Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi nasıl alabilirim, süreç nasıl ilerliyor?

ozkan1983

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi ile bilgi sahibi veya konu ilgili tecrübelerini paylaşacak kimse varmı

ozkan1983 MRb
Sgklı aktif çalışan iseniz önceden almış olduğunuz
Engelli raporu yok ise? işyerinizden çalıştığınaza dair yazı alıp vergi dairesine başvuruda bulunmanız gerek onlarda sizi hastaneye sevk edeceklerdir...

berk3435 isyeriniz sizin bilgilerinizi vê engelli vergi indiriminden faydalanmanız için bir yazı yazmaları kaşeli imzalı olarak engelli raporu ile şahsen vergi dairesine başvurmalısınız.

umut2135 Cevabınız için teşekkür ederim. Nasıl bir yazı yazmaları gerekiyor? Benim maaşıma etkisi olacak mı?

berk3435 alacağınız orana göre vergi indirimi
Dereceniz oluşur buna gőre maaşınıza 60/70tl gibi bir katkısı olur dilekçeye gélince aşagıdaki gibi musabeci bir yazı yazması yeterli olacaktír.

ŞİRKETIMIZDE ÇALIŞMAKTA OLAN T.C NOLU AD SOYAD ÇALIŞANIMIZ ENGELLI VERGI INDIRIMINDEN FAYDALANMASINI IÇIN GEREGININ YAPILMASINI ARZ EDERIM.

KASE IMZA VE IMZA SURGUSU ILE BIRLIKTE VERMENIZ YETERLI OLACAKTIR.

umut2135 teşekkür ederim. Bu yazıyı ben vergi dairesine mi vereceğim? istanbul'da yaşıyorum. Hangi vergi dairesine gitmem gerekiyor?

berk3435 iş yerinizin bağlı bulunduğu
Vergi dairesine başvuruda bulunabilirsiniz..

umut2135 teşekkür ederim. Peki vergi indirimim onaylandı diyelim. Bu işyerim için bir avantaj oluyor değil mi? Engelli çalıştırdığı için. Yoksa vergi indirimi olmadan bile sadece elimdeki raporla mı engelli çalıştırabiliyorlar? Benim vergi indirimi almam emekli olacağım anlamına gelir mi? İşyerim bu şekilde yorumlar mı? Diyelim ki vergi indirimim onaylandı ve sürem doldu emekli oldum ve çalışmaya devam ediyorum. Emekli olmama rağmen, işyerim beni engelli kadrosunda gösterme hakkına sahip mi? Yoksa emekli oldum diye bu hak kayboluyor mu?

Kafanızı ağrıttım kusura bakmayın.

berk3435 erken engelli emeklilik için engelli birey
Sgk girişi 2008 önce ise vergi indirimi olmak zorundadır
Bundan faydalanmanız için vergi indirimi almanız şart.
iş yerinde engelli kadrosunda çalışmek için engelli raporunuzu işkur a kayıt yaptırmanız gerek ve sgk priminizi tūmūnū devlet karşılamakta olup iş yerinizi bundan faydalanmakta olacaktır.
vergi indiriminiz onaylır ise yeterli gūn ve hizmet yılınız oluştuğunda emekli olup işyeriniz istersen işinize devam edebilirsiniz.

umut2135 teşekkür ederim. SGK girişim 2002 yılıdır. Engelli raporumu işkur'a kayıt etmek için ne yapmam gerekiyor? Eğer vergi indirimim onaylanırsa, askerliğimi de ödediğim zaman inşallah seneye emekli olabilirim. Emekli olduktan sonra yine aynı yerimde çalışmaya devam edeceğim. Öyle olduğu zaman işyerim için yine avantaj olacaktır değil mi? Çünkü engelli çalıştırıyor. Emekli olmamın bir sakıncası olacak mı o durumda?

kusra bakmayın kafanızı ağrıtacağım ama bilgi edine medim sağ göz purotez bel fıtığım l4 l5 birde boyun fıtığım var amaliyatlık değil rapor almam mümkünmü birde sıtajerlik 2000 normalde sigorta 2006 4200 gün pirimim var iş yerim işten cıkaracak iş bulma imkanımkısıtlı emekliliğe başvura bilirmiyim hiç rapor falan almadım yardımcı olurmusunuz ne yapmam nasıl başlamam gerekir :(

@berk3435
Emekli olduktan sonra da SGDP kapsamında emekli çalışan olarak çalışmaya devam edebilirsiniz. İsvereniniz sizi engelli kontenjanında değerlendirilebilir.
Ama isvereninizin maddi olarak bir avantajı kalmaz, hatta dezavantajlı duruma düşer.
Çünkü emekli çalışan teşvik kapsamı dışında olduğundan isvereniniz sizin için devletten prim teşviki alamaz.
Ayrıca, normal sigorta primi ile SGDP arasındaki SGK primi işveren payı oranı farkından dolayı maddi olarak emekli çalıştırmak işverene maliyeti yukseltir.

