Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi nedir?

fatih530

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar 19 yaşında %40 engelli raporum var. Özel sektörde ssk lı olarak çalışıyorum.
Forumlarda birçok yerlerde engellilere vergi indirimi diye bir açıklamalar gördüm.
Nedir bu vergi indirimi? Ben başvuracam mı? Faydası nedir ? Zararı nedir?
Teşekkür ederim.

merhaba..vergi indirimi erken emekli olabilmeniz için şart..çalışma hayatınızın hangi döneminde alırsanız alın onceki yıllarınız içinde geçerli olacaktır.yapmanız gereken çalıştıgınız işyerinden çalıştığınıza dair bir yazı alıp yaşadıgınız yerdekı defterdarlıga muracat edeceksınız.onlar sızı hastaneye sevk edecekler.hastaneden aldıgınız rapor hastane tarafından oncelıkle defterdarlığa oradanda ankara malıye sağlık kuruluna gonderılecek.onlar raporunuzu %40 uzerı olarak onaylarlarsa calıstıgınız ısyerıne bır yazı ıle bıldırıp vergı ındırımı hak ettıgınız bıldırecekler.bu yazı geldıkten sonra vergı ındırımı hakettıgınız aydan ıtıbaren vergı matrahınızdan 170 tl ındırım olacak ve 170 * %15=25.50 tl sıze ek bıır odeme yapılacak.ama en onemlısı bu hakkı aldıgınızda erken emeklı olabılme hakkını elde etmıs olacaksınız.

vergi indiriminiz olmazsa aynı zamanda erken emeklide olamazsınız normal insan gibi emekli olmanız gerekir en kısa zamanda vergi indirimi almaya bakın

peki arkadaşlar bir sorum daha var bazı arkadaşların rapor oranları vergi indirimi almak için başvurunca düşürmüşler mesela benim raporum %40 maliye bunu %20 düşürdü diyelim elimde ki %40 lık rapor iptal mi oluyor o zaman?

Erken emeklilikten faydalanamaz ,extra 25tl maaş farkı alamazsın %40 raporun iptal olmaz sadece özürlü eleman alımlarında faydalanabilirsin ,yaşadığın şehirdeki özürlülere verilen bazı imkanlardan faydalanabilirsin.su,belediye otobüsü paso gibi v.s.

merveenes;

peki vergi indirimine itiraz haklarımız var mı?

Peki devlet memuru olan engellilerin maaşında değişiklik oluyomu vergi indirimi ile ??

devletin ayrımcılığı kimse ses çıkarmıyor alınan haklara da kimse ses çıkarmıyor sesiz çoğunluk demek ki admalar az bile yapmış ...

Fatih 530;
%40 altında rapor alırsan itiraz etme şansın var sağlık müdürlüğüne...burasıda seni hakem hastanesine göderir.

Vergi indirimi için ne yapacağım?_

Merhaba arkadaşlar;
Şuan özel sektörde SSK lı olarak çalışıyorum.Vergi indirimim yok. Rahatsızlığım ilerledi bu hafta yeniden heyete çıkacağım. Vergi indiriminin yeni alacağım özürlü raporu ile bir alakası olacak mı? Heyete çıkınca doktorlara demem gerekiyor mu vergi indirimi için başvuracağım diye?

defterdarlığa başvur onlar seni hastaneye sevk edecekler orda heyete gireceksin sonra o raporu sana göstermeden ankaraya yollayacaklar ordanda %40 ve üzeri bir sonuç gelmesi gerekliki vergi indirimini alasın

Alınacak bu rapor emekli olurken yeterli oluyormu emeklilik başvurusu prim ve gün dolunca emeklilik başvurusu yapıldığında tekrar rapor almak gerekiyormu

Evet yeterli oluyormuş ömür boyu geçerli oluyormuş.

sen emekli olamazsın..yaşın çok genç.en az 15 sene ödemen gerekiyo..boşuna araştırma bence..

Derdim emekli olmak değil ki nerden çıkardın bunu?

neyi arştırıyosun ki..vergi indirimi heralde..anladım..

Alınacak bu rapor emekli olurken yeterli oluyormu emeklilik başvurusu prim ve gün dolunca emeklilik başvurusu yapıldığında tekrar rapor almak gerekiyormu

yok kardeş yeterli olmuyormuş bende oluyor diye biliyordum fakat 2008 den sonra alınan vergi indirimi emeklilik için yeterli değilmiş.

Üst Alt