Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi onaylandı ama evrağım kayboldu! Ne yapabilirim?

Psikoz06

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
1
Merhabalar;
13.06.2017 tarihinde Ankara'dan Engelli vergi indirim kağıdım onaylanıp Elazığ'a teslim edilmiş olarak gözüküyor ve 23.06.2017 tarihinden itibaren ise Elazığ Deftardarlık Gelir İdaresi birimi evrağı postaya verdiğini söylüyor, bir aydır evrak yok. nereye başvuru yapsam kimse evrağın nerede olduğunu bilmiyor.
Elazığ Deftardarlık Gelir idaresi başkanlığı Adi Posta ile gönderdiklerini bu yüzden takip numarası olmadığını kaybolmuş olabileceğini, yapabilecek bir şey olmadığını belirttiler.
Ben Şizofren hastasıyım kimse engellileri dikkate almıyor, şimdi benim evrağım nerede kimse bilmiyor ??
PTT Merkezine gidiyorum Adi Posta ile göndermişler ise nerede olduğunu bilemeyiz, Taahhütlü Posta ile göndermeleri gerekiyor (önemli evrak ise)

Deftardarlık Ankara'nın onaylanmıştır diye yazdığı ön yazının fotokopisini çekip bana verdi, bu sende kalsın yeter dedi

arkadaşlar Ankara'nın göndermiş olduğu asıl dosya bende olması gerekmiyor mu
bu durumda ne yapabilirim
ilerde sorun yaşarmıyım kimse yardımcı olmuyor kafayı yiyecem

benim yüzde 71 hastane raporum vardı onun aslı gibidir bir örneği ile gidip başvuru yaptım ankara da vergi indirimim onaylandı ve o da evrak göndermiş elazığ'a elazığdaki ilgili bölüm iş yerime göndermiş ama evrak piyasada yok kaybolmuş

şimdi o evrak olmadan ben ilerde emekli vs olabilirmiyim yani benim de elimde bir aslı gibidir bir örnek felan olmayacak mı anlamadım
Kalem abla neredesin :(

cidden mi çok teşekkür ederim yani bir daha ankaraya felan başvuru yapmama gerek yok değil mi ?
işten çıktım çıkmasam sorun değil di

Bende başvurduğum zaman tekrar rapor istediler tekrar rapor yazıp gönderdim bana defterdarlıktan yazı geldi bende evrakları alıp özlük dosyama kaldırılsın diye maaş birimine verdim, aynı yerde çalıştığım arkadaşa ise hiç bir evrak gelmedi direk indirimi aldı evraklara çok takmayın edevletten indirim aldı gözüküyorsa tamamdır..

e devletten hangı birimden bakacağım hak kazandığıma

Edevlette maliye gel orada aile yardımı yazıyor ona tıklayınca açılan sayfada engelli indirimi yazıyor altında yazar kaçıncı dereceden yararlandığın..

maliye - aile yardım bildirimi sorgulamaya tıkladım bir şey çıkmadı :(

Nasıl bişey çıkmadı yararlanmıyor mu yazıyor hala..

Dediğiniz aile yardımınıa bende tıkladım ve bişey çıkmadı, devlet kadrsoundamısınız aceba ?

Aynen ben memurum ondan olabilir, özel sektör de durum farklı olabilir bilemiyorum..

Evet, ordada öyle yazıyor özel sektör çalışanlar gözükmez gibi falan bişeyler yazıyordu .

ben maliyeye oradan aile yardım bildirimine tıklıyorum hiç bir şey yazmıyor
memur felan da değilim
nereden öğrenebilirim
elimde ankaranın yüzde 71 ile onaylanmıştır yazısının fotokopisi var ama ilerde aslı nerede diye sormazlar herhalde
iş yerine göndereyim derken kaybetmiş postacı galiba yok evrak piyasada

Skolyoz23 başvuru yaptığında tüm belgeleri kendileri alırlar, sana hiçbir şey vermezler. Ben ankarada başvurmuştum. Hiçbir şey vermediler. Sanırım 2 hafta sonra çalıştığım hastaneye yazı geldi. Onay yazısını aldıysan sorun yok. Çalıştığın yere ver. Onlar ne yapar bilmiyorum. Kamu çalışanı değilsen işlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyorum.

ben işten ayrıldım yani iş yerine evrak felan vermeye gerek yok sanırım. ben ilerde emekli olabilmek için başvuru yapmıştım
daha geçenlerde işten ayrıldım bekledim bekledim yazı felan gelmedi hiç bize
evrak ortada yok
deftardarlık ankaradan gelen ön yazının fotokopisini çekti verdi bana

sanırım sıkıntı olmaz ilerde doğrumu anladım

E devletten Giriş yaptığınızda görünmesi lazım yaralanıyor sanız.

gül rengi

Merhaba,
Konu içersinde bazı arkadaşlar Edevlet üstünden göremediklerini beyan etmişlerdir. Gören Arkadaşımız ise Devlet memuru olduğunu belirtmiştir.

