Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi kontrol muayenesine ne kadar süre önce başvurabilirim?

t-i-l-k-i

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar çalışmaktayım vergi indirim raporu aldım 1 yıl geçerli yanlız vergi dairesindeki memur bana dedi erken 1.5 ay sonra gel dedi
benimde acil raporu almam lazım bireysel başvuru yapabilirmiyim Nasıl bir işlem yapmam gerekir net bir şekilde yazarsanız Mutlu olurum lütfen çok acil zamanım çok az sevgiler

heyet raporu için bireysel başvuru yapabiliyorsunuz ama vergi indirimi için işyerinden çalışıyor yazısı almanız gerekiyor. onunla vergi dairesine başvuru yapıyorsunuz.

Vergi dairesine gittim zamanın var dediler 1.5 ay sonra geldediler işyerinde çalıştığıma dair yazı aldım ama memurun dediği bireysel başvuru yap dedi ve ücretlimi

Dilekçe örneği gördüm bu dilekçeyle iş yerindeki yazıyı hastaneyseniz götürecem rapor çıkartmak için

Maliyeye gitmeden iş yerimden çalıştığıma dair yazıyla hastaneden vergi indirim rapor Alabilirmiyim lütfen yardımcı olurmusunuz

t-i-l-k-i

Kişisel başvuru ile hastaneden rapor alabilirsiniz ve vergi indirimi için kontrol zamanı geldiğinde onu vergi dairesine sunabilirsiniz. Bunun aksini (yani ille de günü geldiğinde sevk alarak yeni rapor alınması gerektiğini) söyleyen hiç bir düzenleme yok.

Ama vergi dairesindeki işgüzar bir memur çıkıp ayak direyebilir mi, evet, mümkündür! Böyle bir şey olursa, "vergi indirim hakkım 1 yıllıktı, süresi bitti. bittiğinde ben de yeniden başvurup yeniden vergi indirim hakkı almak istiyorum" diyeceksiniz. Yani ortada bir "uzatma" yok, "yeniden başvuru" var.

Üst Alt