Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi maaşıma ne kadar yansır. İşyeri değiştirirsem ne olur?

tazz

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba Sevgili ailem,

2 yıldır özel sektörde kurumsal bir firmada engelli kadrosunda çalışmaktayım. Engelli kadrosundayım diye, vergi indirimini iş yerim kendisi yapıyor sanıyordum. Fakat öyle değilmiş. Neyse dün gidip vergi indirimi başvurusu için evraklarımı verdim. 4 ay içinde Ankara'dan iş yerime onaylanıp, yazı gönderilecekmiş.

Şimdi merak ettiğim bir kaç soru var. Cevaplarsanız memnun olurum.

1- Vergi indirimi başladıktan sonra, net maaşıma +290tl daha mı eklenecek ?

2- Başka bir işte çalışmaya başladıktan sonra ne yapmam gerekiyor ? Yine en baştan evrak hazırlayıp, vergi dairesine başvuru mu yapmam gerekiyor ?

3- Engelliler, diğer bireylere göre daha erken yaşta emekli olabiliyor. Ben 2 yıldır engelli kadrosundayım. 2 yıl öncesi tarihten itibaren mi baz alıcaklar erken emekliliği , yoksa vergi indirimi onaylandıktan sonra mı ?

4- 2007 yılından beri sigorta girişim var. Kaç yaşında emekli olurum ?

İyi günler.

Merhaba;

1- Vergi indirimi başladıktan sonra, net maaşıma +290tl daha mı eklenecek ?
1. Derece Engelliler İçin
(Çalışma gücünün asgari %80’ini kaybetmiş olanlar) net maaşa 180 TL yansır;

2. Derece Engelliler İçin
(Çalışma gücünün asgari %60’ını kaybetmiş olanlar) net maaşa 97.5 yansır;

3. Derece Engelliler İçin
(Çalışma gücünün asgari %40’ını kaybetmiş olanlar) net maaşa 43,5 yansır..

2- Başka bir işte çalışmaya başladıktan sonra ne yapmam gerekiyor ? Yine en baştan evrak hazırlayıp, vergi dairesine başvuru mu yapmam gerekiyor ?

Hayır ilk aldığın evrağın fotokopisi yeterli, aslınıda bir defa göstermek amaçlı götürebilirsin..

3- Engelliler, diğer bireylere göre daha erken yaşta emekli olabiliyor. Ben 2 yıldır engelli kadrosundayım. 2 yıl öncesi tarihten itibaren mi baz alıcaklar erken emekliliği , yoksa vergi indirimi onaylandıktan sonra mı ?

İlk sigortalı olduğun tarihtan sonraki primlerin sayılacaktır..

4- 2007 yılından beri sigorta girişim var. Kaç yaşında emekli olurum ?

Raporun oranı nedir vergi indiriminden yüzde kaç oran onaylanıcak bu soruların cevabı lazım...

DüşünürBilir

Cevap için teşekkürler.

2. Vergi dairesi başkanlığına evraklarımı teslim ettikten sonra, bana hiç bir evrak vs bişey vermediler. O yüzden neyin fotokopisini göstereceğim ?
4- Raporun oranı nedir vergi indiriminden yüzde kaç oran onaylanıcak bu soruların cevabı lazım... demişsiniz. %40'lık kısmının hepsi onaylanmayacak mı ? anlamadım.

son olarak; vergi indiriminin bana sağladığı +'lar neler hocam? 43,5 tl'den başka. ? Ne işe yarıyor. Ben vergi vermeyince daha fazla net maaş alırım sanıyordum.

Son düzenleme:
Üst Alt