@adem3333
Fıtıkların durumunu bilemem.
%40 civarı rapor ve, bu rapor ile vergi indirimi hakkı elde ederseniz 20 yıl 4400 gün ile erken emekli olabilirsiniz.

Ufukalp Teşekkür ederim hocam. umut2135 arkadaşın dediği gibi;

"ŞİRKETIMIZDE ÇALIŞMAKTA OLAN T.C NOLU AD SOYAD ÇALIŞANIMIZ ENGELLI VERGI INDIRIMINDEN FAYDALANMASINI IÇIN GEREGININ YAPILMASINI ARZ EDERIM."

bir yazı mı? Yoksa işyerinde çalıştığıma dair bir yazı mı gerekli acaba?

berk3435
O işyerinde çalıştığınız belli olsun yeter.
Öyle de olur, sadece orada çalıştığınızı bildirir bir belge de olur.

berk3435 hiç biyere baş vurmadım süreç nasıl olmalı bilmiyorum rapora nereye müracat edeceğim vergiindirimi için nereye ne evrak vereceğim bilmiyorum bu konuda bilgi albileceğim görüşe bileceğim bir birim veya kişi telefonu alabilirmiyim yardımcı olun ne olur isterse feys adresim lutfi003_03@hotmail.com oraya numara atın arayayım ortada kaldım kararsızım :(

adem3333
" Ortada kaldım " nasıl bir söz arkadaşım biz ne güne duruyoruz, istediğin her şeyi sor buradan cevaplayalım.
Anladığım kadarıyla sizin henüz hiç raporunuz yoktur.
Önce engel durumunuzu tespit etmek lazım.
İlk önce rapor başvurusu ile başlamalısınız.
Vergi indirimi için aslolan, vergi dairesine başvurup rapor için hastaneye sevk almak olsa da, vergi daireleri bireysel olarak alınmış raporları da kabul ediyorlar. Bireysel başvuru bizim için daha avantajlı gibi görünüyor, sonucu hemen öğrenebiliyoruz, hemen çıkarıp başka işlemler için de kullanabiliyoruz, rapor düşük olduğunda vergi dairesi ile hiç diyaloga girmeden rapora itiraz edebiliyoruz vs.
Siz önce sağlık kurulu raporu vermeye yetkili bir hastanenin sağlık kurulundan randevu alarak engelli sağlık kurulu raporu başvurusu yapın.
Raporunuz en az %40 ve üzeri çıkarsa, bu rapor ve işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ile vergi dairesine giderek vergi indirimi başvurusu yapın.
Vergi dairesi raporunuzu Ankara'ya maliye merkez sağlık kuruluna gönderir, oradan onaylanıp dönmesi ortalama 4 ay sürer.
Vergi indiriminiz sürekli olarak onaylanırsa, artık erken emeklilik için prim ve gününüzü doldurmaktan başka yapacağınız hiçbir şey kalmıyor. Şartlarınız tamam olduğunda elinizdeki vergi indirimi belgesiyle direkt olarak SGK'ya emeklilik başvurusunda bulunuyorsunuz.
Eğer 3.derece vergi indirimi alabilirseniz;
erken emeklilik için şartlarınız 20 yıl ve 4400 gündür.
Aklınıza takılan her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.
Yalnızım, çaresizim, ortada kaldım gibi düşünceleri lütfen aklınızdan çıkarın.
Bizler burada birbirimizin tutmayan eli ayağı, görmeyen gözü, işitmeyen kulağıyız. Hiç kimseden aşağı ve asla ikinci sınıf vatandaş değiliz. Öncelikle kendinize güvenin.

Ufukalp allah rağzıolsun inşallah nasılbiyol izlemem gerektiğini öğrendin nasıl sevindim yanlızım sanarken sizin gibi insanların olması nasılmutlu etti bi aniçin nasıl bi sıkıntıya düşmüştüm sen beni sevindirdin ya allahta sen gibi iyileri sevindirsin inşallah :) işten cıkarılıncaya kadar yani gücümün yettiğince çalışacağım inşallah sizin gibilerinin yanımda olup bi sıkıntımda birileri var demek çok güzel inanın allaha emenet :) iyiki varsınız daha sonra görüşmek üzere inşallah kardeşlerim :)

adem3333
Allah hepinizden razı olsun inşaallah.
Adem Kardeşim, bakarsın bazı sorunlar olur, foruma artık yazmayabilirim.
Ama size söz verdim, elimden geldiğince yardımcı olacağım.
Foruma yazmazsam özel mesaj atabilirsiniz, özel mesajlar mail yoluyla iletiliyor bana.
Ya da belli mi olur forumdan da yasaklanırsam (bu aralar patlama noktasındayım) mail adresim: ufukalp69@hotmail.com her zaman istediğiniz, aklınıza takılan her şeyi çekinmeden sorabilirsiniz.
İyi günler.

Üst Alt