Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi maaşa ne kadar nasıl yansıyor?

siirperisi

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Slm herkese hayırlı cumalar...

Arkadaşlar ben 3 Aralıkta meb de GİH kadrolu memur olarak göreve başladım daha önce vergi indirimim yoktu bu ilk görevim bekarım aile yardımı almıyorum .
ilk maaşımı 1180 tl aldım şimdi yeni zamla 1320 olmuş Vergi indirimi içinde başvurmuştum dün defterdarlıktan evrak geldi 3. derece %51 2010 yılı için 160 tl 2011 tılı için 170 tl yansıyacak diyor .
Yalnız bu tutar aylık mı yıllık mı ? Ocak maaşında eklenir mi yoksa şubatta mı olur ?

Biginiz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim ..TEŞEKKÜRLER ...

bu konuda bende bir soru sormak istiyorum.

yuzde 69 sakatlık indirimi almış calışan maaşına nekadar yansır????

2011 yılı itibariyle maaşlarınıza yansıması gereken tutarlar bunlardır.
1.derece sakatlar için 105.00 TL, %80 ve üzeri
2.derece sakatlar için 52.50 TL, %60 ila %79 arası
3.derece sakatlar için 25.50 TL %40 ila %59 arası

siirperisi ben de ağustosta G.İ.H kadrolu memur olarak çalışmaya başladım. ilk maaşım seninkiyle aynıydı. vergi indirimi için başvurdum sonra 1.206tl oldu.
2011'de zamla beraber 1.342tl oldu.
eminim senin de öyle olacaktır. gerçi benim kademem 9/1 onu da söyliyim...

ilker benim vergi indirimini şirket vermi yor nasıl bi yol izleyim bi yol göster

Teşekkürler ilker bey , Müjde hanım .. Ben ocak maaşımı çektim henüz vergi indirimi yansımamış ayrıca defterdarlıktan gelen evrakta 2010 yılı için 160 TL yazıyordu onu nasıl alacağız geçmiş yıl olduğu için sorun çıkartırlar dedi bi arkadaşım nereye başvuruluyor acaba ???

Falim beyle aynı sorun bende de var. 2 aydan fazla oldu başvuralı ama şirket vermiyor.

Slm Şiirperisi Bende MEB deyim Antalya Muratpaşa İlçede görev yapıyorum. İlker beyin yazdıkları doğru 2011 için geçerli rakamlar bende 2,derece indirimden faydalanıyorum.Bir sonraki ay muhtemelen 1345 tl olur

MügeNK;

Bodrolarınızda sakatlık indrimi diye belirtilir... bodroda belirtilmişse alıyorsunuzdur. belirtilmemişse henüz işveren vergi indirimi için vergi dairesine başvurmamıştır... baş vurduğundada işveren işe giriş tarhinizden itbaaren vergi indirminizi düşerse işe giriş tarihinizden itibaren toplu alırsınız.

benim şirket vememek için elinden geleni yapıyor iş güzar kırk dereden su getiriyor bende israr edince sen emeklisin diye laf ediyor bodroda gösteriyor da maaşa yansımıyor 551 artı 82 agi artı 24.5 toplam 657 olması lazım ken 633 tl veriyor nerden veriyor eger veriyorsa açıklayın bakim bide sgdp nin farkını bile vermiyor onuda hesaplarsak 75 tl ortada yok bilen varsa açıklasın bakim

bodroyla aldığın ücret birbirine eşit değilmi ? bodro farklı aldığın maaş farklımı ?

Arkadaşlar vergi indirimi bizim devlete maaş üzerinden ödediğimiz yüzde 15 lik vergiden bize ödeniyor birde aynı vergiden asgari geçim indirimi ödeniyor. benim oğlum yüzde yüz engelli olduğu için 1. dereceden vergi indirimi ödeniyor birde 5 kişilik aile olduğum için asgari geçim indirimi de ödeniyor. Mesela ben ocak ayında maaşımın yüzde ( maaşın tamamından devlet vergi almadığı için aldığı vergi az oluyor) 15 i olan 150TL vergi ödesem bana ödenmesi gereken 200TL den fazla iade olması gerekiyor ( AGİ ve Sakatlık indirimi toplamı) . Ancak devlet bana ödediğim vergi indirimi tutarından fazlasını ödemiyor diğer aylara da yansıtmıyor.SAYGILAR

ilker bey oranlar ve tutarlar doğru fakat yılın 9. veya 10. ayından sonra vergi dilimi değişeceğinden dolayı tutarlarda %5 civarında artış oluyor. Sadece bunu belirtmek istedim.

