Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile olan emekliliğimi sonlandırmak istiyorum..?

Gsusa

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
4
2016 yılında vergi indirimi ile emekli oldum. 2020 senesinde kontrol muayenesi sonucunda 5 senelik süreli rapor ile emekliligim devam ediyor. 9 senedir emekliyim ve bir işyerinde 8 yıldır çalışıyorum..
Haziran ayında kontrol muayenesi var. Eyt şartlarını sağlıyorum
SGK giriş 1993 pirim 6600 gün. Vergi indirimi ile emekliligi sonlandirip normal emeklilge geçmek istiyorum

Site de modaratörler ve yöneticiler bilir en son raporla engelli emekliğimi devam ettirene kadar 8 ay maaşım kesildi ve 25 gün(defa) hastanelerde ve sgk merkezinde uğraştım ve en son hakem hastane raporuyla emekliliğim devam etti.
Bu sattten sonra uğraşmak istemiyorum. Daha sonra ÖTVve Engellilik için bir sağlık raporu çıkaracağım

Bu durumda sorularım şunlar.

1-Tekrar normal emeklilge geçersem maaşım da düşme olur mu?
2- şu anda bir işyerinde 8 senedir çalışıyorum emeklige tekrar hak kazanacağım için tazminat durumu ne olur.
3-Rapor süresi 5 Haziran 2025 tarihinde bitiyor.Gelir kaybına uğramamak için ne zaman ve ne şekilde dilekçe vermeliyim.

Merhaba
Benimde durumum aynıydı işyeri Sgmk koduyla işime son verip . Normal girişimi yaptı :dolasıyla emeklilik kesildi 08 koduyla çıkımı verdi. İnternetten başvurdum sonra tekrar girişimi sgmk olarak yaptı. Ancak ben deavm ettiiğim için tazminat ödemedi.

@bireda,
Devam ettiğiniz için tazminatı ödemediyse geçmiş yıllarda çalıştığınız süre kıdem olarak devam ediyormu?Yani olası bir iş akdi feshinde kıdemden sayılıyor mu?

@barcan88, rkadaşların deneyimlerinden faydalanmak istedim.İlerleyen günlerde sgk ya gideceğim ama mesafe olarak oldukça uzağım.

bence sgkya başvurun bizde sgk danışmanlık alınmıştı. hemen halloldu ancak en iyisini sgk bilir. Ben sorduğumda kontrol muayahanesine gitmezsiniz maaşınız kesilir. Sonra başvurursunuz denmişti.

@Gsusa,
bunu uzmana sorun..bir programda izlemiştim 2024 te emekli olmayanın şu %30-40 maaş farkını ancak 4 yılda kapatıyorlar demişti...çok detay var ...uzmanla görüşün

@Gsusa,
Emekli maaşın şuan ne kadar.Taban maaş olan 14469tl ise zaten bundan aşağı maaş yok.benim sana tavsiyem kontrol muayenesine görmen bu sefer sürekli ye dönüşe bilir. Çalıştığın işyetinde şuan sigortanın SGDP İle yatıyorsa zaten oradan kendi isteginle emrklilige şstisnadqn kıdem tazminatı hakkın olmaz. Calıştıgın sürede zaten emekli maaşı alıyordun.

@fenerliyizz,
Cevabın için teşekkür ederim.Maasim şu anda 30 bin civarı.Yükselmesini önemsemiyorum azalmasın yeterli Çalıştığım işyerinden herkes mahkeme yoluyla bir şekilde tazminat alıyor.Su ana kadar 10 kişi tazminat alabildi hatta alamayan yok.

Merhaba DYS ekranında gelen Evrak dosyasına kaldırılmıştır yazıyor nedemek bilen varmi

DYS ekranında emeklilik işlemleri yaklaşık olarak 5 farklı birimde ortalama 10 işlem olarak görüntüleniyor.

Bir birimden diğerine giden yazı "Giden Evrak dosyasına kaldırılıyor."

Bir birimden diğerine gelen yazı da "Gelen Evrak dosyasına kaldırılıyor"

Aylık Bağlama Şube Müdürlüğünden -> Sağlık Kurulları daire başkanlığına gidip rapor inceleniyor.
Raporun sonucu da Sağlık Kurulları Daire Başkanlığından tekrar aylık bağlama şube müdürlüğüne gönderiliyor.

Gelen ve giden yazılar evrak dosyasına kaldırılıyor.

Süreç yaklaşık olarak 45 gün sürüyor.

Açıklama kısmında "kurul üst yazı" ne anlama geliyor bilmiyorum.

Bildiğimse açıklama kısmında ne yazarsa yazsın bizler için hiçbirşey ifade etmediği.

Önemli olan emeklilik servisinden sağlık kuruluna raporun gönderilmesi ve devamında sağlık kurulundan da çalışma gücü kayıp oranının tespit edilip tekrar emeklilik servisine cevap verilmesi.

Şirketimin sgk danışmanı var ama ismini bilemem . Vermemde uygun olmaz . Sizin şirketinizinde vardır

@Gsusa,

Merhaba,sorularınıza bilgilerim nazarında yanıt vermeye çalışayım.

1) Sorunuzun cevabı;

Mevcut emekliliğinizin iptal olarak bugün (2025) tarihi emekli olmanız durumunda emekli maaşınız bugünkü şartlarla tekrar hesaplanır.Bu bağlamda bildiğiniz üzere 2025 yılı için emekli maaşları 2024 yılı emekli maaşlarına nazaran %30-35 arası daha olması sizinde yaşayabileceğiniz bir durumdur.Emekli maaşınız düşecektir.

2026 yılınde emekli olan arkadaşlarımızda da 2025 yılınde emekli olan kişilerden %10-15 daha az emekli maaşı alacağını bilerek hareket etmekte fayda görüyorum.

2) Sorunuzun cevabı ;

Tekrar 8 yıl çalışmanızın kıdem tazminatı hakkınız mevcuttur.Ancak emekli olmanız nedeni ile tekrar emekli olarak tazminat isteme şansınız bulunmamaktadır.Ancak işveren sizi işten çıkartır ise 8 yıllık kıdem tazminatını alabilirsiniz.Başka bir alternatifiniz bulunmamaktadır.

3) Sorunuzun cevabı;

İlk sorunuzda gelir kaybını yaşayacağınızı belirttim.Bundan etkilenmeme şansınız hiç yoktur.Ancak ilk soruda belirtiğim gibi 2026 yılında kısmen yine yaşanacak durum sebebiyle 2. cil emekli maaşından zarar görmemek adına bu işlemi 2025 yılı içinde istediğiniz zaman yapabilirsiniz.

Saygılar.

Cevabınız için teşekkür ederim.Keşke 2024 senesinde vergi indirimi ile emeklilkten normal emekliliğe geçseydim.

@Gsusa,

Rica ederim.Planladığınız süreç ne yazık ki mevcut durumunuzundan farklı bir noktaya sizi taşıyacaktır.

Saygılar.

@hanifeaydin,
Aslında çevremde emekliliği dolup 2025 bekleyemeyen arkadaşlar sayesnde haberim oldu ama müsait değildim.Yapacak bir şey yok iş işten geçti.

@Bilgi Hazinedir,
Aynen öyle bu durumda tekrar rapor peşinde koşup dokrorlarla uğraşacağım.

Üst Alt