Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi nedir, ne gibi faydası dokunur?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
bu vergi indirimi nedir bize faydası nedir evde bakım maaşı aldıgımız durumda gelir durumunu etkilermi?

çalışanlar için vergi indirimi emeklilikte olmazsa olmazlardandır...
eğer vergi indiriminiz yoksa erken emeklilikten faydalanamazsınız...

ayrıca;
vergi indirimi aldığınızda gelir verginizin bir kısmı her ay size geri ödenir..
bu miktar sakatlık derecenize göre değişir:

1. derece sakatlarda; 70-80 TL
2. derece sakatlarda; 50-60 TL
3. derece sakatlarda; 30-40 TL gibi bir miktar gelir verginizden size her ay geri ödenir..

Yani sadece çalışan engelliler için emeklikte avantaj sağlar,çalışmayan engelli vergi indirimi alamaz,doğrumuyum?

asilçocuk,
Aynen vergi indirim hakkını ssk lı olarak çalışan kişiler alırlar ve bu hak ile erken emekli olmayı hak ederler. Yalnız 5510 sayılı kanun yürürlüğe girdikten sonra çalışmaya başlayan (01.01.2008 tarihinden sonra) engelli birey vergi indirim hakkı alsa bile gün ve prim şartlarını tamamladıktan sonra kurumuna emekli olmak için talepte bulunacak ve yeniden rapor alması için yetkili hastaneye sevk edilecek 40% üstü alır ise emekli olacak.

Arkadaşlar % 40 üzeri raporum var ancak vergi dairesine verilmiş bir raporum ve dolayısı ile vergi indirimi hakkım yok emeklilik için vergi indirimini herhangi bir tarihte almam sıkıntı yaratırmı yoksa emeklilik için vergi indiriminin başladığı tarih önemlimi yoksa vergi dairesi ile emekliliğin hiçbir alakası yokmu anlatırmısınız kabaca banada, birde emeklilik için ilk işe başlama tarihimmi baz alınacak ilk işe başladığımda engelli raporum yoktu daha sonra aldım bu durumda emeklilik için rapor başlangıç tarihimi yoksa ilk işe başlama tarihimi baz alınır ilk işe başladığımda ssk lı idim şuanda ise emekli sandığına bağlı çalışıyorum ve 5510 öncesi kanuna tabiyim.

İlker bey ,
5510 sayılı yasa hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz.
Çok yakınım olan biri 10/07/1990 doğumlu olup 2006 yılında staj yaparken ilk defa sigortalanıyor. (16 yaşında olduğu için sanırım sigorta başlangıcı olarak bu tarihi değilde 18 yaşını doldurduğu tarihi mi geçerli olur.) Ayrıca haziran 2012 tarihinde vergi indirimi hak ediyor.Şimdi size özellikle sormak istediğim soru şu 5510 sayılı yasaya göre bu kişiden ileride vergi indirimine istinaden erken emekli olmak istediğinde tekrar rapor istenecek mi ?

sigorta başlangıcı 18 yaş olur.vergi indirimi için rapor almış,tekrar rapora gerek yok,eğer rapor sürekli özür raporu ise.

turkuaz 06;
Kardeş bende öyle biliyorum ama officer 'in üstteki mesajında ( 5510 sayılı kanun yürürlüğe girdikten sonra çalışmaya başlayan (01.01.2008 tarihinden sonra) engelli birey vergi indirim hakkı alsa bile gün ve prim şartlarını tamamladıktan sonra kurumuna emekli olmak için talepte bulunacak ve yeniden rapor alması için yetkili hastaneye sevk edilecek 40% üstü alır ise emekli olacak. ) diye yazmış
bir yanlış anlama yada eksik bilgi olabilir

Rierra, sizin durumunuza dair şurada cevap verilmişti: http://www.engelliler.biz/forum/eme...r-emekli-olurken-yeni-rapor-istenecek-mi.html

Yüksel, 2006'daki sigortalılık staj olduğu için o emeklilik hesabında yok hükmündedir. 18 yaşını tamamladıktan sonra tam primle ne zaman sigortalı olmuşsa, emeklilik hesabında o tarih dikkate alınır. O tarihe göre emeklilik şartları:

2008_sonrasi.PNG

bülent ; bende öyle biliyorum ancak İlker 'in(offcer'in) yukarıdaki mesajında 2008 den sonra alınan raporlar sürekli bile olsa 5510 sayılı yasaya göre emekli başvurusu yapıldığında tekrar rapor alınacağı şeklinde yorumu var .Bu biraz kafa karışrırdı.Vergi indirim hakkı raporunu alanlardan nasıl tekrar rapor istenir ?

Benimde sorum olucaktı. 1997 staj sigortam başladı. 2002'de ilk sigortam yattı. şuan 3300 primim var. Benim başlangıç 1997 mi 1999 mu 2002'denmi baz alınacak? Rapor %40 vergi indirim raporu onaylı %46 , tahmini emeklilik ne zamandır.
Tşk.

Sigorta başlangıcınız TAM primle sigortalı olduğunuz 2002 tarihidir.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt