Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi maaşıma ne kadar yansır?

uğuruğur1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba
geçtiğimiz eylül ayında Q oranında ve sürekli olarak engelli raporu aldım.Fakat işyerime bunu bildirmedim çünkü işten çıkarırlarmı korkum var.
Vergi indirimindende faydalanmak istiyorum ve vermek istiyorum.Maaşım asgari ücret değil.ortalama 2200-2500 arası maaş alıyorum.tahminen vergi indirimim ne olur?

Bence bildirmeyin! Hiç bulaşmayın derim ben.. Sonra sizi sağlık sorunu sorun edeceğinizi büyük tahmin ediyorum.

Aslında vergi indirimi diye birşey yok.hep aldatmaca benvergi indiriminden sözde faydalanıyorum.ama sadecegelir vergisi kesilmiyoroda en fazla20 30 tl dir.oda asgari geçim indiriminden geri alınıyor.sonuç el ele baş başa.

uğur kardeşim ben kamu kuruluşunda memur olarak çalışıyorum /50 sürekli engelli raporum var vergi indirimi sadece gelir vergisini kapsıyor oda 32 tl

Vergi indirimine konu olan ucret artisinin , aldiginiz maas ile ilgisi yok.. Kacinci dereceden vergi indirimi hakki elde etmisseniz , o yil icin aciklanan Gelir Vergisi matrahinizdan o rakam dusulur ve maasiniza ilave edilir.

Siz 2000-2500 civari maas aliyorsunuz ve 3. dereceden vergi indirimi almissiniz. Maasiniza 28,5 TL katkisi olur. 1000 TL maas aliyor olsaniz da yine 28,5 tl maasiniza yansir.

fakat : 1 . dereceden vergi indirimi almis olsaydiniz aylik Gelir vergisi matrahinizdan 780 TL dusulecek ve 780 *15 % = 117 TL katkisi olacakdi. Daha anlamli katkisi Kumulatif verginiz daha gec olacagindan % 20 lik vergi dilimine ya hic girmezssiniz yada gec girersiniz. Dolayisi ile hem aylik maasinizdan daha az vergi odeyerek ilave para gelir , hem Kumulatif vergiye daha gec gireceginizden % 20 lik dilimden kesilecek olan daha yuksek vergiyi vermezssiniz.

Tabi 3. dereceden vergi indirimi elde etmis kisiler icin cok cok anlamli 1 degisiklik olmaz. hele sizin gibi ayligi 2000 -2500 TL olanlar icin kayda deger yarari olmaz.

bilen varmı acaba ...ben ilk altı ay az sonraki altı ay fazla alıyorum neden..2.dereceyim ilk altı ay 60 tl civarı sonraki altı ay 80 tl alıyorum bilen varmı..

ewet bir bilen varmı ..bu ayda 108 tl yattı

Benim rapor oranim %70 vergi indirimi için başvuru yapacam ama değmez sanırım 20 30 tl için

3ncü derece %56 engelim ve 28,50 tl yansıyor maaşıma ( Özel sektörde çalısıyorum )

ocak 2014 te vergi indirim oranları 2-3 tl.artacak.28.5 tl.indirim 31-32 tl.olur.

Üst Alt