::10 Soruda Sakatlık İndirimi:: bu adresten bilgi edinebilirsiniz......

Sakatlık indiriminden yararlanmakta olan ücretlilere de asgari geçim indirimi uygulanacaktır.

Konuya ilişkin bir örnek aşağıda verilmektedir.
Örnek: Bekârolan ve ikinci derece (aylık 330 TL) sakatlık indiriminden yararlanmakta olan bir ücretlinin 2010 yılı asgari geçim indirimi tutarı şu şekilde hesaplanacaktır.
2010 yılında Asgari Ücretin Yıllık Brüt Tutarı (729x 12=)
: 8748 TL
Mükellefin Asgari Geçim İndirimi Oranı
: % 50
— Mükellefin kendisi için % 50

Asgari Geçim İndirimine Esas Tutar (8.748 x% 50=)
: 4.374TL
Asgari Geçim İndiriminin Yıllık Tutarı ( 4.374 x% 15=)
: 656 TL
Asgari Geçim İndiriminin Aylık Tutarı
: 54.6 TL’dır.
Bu ücretlinin ocak ayı için, asgari geçim indirimi mahsup işlemi aşağıdaki şekilde gerçekleştirilecektir.

- 2010 yılı Ocak Ayı Brüt Ücreti : 729TL
- 2010 yılı Ocak Ayı Tevkifat Matrahı
: 620 TL
- İkinci Derece Sakatlık İndirimi
: 330 TL
- Sakatlık İndirimi Düşüldükten Sonra Kalan Tevkifat Matrahı
: 290 TL
- 2010 yılı Ocak Ayı Ücretinden Hesaplanan Gelir Vergisi
: 44 TL
- 2010 yılı Ocak Ayı Mahsup Edilecek A.G.İ. Tutarı:
: 54.6 TL
- 2010 yılı Ocak Ayı Ödenecek Gelir Vergisi
: 0 TL
- 2010 yılı Ocak Ayında yararlanılacak A.G.İ. Tutarı
: 54.6 TL'dir.
Bu ücretlinin gelir vergisi matrahı hesaplanırken sakatlık indirimi de mahsup edilecek, sakatlık indiriminin mahsubundan sonra kalan gelir vergisi matrahı üzerinden hesaplanan gelir vergisi tutarından da yıllık asgari geçim indirimi tutarının 1/12'si olan (656/12=) 54.6 TL mahsup edilecektir. Ancak mahsup edilecek tutar, kalan gelir vergisi tutarını aşamayacağından yalnızca 44TL'lik kısmı ücretliye ödenecek ve (54.6–44=) 10.6 TL asgari geçim indirimi farkı diğer dönemlerde değerlendirilmeyecektir.
Buna göre, işveren mahsup edilen asgari geçim indirimi tutarı kadar yani 44 TL ücretliye daha fazla ödeme yapacaktır.

merhaba...
ben 01.03.2006 tarihinden beri aynı işyerinde celısıyorum ve hiç vergi indirimi almadım..şimdi raporumu yenilettiriyorum vergi indirimi için..eger %40 ve üzeri gelirse geçmiş yönelik vergi indirimi ödemelerimi alabilirmiyim?

Bildiğim kadarıyla hayır meister78, maliye onayından itibaren başlıyor vergi indirimi. Geçmişe dönük ödeme yok.

çok teşekkür ederim ...bende tahmin etmiyordum ama bir şansımı deneyeyim dedim:)
tebi suan bir hesaplama yaptım bayagı bir kaybım olmuş:)

Üst Alt