Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi maaşıma yansımıyor!?

Damla**

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Yüzde 55 oranında engelliğim var. Engelli raporumu 2 ay önce aldım. 3.derece sakatlıgım oldugu için vergi indiriminden yararlanmak için vergi dairesine başvurdum.

başvuralı 2 ay olmasına rağmen benim maaşıma yansımıyor. E-devlet sitesinden baktım brüt maasım 40 tl eksik görünüyor. Muhasebeciye sordum, 40 tl sizin vergi indiriminiz var diyor ama sizin maasınıza 40 tl fazla olarak yatırılmaz diyor. Bu dogru mu? yoksa onlar bni kandırmaya mı çalışıyor?

maaşına net olarak kesinlikle yansıması gerekiyor.

yani maas+ 40 tl olması gerek değilmi? ben bunu muhasebeciye anlatıyorum, dediğimi kabul etmiyor, inatla bana 40 tl fazla alamazsınız diyor..

bi sorum daha var..
maas bordrosunda sakatlık indirimi diye görünüyor olması gerek değilmi?

Açıkcası 1. dereceden değilseniz yapmayın vergi indirimi çünkü asgari geçim indirimi iptal oluyor ve gelecek olan indirim eklentisi AGİ'den aşağıda kalıyor ve maaşınız düşük gibi görünüyor.. 1. dereceden vergi indirimi aldığımda yine normal asgari ücrete eşit oluyor ortalama 20-30 TL fark oluyor sadece..

Asgari Geçim İndirimi

Asgari Geçim İndirimi Tutarı 80,33
Asgari Geçim İnd. Oranı (%) 50,00
* Gelir Vergisi Kesintisinden Mahsup Edilen Tutar 80,33
Mahsup Edilmeyen Tutar

Asgari Geçim İndirimi

Asgari Geçim İndirimi Tutarı 80,33
Asgari Geçim İnd. Oranı (%) 50,00
* Gelir Vergisi Kesintisinden Mahsup Edilen Tutar 80,33
Mahsup Edilmeyen Tutar 0,00

bende bir deği şiklik yok eylul de neyse aralık dada aynı

Vergi İndirimi
Sakatlık İndirimi 400,00
Poliçe İndirim Tutarı 84,19
VERGİ İNDİRİMİ TOPLAMI 484

Mustafa Bey'in anlattğı sey yüzünden mi brüt maaşım 40 tl eksik görünüyor?

Mustafa Bey 20-30 tl fark olur demiş ama o bile yok yansımamış net maasıma

ben brüt maasım üzerinden hesapladım, maasımdan 40 tl fazlası çıktı, o zaman bu demektir ki, muhasebeci vergi indirimini cebe atıyor..

Brüt maasiniz neyse odur..ancak brüt maasiniz işe gelmediigniz yada diyelimki yarım gun izin aldıysanız o zaman eksik gorulur.Suan asgari ucrete calisan 3.dereceden bir engellinin maasina 30 tl yansiyor.Ama söz konusu vergi indirimi brüt maasiniza yansimaz...Direk maasiniza yansir

muhassebeci benim brüt maasımı 40 tl düşük göstermeseydi net maasıma yansıyacaktı sizin dedğiniz gibi, ama brüt maasım üzerinde oynama yapılmış,cünkü maas bordrosunda işe gitmediğim gün sayısı yazmıyor, bilgileriniz için teşekkür ederim, işyerimde bu olayın aslını araştırıcam..

24 kasımda vergi iade kağıdım ankaradan geldi şirkete yolladım.Bu ay yansıtmışlar 38 tl fark alacağımı söyledi muhasebeci 3. derece vergi indirimi

Bu konuyu en iyi öğrenmek için bodronuzu inceleyin, hatta dilerseniz bir resmini çekip atın birlikte inceleyelim.. Gerekirse SGK'ya iletip şikayette de bulunabilirsiniz..

Üst Alt