Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi kontrol muyanesinde ozur oranını hangi kurum belirliyor?

muress

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba erken yaşlılık aylığı üzerinden emekli oldum..vergi indirimi süreli olduğu için kontrol muyanesinde hastaneye sevk etti. .Fakat sorum şu sağlık raporu içinde Özür oranı yazmiyorlarmis..sebebini sordugumda ise gonderen kurum tarafindan Özür oranı yazilacagi sadece burda hastalık çeşitlerini doktorlar sağlık kurulu raporlarina yaziyormus...anlamadım ben yardımcı olurmusunuz. ..

Evet hastane oran yazmaz sgk sevki ne. Oranı sgk kurulu belirler

Okan bey sgk sosyal güvenlik kurumu onlar sevk etti...emekli olmadan once Özür raporu cikariyorduk..simdi ise saglik kurulu raporu cikarip hastane ozur oranı yazmiyormus...anlamadığım konu neden hastanenin daha once yazdigi Özür oranlari simdi sgk yazacak..hastaneye guvenlerimi yok:) yine ayni hastaneye gonderiyorlar...

ben 4 kere kontrol muayenesi oldum ama oranı hastane belirledi ben bu olaydan açıkcası bir şey anlamadım.Sadece Ankara bazen orana karşı çıkabiliyor.

2 sene öncesine kadar yazılıyordu fakat hastanenin verdiği oran en az %60 olsa bile sgk heyeti bu oranı düşürebiliyordu sonra sgk malulen emeklilik raporlarında oran yazılmasın diye tüm hastanelere genelge yollamış zannediyorum bu uygulama mahkemeye gitmenin önünü tıkamak için yapıldı yani şu denmesin ben 60 aldım ama sgk oranımı düşürdü mahkemede

Sayın walera ama ben malulen emekli olmadim..erken yaşlılık ayligi baglandi bana....ozur oranim %49 idi...17 yil 4494 prim gununden emekli oldum ben...

Aslında vergi indirimi söz konusu olduğunda hastane rapora oran yazmalı. Ama bunu bazı hastaneler yanlış anlıyor ve malulen emeklilikmiş gibi işlem yapıp oran yazmıyor. Bu konuda bu saatten sonra bir şey yapamazsınız gibi görünüyor. Dİleyelim de rapor Maliye'ye gidince olumlu sonuçlansın.

Ayrıca şu başlığı da takip edin: http://www.engelliler.biz/forum/eme...ye-dosyayi-karara-baglamayi-reddediyor-2.html

Sayın Bülent bey..beni kontrol muyanesi icin sevk eden sgk gorustugumde emekli olan kisilerin kontrol muyanesi geldiginde hastaneye sevk edildigi ve ozur oranini gosteren degilde saglik raporu adı altında hastalaiklarinizi hastane belirleyip ankara saglik kuruluuna gidip orda Özür oranini onlar belirliyormus...

Bilemiyorum... Sorun olmadan sonuçlansın da, nasıl olursa olsun.

Vergi Dairesi sevki ile gidildiğinde de Hastane oran yazmaz mı?
Hastane oran yazmaz ve en kötü ihtimal ile Ankara oranı eğer düşürürse, ben, Hastane raporunu nasıl kullanabilirim diğer haklarımda?
Oran olmaz ise kullanamayız(!) mı?..

insankar
Vergi dairesi sevki ile vergi indirimi için gidilir, vergi indirimi için de raporda oran olmak zorundadır.
Oran olmayan raporu sosyal haklarda kullanamazsınız.
Raporda oran olur ama Ankara maliye merkez sağlık kurulu bu raporu %40 ın altına düşürürse bu sadece vergi indirimini bağlar, diğer tüm sosyal haklarda raporunuzu orjinal haliyle kullanabilirsiniz.

%55 raporu olup vergi için gelen birine %35 verdiler. Bu nasıl oluyor yani vergi için gidildigi zaman hep düşük veriliyormuş

BLACKSAGAT
Maliye merkez sağlık kurulu, raporu özür oran cetveline uygunluğu yönünden değerlendirir.
Raporda bir abartı yoksa, cetvele ve usulüne uygun verilmişse genelde düşme de olmaz.

Doktorlar herhalde farklı rahatsızlıklarla oran düşürüyor ben 35 raporum vardı sonra bir tane daha aldım 30 a düştü zaten yükselmediği alçaldığı için bir daha bakmadım 2 sene önce bir daha engelli kartı için gittiğimde hani iş ve vergi diyoruz bunlardada bir kaç kişi durumu anlatınca bende dedim herhalde kartta sıkıntı olmaz bu sefer 15 e düşürmüşler oranı yani ne desem boş bu ülkede çok dikkatli olmak lazım doğuştan olan taktiri ilahi ama sonradan asla engelli olmayacaksın devlet resmen süründürüyor.

Üst Alt