Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi olmadan emekli olabilir miyim?

ersin_67

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
İyi günler,

%40 sürekli raporum var.çalışmıyorum primim doldu vergi indirimi olmadan ssk.ya emeklilik başvurusu yapsam ne olur

engelli emeklliğin şartı vergi indirimidir vergi indirimi olmadan sgk işlem yapmaz bence

2013 de vergi indiriminden faydalanmıştım raporum sürekli değildi elimde vergi indiriminden faydalanabilir yazım duruyo onla müracat edebilirmiyim peki

ersin_67

Merhaba,

Vergi indiriminden faydalana bilmek için bir iş yerinde SGK'lı olarak çalışma şartı var. Bu yüzden ilk sornuzun cevabı Hayır. İkinci sorunuzun cevabı, eski raporunuz ve vergi indiriminiz süreli olduğu için maalesef tekrar başvurmak zorundasınız. 2013 yılındaki belgelerinizi kabul etmezler.

elinizde sürekli raporunuz varsa vede şuanda bir işyerinde çalışıyorsanız gidip o raporunuzla büyük mükellefler vergi dairesine vergi indirimi için başvurun başvurunuz sonuçlandığında vergi indirimi yazınız ve sağlık kurulu raporunuzla birlikte sgk ya gidip öncelikle hizmet dökümü alırsınız eğer emeklilik şartlarını yerine getirmişseniz emekli olur yazısı alırsını ve o yazıyı işyerinize verir tazminatınızı ve işten çıkış yazınızı alırsını işten çıkış yazınızla tekrar sgk ya başvurarak emeklilik için gün sayarsınız

İyi günler %40 sürekli raporla vergi imdirimi için raporumu verdim ankara %18 olarak geri gönderdi artan yada yeni ortaya çıkan rahatsızlığım varsa tekrar rapor almamı söylüyo 99 yılından bu yana rapor alıyorum ama adalet yok işte 2008den sonra işe girende vergi indirimi şartı yok öncesinde girende var napcam bilmiyorum günüm yılım doldu sigortaya müracat edicem 2013de faydalandığımı kabul etmiyck diyorsunuz ama 2013de gelen yazıda süre koymamış şu tarihe kadar faydalanır denemiş

İyi günler

Yıllardır cimer bimer yazıyorum arkadaşlar vergi indirimi adaletsizliği yüzünden ben 2013de vergi indiriminden faydalandım o zamanlar raporum64 idi 2016da 40 düştü tekrar vergi indiriminden faydalnmak istedim ankara iş gücü kaybı 18 diye düşürdü geçen yine yazdım cimere ssk dan aradılar mevzuat değişikliğ nedeniyle vergi indiriminden dolayı emekli olmaya hak kazandınız ssk.ya bekliyoruz dediler şimdi burdan sonuç çıkmıycak biliyorum 2013de vergi indiriminden faydalandım ama geçerli saymıycaklar varmı böyle bir olay yaşayan

Geçmiş olsun bir iş yerinde çalışıyor olman gerek sonra ordan evrak alıp maliyeye gideceksiniz maliyede sizi hastaneye sevk Edip heyete gireceksiniz engelliler için gerçekten zor bir durum vergi indirim belgesi olmadan emekli olunmuyor engelli dernekleri engelli konfederasyonlari buna niye bir çare bulamıyorlar

İyi günler arkadaşlar burdaki cvplara bakıyorum bunlardada çelişki var 2013de vergi indirimimden faydalandım demiştim onu kabul etmezler demişiniz oturanboğa vergi indirimi birkez alınır diyo birkez faydalanmış olman yeterli diyo. İnanın kafa çok karışıyo allah yardımcımız olsun hiçbir engelli kurumları bu adaletsiz vergi indirimi sorununu gündeme taşımıyo 2008 öncesinden vergi indirimi iste 2008 sonrasından isteme adaletmi bu ankara hastayı görmeden kafasına göre yazıp çiziyo rapor aldığın doktor adam gibi teşhis yazmıyo uzun süre ayakta durumaz ağır iş yapamaz bukadar bilgi yazıyo rapora halbuki dinlese hastanın ne zorlukları daha olduğunu ama yok abi köpek kadar değer yok

Vergi indirim belgesi olmadan olmaz mis güncel rapor 2 yıl süreli verdi süresi geldiği zaman maliye veya SGK engellileri hastaneye sevk ediyor bu defada rapor düşük çıkarsa emeklilik iptal mı olacak nasıl bir iş 2008 önce işe girenler için vergi indirim belgesi gerekmiyormus anlayacağınız engelliler için tam bir sorun bu vergi indirim belgesi nin kalkması lazım bütün engelliler için

ersin_67
Vergi indirimi 1 kez alınır.
Kim söyledi size gidip tekrar vergi indirimi alın diye?
Vergi indriminizde XXX tarihine geçerlidir diye bir ibare varmıydı?

Benim vergi indirimi yazımda şu tarihe kadar faydalanır diye bi ibare yoktu raporum 2 yıllıkdı ama vergi indirimnde süre yazmıyodu

süre yazmıyor ise süreklidir o belge ile emekliliğe başvurabilirsiniz

ersin_67
Vergi indiriminiz sürekl ise 1 sefer alınır.
Kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin.
Daha sonraki başuruyuda aynı vergi dairesinemi yaptınız?

Yok hayır eyüp bey başka bir ilçenin vergi dairesinden yapmıştım

Tamam,onu hiç hesaba katmayın.
Emeklilik gününüz geldimi bilmiyorum.
Emekliliğiniz gelince başvurunuz esnasında daha önce aldığınız vergi indirimi yazısını ekleyin dilekçenize.

Evet günüm doldu dilekçe verdim vergi indirimi yazımı almadılar raporumu eklediler dilekçeye.sadece

Üst Alt