Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirimi ile hak edilen erken emeklilik son mu buluyor?

april14

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Bazı arkadaşlarımızın süreklidir raporlarına rağmen ve vergi indirimi aldıkları halde, SSK emeklilik işlemlerinde yeniden rapor istediklerini, emeklilik işlemleri yapılsa dahi raporlarına 1 yıl sonra kontrol şerhi eklediklerini dile getirmişler. Tamamen kafa karıştırıyor. Acaba 1 yıl sonra kontrol şerhini pisikiyatriden ötürümü ekliyorlar, yoksa tüm engel guruplarınımı kapsıyor. SSK, engelli emekliliğinde bilmediğimiz yeni bir uygulama mı başlattı acaba?

Vergi indirim hakkı sürekli olan 30.09.2008 tarihi ve öncesi işe giriş yapan ssk lılardan tekrar rapor istenmesi söz konusu bile olmaz, anılan tarihten sonra işe başlayan çalışanlar ise vergi indirim hakkı alsa bile emeklilik şartlarını tamamladığı vakit tekrar rapor alacak ve emekli olmaya hak kazanacak.
Kurul iyileşme olabilecek rahatsızlıklara/hastalıklara genelde kontrol muayenesi istiyor.

Merhaba,Vergi indirimi yazımı aktarıyorum,2017 de emeklilik için başvurdugumda Bu yazıya göre tekrar rapormu almam gerek ?
İşyerinizde çalışan turgut t nin istanbul vergi dairesi başkanlıgında bulunan dosyasında gelir idaresi başkanlıgı merkez sağlık kulununca çalışma gücünü %40 (yüde kırk) oranında kaybettigine karar verildini ve adı gecenin üçretlerinin vergilendirilmesinde 193 sayılı gelir vergisi kanununun 31 inci maddesinde yer alan (üçüncü) derece sakat hizmet erbabı için tesbit edilmiş bulunan sakatlık indiriminden (21/08/2003) tarihinden itibaren faydalandrılması gerektigini ist. vergi deiresi başkalıgı mükellef hizmetler mdürlügünün 11/08/2009 tarih ve b.0.7 g.i.b 434. 1 /skt 03066/118437 sayılı yazıdan anlasşılmıştır. Bu nedenle adı geçenin (21/08/2003) tarihinden itibaren (üçüncü) derece sakat hizmet erbabı için tesbit edilmiş bulunan sakatlık indiriminden faydalanması ve gereken işlemlşerin yapılmasını rica ederim.

İlker arkadaşımız 30.09.2008 tarihi ve öncesi işe giriş yapan ssk lılardan tekrar rapor istenmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Erken emeklilik için başvuruda bulunan ve kendisinden tekrar rapor istenen kimse varmı acaba?

TURGUT67 tekrardan rapor almana gerek yok elinizdeki vergi indirim hakkı ile emekli olmayı hak edersiniz.

april14;

Merhaba

Evet var .. o da ben :) sigorta girişim 1985... Prim ödeme gün sayım ve yılım dolu ancak yaş vurdu... Hastane her defasında SÜREKLİDİR-ÖMÜR BOYU GEÇERLİDİR raporu vermesine rağmen,ankara merkez sağlık kurulu 1 yıl sonra kontrol diyor ve SGK da bunu geçerli sayıyor. Vergi indirimi alarak emekli oldum maaş alıyorum. diyabet-tansiyon-psikiyatri hastasıyım. Ankara merkez sağlık kurulu psikiyatriden dolayı 1 yıl sonra kontrol istiyor. Bunu da orada görüştüğüm ismi lazım değil bir kişi söyledi. SGK altında 9 tane doktorun imzası bulunan rapora itibar etmiyor da,ankara maliye bakanlığında bulunan konularında uzman olmayan 2 doktor,2 vergi dairesi memuru ve 1 başkandan oluşan ve yargıtay tarafından da yetkisi olmadığı tescillenen bir kurula itibar ediyor..

1995 işe girişliyim ben rapor ve vergi indirim tarihim 2010 yılı ve sürekli ibaresi mevcut şimdi buna göre 2013 ekim ayında emeklilik için müracat edicem bendende tekrar rapor isteyeceklermi?

Kurul iyileşme olabilecek rahatsızlıklara/hastalıklara genelde kontrol muayenesi istiyor.psikiyatri vb. gibi

Üst Alt