk ya gittiğimde orada ki müfettiş ben %17lik raporu uygun görüyorum diyip o raporu kabul etti sürekli olan maaşımı kalıcı olarak kesti. İtiraz hakkımın keskinle olmadığını söyleyerek bana kağıtlar imzalattı. Ben imzalamak istemesem de seni ilgilendiren bir şey yok imzalayabilirsin diyip imzalattı. Avukata gittim ve davayı kesin kazabiliriz demiyor. Ne yapmam gerekiyor benim bu durumda?

Son düzenleme:
Murat apaydın.
Kardeşim ilk raporun %49 ise ikinci raporunda %17 ise,senin ikinci rapora itira edip hakem hastaneye gitme hakkın var.
Biran önce il sağlık md,lüğüne giderek durumunu anlat ve ikinci rapora itirazını yap.
Sgk,daki müfettiş dediğin kişi öyle kendi kafasına göre ben %17 lik raporu kabul ediyorum diyemez.
Onun böyle bir hakkı vede yetkisi yoktur.
Biran önce ilsağlik md git durumunu anlat ve son rapora itirazını yap.

mehmet bey haklı,oradaki memur kuralları koymuyor o ne öyle ya ben kabul etmiyorum sen kimsin!!hocam hemen bölgendeki il sağlık müdürlüğüne bir dilekçe ile itirazını yap vakit kaybetmeden..milletin kafasını bulandırıyorlar işte sgk elemanları akılları sıra emeklilikler iptal olsun sgk kara geçsin dertleri engelli garibanı düşünen yok!

Tavsiyeniz üzerine il sağlık müdürlüğüne gittim ve itiraz hakkı diye bir şey yok diyip yolladı beni

Rapor oranını SGK Sağlık Kurulu düşürdüyse itiraz yine Sgk.ya yapılır ve bu sefer itiraz SGK Yüksek Sağlık Kurulunda incelenir diye okumuştum ben sgk yönetmeliğinde.

Ankyra

Yaşadığım şehirde ki sgk çalışanları çok bilmişlik tavırları ile bana müfettişin kararına itiraz edemezsin demişlerdi. Mutlaka araştırıcam bu işin peşini bırakma gibi bi niyetim yok. Teşekkür ederim

OturanBoğa

Hastalığımın ilerlemesi üzerine ve durumumun kötüye gitmesi ile raporumun kesinlikle %40 üzeri olacağını tahmin edebiliyorum ama hayırlısı

Herkese kolay gelsin acaba kontrol muayenesinde yeni hastaliklari ekletebiliyormuyuz yoksa rapordaki hastaliklardanmi giriliyor

kontrol muayenesinde ilk raporun üzerinden bir ilerleme yapılmıyor hastaneye giderken yanında rahatsızlıklarınla ilgili bütün belgelerini götür rapor,epikriz v.b. zaten bütün branşlarda doktorları görüceksin her branşta girdiğin doktora belgelerini gösterip hastalıklarını söylersen ona göre bir rapor alırsın.

Mehmet005

Ne utanmaz insanlar var Allah nasıl bilirse öyle etsin. Müfettişide, gönderdikleri hastanedeki ordaki doktor hemen %17 ye düşürdü denen doktoruda.

Müfettiş madalya bekliyor . Doktorsa, insanlığına doktorluğuna ihanet ediyor korkusuyla.

Geçenler bir sitede bir doktorun yazısını okudum heyete girdiğinizde kendinizi garantiye almak için düşük vermek için elinizden geleni yapın şeklinde yazı yazmış başka doktorlara öneride bulunmuş. Heyette yüksek veren diğer doktorlarıda şikayet edin şeklinde yazmış. Hay senin insanlığınada doktorluğunada. Bu kadarmı korkak olunur. Adamın hakkı neyse onu vereceksin sıfırcı hoca gibi kısmak ne oluyor.

@Murat apaydın arkadaşa %49 rapor veren doktorlarlar sahtekarmıydı yani. Anlamadığım birşeyde %17 raporu veren doktor tek doktormuydu sadece tek hastalıktanmı girildi heyete. Keşke attığınız imzaların altına yasal haklarım saklı şerhi koymazsam imzalamam deseydiniz Murat bey size kimse imza attıramazdı fakat insanın bazı yerde nutku tutuluyor o anınıza denk gelmiş anlaşılan. Mutlaka o müfettişide mahkemeye verin.

Kesinlikle %49 rapor veren doktor da bi sahtekarlık söz konusu değil ben heyet için randevu aldım ve bi doktor seçimi yapmadım istediğim saatte hangi doktor varsa onu onayladım. %17 rapora gelince yozgat hakem heyeti hastanesine gittim bitane doktora görünmem gerektiğini söylediler o da muayene etmeden yüzdeyi %17 ye düşürdü mahkeme açtım şuanda bu bilgi sgk ya gitmiş orada ki müfettiş senin maaşın kesilmedi sen sadece 1. İncelemeyi geçtin arkadaş şeklinde bi cümle kullandı kısacası bunları mutlaka bir şeyler korkutmak gerekiyormuş.

Muhittin Karacan

Evet tek hastalığım var o da doğuştan kalça çıkığı
Imza konusunda da o anlık bir şey düşünemedim müfettiş de sana göre bir şey yok imzala diyince imzaladım ama pişmanım

Murat apaydın

Allah sabır ve kolaylık versin size inşa Allah bir an evvel çözersiniz. O doktorlarda müfettişte kurumdaki kulak üstü yatanlarda Allaha havale olsunlar ne diyelim arkadaşım. Her taraf işine geldiği gibi vatandaş yerse diye davranıyor.

Üst Alt