Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi olmadan emeklilik mümkün olabilir mi?

dilek8233

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
istege baglı sigortalıyım gunumu ayımı senemi doldurunca vergi indirimi almadan yüzde 42 engelli raporla emekli olabilir miyim

hayır isteğe bağlı iken olmaz vergi indrimini çalışırken alman gerekşiyor yani yıl prim şartı turttuğunda vergi indirimi alırken çalıyor olman lazım

teşekkürler ama vergi indirimi olmadan diye sormuştum

İsteğe bağlı primler bağkur kapsamında sayıldığından en az son 1261 gününüz isteğe bağlı ise vergi indirimi gerekmez.

dilek8233

benim bildiğim kadarı ile 2008 ekim ayından sonra isteğe bağlı ödemeler bağkur hizmeti olarak çıkıyor bu durumda hala devam ediyor ise ödemeniz bağkurdan emeklilik kapsamına gireceksiniz buda daha geç emeklilik oluyor

Son 1261 gunu sskdan veya ek5 tarim ssk dan odeyin ssk ya gecmeden kendinizi bi isyerinde calisiyor gosterip vergi indirimi icin gerekli islemleri yapin isten cikin ek 5 tarim ssk ya gecin. Son 1261 gun

Nasıl yani şimdi benim 2004 yılında aldığım % 45 raporla Bağkura geçip 1261 gün isteğe bağlı olarak prim ödesem vergi indirimi almadan emekli olabirmiyim nedeni ise yeni rapor Uygulaması oranları çok düşük % 18 veriyorlar cevap için şimdiden teşekkür ederim

Ufukalp
Doğru mu anladım acaba

%18 veriyolarsa daha cok odersin ozaman bagkur en cok kurcalayan kurum sgk danda % 40 raporla vergi indirimi alman sart emeklilik icin.

sovalye5225
Vergi indirimine gerek olmaz ancak göz ardı ettiğiniz bir şey var.
Bağkurdan erken emekliliği 5510 sayılı yasanın 28. maddesi düzenler ve bu maddeye göre de yine rapor almak zorunda kalacaksınız.

Üst Alt