Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi kararına itiraz edip olumlu dönüş alan var mı?

casper33

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Vergi indirimi için başvurdum başvurum rapor oranım düşürülerek onaylamış 2. derece vergi indirimine girecekken oran düşürülerek 3. derece olarak onaylamışlar. 75 den 50 ye düşürmüşler forumda bir kaç tane itiraz konuları var ama hiç biri güncel değil ve itiraz ettim diyen bir daha konuya uğramamış sonucu hakkında bir şey yazılmamış. Daha öncesinde itiraz edip itirazı olumlu sonuçlanan var mı? Süreç nasıl ilerliyor? Raporum 2019 tarihli ve güncel yönetmeliğe uygun olarak düzenlenmişti raporda teşhis ve bu teşhise karşılık gelen oran yönetmelik de açıkça belirtilmesine rağmen düşürmüşler bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Diğer konular güncel olmadığı için bu konunun diğer konulara mesaj olarak taşınmamasını rica ederim bundan sonraki arkadaşlar da bu konudan faydalanmış olurlar böylelikle.

casper33

Maliye bakanlığı kurulunun rapor oranını düşürmek gibi bir yetkisi yoktur. Tamamen hukuka aykırı bir işlem. Dava açtığınızda mutlaka lehinize sonuçlanacaktır.

Bu konuyla ilgili forumda bir kaç kez yazdım ama konuyu netleştirmek adına , bu konuya hakim araştırma yapmış birisi ve doğruluğuna eminse beni düzeltir ve ya teyit ederse sevinirim.

Benim bildiğim ;

Hastaneden aldığımız engelli oranı ve Maliye bakanlığının tespit ettiği işgücü kaybı oranı tamamen farklı şeylerdir.Yani Maliye bakanlığı benim oranımı düşürdü diye bir şey söz konusu olamaz zaten yetkisi de yok. Maliye bakanlığının tespit ettiği oran iş gücü kaybı oranıdır.Sizin hastaneden aldığınız raporu inceler, değerlendirir ve belirli hesaplamalarla iş gücü kaybı dediğimiz 2. bir oran belirler. Bu oran sadece vergi indirimi ve erken emeklilik işlemlerinde hesaba katılır.

Kendimden örnek verecek olursam ;

Ben %60 engelliyim bu benim hastaneden aldığım engelli oranım
Maliye bakanlığının değerlendirip belirlediği iş gücü kaybım ise %40 , dolayısıyla burada bir oran düşürme söz konu değil iş gücü kaybı hesabı söz konusu.

Ben araştırmalarım sonucu bu şekilde değerlendiriyorum,konuya daha hakim irisi varsa cevaplarsa sevinirim.Yanlış biliyorsam da kendimi düzeltmiş olurum gider itiraz eder iş gücü kaybımı da %60 olarak düzeltirim.

Dilekçem hazır göndermeyi düşünüyorum arkadaşın yazdığı aklımı karıştırdı engel oranı ile iş gücü kayıp oranı farklı şeyler ise boşuna kürek çekmeyelim ama farklı olduğunu düşünmüyorum eğer farklı ise ona dair yönetmelik nerede orada iş gücü kayıp ölçütü yazması lazım bildiğime göre böyle bir ayrım yok. Hüseyin İlik

casper33 deco53

Öyle bir ayrım olmadığına emin olabilirsiniz.

Bu arada maliye bakanlığı kararına idari itiraz yolu yoktur. Hastane raporlarına itiraz süreci gibi değildir. Doğrudan dava açabilirsiniz. Maliyeye itiraz ederseniz sadece işlemeye başlamış olan dava açma süreniz durur, cevap gelince kalan süre yeniden işlemeye başlar.

Hüseyin İlik teşekkür ederim yarın itiraz dilekçemi posta ile göndereceğim düzelteceklerini düşünüyorum gelen cevaba göre mahkeme ye başvurmayı o zaman düşünürüz. İdari itiraz yolu yok ise boşuna mı dilekçe veriyorum dilekçeye istinaden oranda düzeltme yapabilir mi? Engel durumu ve buna karşılık gelen oran çok net çünkü. Yani dilekçe ile itirazın işe yarama ihtimali var mı?

Merhaba @Hüseyin İlik Bey,

Ben durumumu aşağıdaki gibi izah etmiştim. Epeyi araştırıp bir dilakçe yazdım ve aps ile ankaraya yolladım. ivd den kontrol ettiğimde bir dilekçe ellerine ulaştığı ve kayıt numarası açıldıığ görülüyor. Nasıl bir işlem olcağına dair bir firkrim yok. fakat mahkeme süreci şart gibi görünüyor.

Üst Alt