Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi nedir? Nasıl hak edilir?

iLhan

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkdaşlar, ben bu zamana kadar hiç br şeyden vergi indiriminden yararlanmadım... ne gibi şeylerden yararlanırım? vergi indrimine başvurmak zorunlu mu? nasıl başvurabilirim? bu konuda deteylı bir şekilde beni aydınlatırsanız sevinirim

tşk Ederim...ve çalışıyorum da...9 aydır

vergi indirimi

vergi indirimi için bulun dugun ilin defterdarlıgına gideceksin ilçdedeysen mal müdürlügüne çalıştıgın işyerinden çalıştıgına dair belge son 4 aylık ssk dökümü 3 fotograf vizite kagıdı bunlarla müracatını yapacaksın sana sorarlar hangi hastaneye gidecegini istedigin birhastane varsa oraya sevkini yaparlar hastanede saglık kuruluna müracat edip hastalıgınla ilgili muayine tetkik v.s yaptırdıktan sonra hastanenin belirledigi günde heyet girersin 3 ila 4 ay arsında çalıştıgın işyerine verdi dairesinden yazı gelir %40ve üzerinde bir rapor sa vergi indiriminden yaralanırsın %40 altında bir raporsa yararlana massın vergi indirimi alırsan maaşında ufak bir artış olur mesela 22,50 ytl gibi

Dört aylık ssk dökümanı şartmı. Ben istege baglı prim ödedim , prim yılım tamam şimdi süremin dolmasını bekliyorum, sürem doldugunda kendimi bir yerde sigortalı gösterip vergi indirimi için başvuruda bulunacagım.
Sigortalı olarak işe başladığım ay gidip maliyeye başvuramazmıyım vergi indirimi için illaki dört aymı geçmeli ?

vergi indirimi

4 aylık çalışma şart birde engelli kodrosunda işe girdigin ay hemen müracat edemessin

Engelli kadrosundan işe girmezsem herhangi bir yerden sigortalı gösterirsemde şartmı bu 4 aylık çalışma zorunluluğu benim duyumlarım işe girdikten sonra hemen başvurulabiliyor dendi !

Vergi indirimi için dört ay hizmetin gerekli olduğunu hiç bir yerde görmedim,duymadım yeni çıkan kanunda da böyle bir ibare yok.

Benim bildiğim Vergi indirim belgesinden yararlanmak isteyen engelli çalışanlar işyerlerinden alacakları hizmet erbabı olduklarını gösterir belgenin yanında nüfus cüzdanı örneği ve üç adet fotoğrafla ildeyseler, Defterdarlık Gelir Müdürlüğüne, bağımsız vergi dairesi bulunan bir ilçedeyseler Vergi Dairesi Müdürlüğüne, diğer ilçelerde Mal Müdürlüklerine başvurarak bu birimlerin sevk edeceği yetkili bir sağlık kuruluna kararına dayanarak bu haktan yararlanabiliyorlar.

çok tşk ederim bilgi verdiğiniz için

yanlız ben çalıştığım yerde özürlü kadrosunda çalışıyorum bunu sordum gidip muhasebeye görüştüm sen %50 vergi indiriminden yararlanıyorsun dediler yinede başvuru yapmam geerekmi yapmsam herhangi bir zararım olurmu ilerde bir engeli olurmu tşk ederim...

Malıye tarafından bır ınceleme yapıldıgında defterdarlıga başvurarak vergı ındırımı hakkı almadıgın halde vergı ındırımınden yararlanıyorsan bu yanlıs bır uygulamadır.İşyerine ceza kesilir.Senden vergı ındırımı alman ıcın defterdarlıga basvurman gerektıgı bıldırılır.

Danua.;
SSK aylık bildirgeye geçtiği için,Dört aylık SSK Bordroları kaldırılmıştır.

falim;
İşyerinden Hizmet belgesi aldıktan sonra istediğin zaman müracaatta bulunabilirsiniz.

Üst Alt