Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi kazanıp kazanmadığımı bilmiyorum. Nasıl öğrenirim?

Lone

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 ay önce vergi idnirimi talebinde bulundum, sayı numarasını almıştım fakat kaybettim .

Başvurudan 2 ay sonra, üstte yazı işlerinde çalışan bir arkadaş oda engelli senin kağıt gelmiş kayda girmişler %80 raporum onaylanmış dedi ama ben soruyorum gelmedi seninle ilgili birşey diyorlar .

Merak ettiğim ben bunun onaylanıp onaylanmadığını nasıl öğrenirim . Nereyi arayıp bilgi almam gerek .

Bu konuda bana yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim .

Aynı sorunu bende yaşıyorum maliye bilgi veremedi bende insan kaynaklarını aradım orada özür oranını söylemedi kadın sadece vergi indiriminden yararlanıyorsunuz dedi o belgeyi gönderebilir misiniz dediğimde mümkün değil dedi.Maaş bordrosundan nasıl anlıyoruz onuda bilmiyorum.

ben yaklaşık 8 ay bekledim ensonunda vergi dairesindeki gittim rica ettim çalıştığın işyerinin vergi numarasını söyledim onlarda ankarayı aradılar sende aynı şekilde yaparsan faydalı olursana

twilight;
Benim maaş bodrosunda sakatlık indirimi 700 yazıyor aam girdiğim günden beri öyle indirim başvurusu yapmadanda öyleydi , ama benim maaşa bişe yansımıyor bende telefon ile arayıp bilgi almayı deneyeceğim .

SİRLAN;
Güzel çözüm ama ilgileneceklerini sanmıyorum çünkü gittiğimde yoğundu adamlar normalinde ilgilenmiyolar bile :)

Ben öğrendim kardeş mali muhasebe ile görüştüm. maaş bordrosuna yansımıyormuş. vergi matrahından düşüyorlarmış.sonra insan kaynaklarını aradım rapor oranını belirtmedi sadece üçüncü dereceden vergi indiriminden yararlandığımı söyledi.

Evet aynen öyle basit bir şekilde anlatayım şöyleki sizin vergi matrahı indirimsiz 100 olsun 100x%15=15 vergi tutuyor sözgelimi 20 birim vergi indirim kazandınız 100-20=80x%15=12 aradaki 3 birim maaşınıza yansıyor

Bodronuzda yazan vergi indimi tutarı ile her yıl açıklanan sakatlık indirim tutarlarını ve derecesini kaşılaştırdığınızda öğrenebilirisiniz bu ayın maaş bodrosunda yazar vergi indirim tutarı

twilight;

Tam olarak nereyi aradın öğrenebilirmiyim ona göre bende bir yol izliyeyim .

aynen ben yeni aldım Ankara da olduğum için defterdarlığa sürekli uğradım net cevabı çalıştığın muhasebenden alırsın iş yerine gönderiyorlar

İşyeri gelen vergi indirim belgesini size vermek zorundadır,onların işlem yapması için fotokopisinin dosyanızda olması yeterli.

Biraz daha bekleyip ararım şne oldu merak ediyorum açıkçası .

Raporu çalıştığınız kuruma gönderiyorlar.Kurumunuza sordunuz mu?

Sehribanu;

Vergi indirim raporu onaylandıktan sonra ne kadar süre içinde çalışılan kuruma ulaşıyor:confused:

3.5 ay oldu. Benim kuruma ulaşmış değil. Biraz yavaş mı ne..

Benimki geldi fakat bana söylemediler . Ben bir arkadaşın sayesinde aldım fotokopisini . Ve maaşıma birşey yansımadı .

Şimdi siteyi denedim ve bir problem yok.
Ben de sonuç bekliyorum ve "Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor" diyor

Soyadı ve T.C no doğru yazıyor musunuz kontrol ettiniz mi?

Vergi indirimi almış biri olarak bi deniyim dedim siteyi....Sorgulama yapmıyor.

Kocaeli için Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı | Kocaeli-İzmit buradan sorgulayabilirsiniz ancak şöyle bir durum var eski kayıtlar yok yeni yeni veri girişi yapılıyormuş sistemde kayıtlı değil mesajı almanız vergi indiriminizin olmadığı anlamına gelmiyor yani. benim 4 sene oldu yapılalı bi kontrol amaçlı bakayım dedim ama sistemde yoksunuz dedi.arayıp sordum ilgili birimi yukarıda verdiğim cevabı verdi. bilginize..

Ben huylandim. Bu isi sorgulatacagim bi telefon numarasi varmidir aceba, sorsam yayrarlaniyormuyum diye.

Mavera Unnehir;
ben 2 ay önce başvuru yapmıştım kayıtlara girmişler, fakat eşim vergi indirimi alalı 3 sene falan oldu onu kayıt görünmüyor...

21 ekimde vergi indirimim onaylanmış Ankarayı aradığımda söylediler
Eviste hala bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor diyor
iş yerime evraklar ne zaman gelir acaba

Benimde 4 sene oldu benimkide yok. Son bi iki ayi girmemisler birde bir kac sene oncekileri yeni gecmisler sisteme. Sizde alabilirsiniz vergi dairesjnden kurumunuza gonderiyorlar direk benimkino daha gondermemislerdi gittim kendim aldim kocaelide bulundugum ilceden

Vergi dairesine gelmişmidir acaba
Hem verirlermi vergi dairesinden bana
Vergi dairesinden iş yerine gönderiyorlar diye biliyorum

İşyerine gönderilecektir. Aynışekilde ev adresine de bilgi notu gönderiliyor çoğu zaman

Üst Alt