Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi nedir?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Sayın Arkadaşlar,

o kadar sayfalarda okudum ve çoğu kişiyle aynı problemi yaşıyorum, maaş konusu vs.vs.
ama öğrenmek istediğim şey vergi indirimi neye yarıyor ? yani ödediğim faturalarda faydası varmı ?
bana en çok nerelerde fayda sağlar ? bir türlü bulamadım bakanlığın mevzuatıda hem çok uzun hem anlaşılmaz.

şimdiden teşekkürler.

Çalışıyorsanız maaşınıza 25-30tl gibi bir + fark yansımasına yarar, ayrıca sartlarınız uygunsa erken emekli olursunuz, başka bir faydası yok.

Buyurun bir alıntı...
Sakatlık indiriminin en önemli avantajı, erken emeklilik hakkı sağlamasıdır.
Ayrıca derecesine göre maaşlarda 25-50-100 TL gibi bir artış sağlar.

Sakatlık indirimi nedir?
Sakatlık İndirimi; çalışma gücü kayıp oranı asgari % 40 ve üzerinde olanların ücret ve/veya kazançlarına girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanmasıdır. Sakatlık bulgularına göre girecekleri derecelere esas oranlar; çalışma gücünün asgari % 80'ini kaybetmiş bulunanlar birinci derece sakat, asgari % 60'ını kaybetmiş bulunanlar ikinci derece sakat, asgari % 40'ını kaybetmiş bulunanlar ise üçüncü derece olarak belirlenmektedir.

Kimler sakatlık indiriminden yararlanacaktır?
Sakatlık indirimine hak kazanan;
- Ücretli hizmet erbabı,
- Serbest meslek erbabı,
-Ailesinde bakmakla yükümlü olduğu özürlü bulunan,
Ücretli hizmet erbabı,
Serbest meslek erbabı,
- Basit Usulde vergilendirilenler,
yararlanacaklardır.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
http://www.engelliler.biz/forum/sak...94-2010-yili-sakatlik-indirimi-tutarlari.html

Sakatlık indiriminin en önemli avantajı, erken emeklilik hakkı sağlamasıdır.
Ayrıca derecesine göre maaşlarda 25-50-100 TL gibi bir artış sağlar.

bu yazıdaki maaş artışı emekli olanın maaşlarınada yansıyormu

Hayır, emekli maaşına herhangi bir etkisi yok.

Benim maaşıma bir etkisi olmadı, biz onu ister veririz ister vermeyiz diyorlar. Türkiyem gerçeği.

ibrahimozturk88;

Haltetmişler onlar.
Babalarının parasını vermiyorlar,devletin senden kesmediği vergi tutarını yansıtıyorlar sadece ve işlemi yapmaya kesinlikle mecburlar.

bende 3. derece özürlüyüm nerelerde bi faydası var diye merak ediyordum . ben ücretsiz toplu taşma hakkı aldım istanbulda şehiriçi bedava yolcu kartı aldım bu hakkımız var

Üst Alt