Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirimi ile Gelir vergisi arasındaki ilişki..?

ulivatar

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar vergiler ile ilgili anlamadığım noktalar var.
Ben emeklilik için vergi indirimi başvurumu yeni yaptım.Aylık 30-40 tl birg etirisi olacağını okudum buraya kadar tamam.
Ancak çalıştığım kurumda yıl sonu ile yılbaşı maaşları arasında fark var.Maaşım yılsonuna doğru düşüyor.ARada 200 tl fark var..Bu gelir vergisi oluyor sanırım.Peki bu verginin alınmaması için ne yapmalıyım?Yada böyle bir şansımız varmı?

Vergi indirimi alan kişi aynı zamanda gelir vergisi indirimi hakediyor mu?..

ulivatar

Hiç kafanız karışmasın. Her ay 30-40 tl aldınızsa, fazlası olmaz.

O 30-40 tln dediğiniz yansıma zaten vergi indirimi dolayısıyla gelir vergisinden düşülüyor.
Her mali yıl başında gelir vergisi matrahı sıfırlanır ve gelir vergisi kesintisi %16 lik ilk dilimden tahakkuk ettirilmeye başlanır.
Gelirinize paralel olarak kümülatif vergi matrahınız ikinci vergi dilimi sınırına geldiğinde gelir verginiz %20 den tahakkuk ettirilmeye başlanır. Geliriniz yüksekse bu yıl sonuna doğru 3.vergi dilimi olan %27 ye de çıkabilir. Yılın başı ile sonu arasındaki farkın sebebi budur.
Vergi indiriminiz sebebiyle maaşınıza yansıyacak miktar ise aynı şekilde artmayıp sabit kalır vergi indirimi uygulandıktan sonra kalan tutara tahakkuk eden vergiyi mecburen ödeyeceksiniz bundan kaçmanın bir yolu yoktur.

Üst Alt