SGK yani 4A'lı olanlar bu bahsedilen konuyu edevlet üstünden sanırım göremiyorlar.

Bildiğiniz başka birşey varsa aydınlatırsanız sevinirim.

arkadaşlar ben şimdi nereden bakayım kimden öğreneyim
ilerde sıkıntı çıkarırlar kesin

nasıl evrak kayboluyor şaka gibi ALLAH kahretsin ne salak salak işler yapıyorlar şaka gibi ya

Skolyoz23

merhaba tekrar ben işyerimden ayrıldım yeni işe başladım ve başladıgım yerde devam etti elinizde belge fotokopisi varmiş zaten çogaltın dursun işe yeni bir işe başlarsanız eğer işyerinden çalışma belgesi alıp vergi dairesine vermeniz yeterli elinde belge olmayan arkadaşlarım oyle yapti

UnFeeLinq

Merhaba,
Raporunuz Sürelimi? Süresizmi onaylanmıştı? Eğer süreli ise tekrar başvuru yapmak zorundasınız. Eğer raporunuz süresiz ise Eski çalıştığınız iş yerinin vergi dairesine gidip iş değiştirdiğinizi söyleyip Vergi indirim kağıdınızı ordan alıp yeni başladığınız iş yerinizin vergi dairesine vermeniz gerekiyor.

sıkıntı yapma vergi dairesinin verdiği fotokopi yeterli işini görür zaten vergi muafiyeti ile emekli olurken erken yaşlanmadan dolayı sgk kurumu vergi dairesine illaki yazı yazıyor ve ordan cevap geliyor boşuna kendini sıkıpta moralman yerle bir olmana hiç gerek yok ayrıca çalıştığın iş yerinede gidiyor vergi indirim evrağın ilerde hiç bir sorun yaşamazsın kafayı yeme

@nuri3558[FONT=sans-serif]
dediğiniz kısım yalnızca memurlar için geçerli ssk lı lar için değil[/FONT]

nuri3558

Slm arkadaşlar,
Ben devlet memuruyum ve ankilozan hastasıyım. Vergi indirimi hakkında bilgi edinmek istiyorum. Nasıl yol izleniyor. Nerden başlıyoruz. Bilgi verirseniz sevinirim. Herkese Hayırlı günler..

ankilozan44

Öncelikle bulduğun yerde ki vergi dairesine gitmelisin raporunla birlikte, orada dilekçe dolduruyorsun raporunla birlikte veriyorsun bu kadar sonrada haber bekliyorsun maliyeden..

Nuri bey öncelikle teşekkürler,
Bu rapor ne raporu onu anlamadım ben.

Yani rapor heyet raporu mu olacak yoksa muayene olduğumuz romatoloji bölümü doktorunun raporu mu olacak...

engellilik vergi indirimimi sorguluyom sonuç yazmıyor vergi indirimi almıştım 2015 11.ayın 12 sinde neden yazmıyor

hilal72

teşekkür ederim hilal psikoz hastası olduğum için ister istemez kafama çok takıyorum
ama buradaki arkadaşlar sayesinde bu konu hakkında takmayı bıraktım
elimde ki fotokopi kalsa yeter sanırım bunu anladım

ben vergi indirimi için başvuru yaptım yüzde 71 onaylandı aradım ankarayı öyle dedi elazığ maliye gönderdik dedi

elazığ maliyeye gittim adam baktı evet onaylanmış iş yerine gönderdik dedi
ama 2 aydır posta yok
adi posta ile gönderilmiş pisayada yok evrak kimse bilmiyor

maliye bana ankaradan gelen yazının fotokopisini verdi dedi al sende kalsın başka bir şey yapmana gerek yok

ablam şimdi ilerde emeklilik için başvuru yapsam, iş yerime evrak gelmedi, bana sadece fotokopi verildi sorun olurmu

ALLAH için cevap yaz ablam psikolojim bozuldu

engellilik vergi indirimimi sorguluyom sonuç yazmıyor vergi indirimi almıştım 2015 11.ayın 12 sinde neden yazmıyor

benim de yazmıyor sanırım sistemde sıkıntı var kafana takma

arkadaşlar vergi indirim kağıdım bulunamadı ve bende bimere şikayet etmiştim saolsun maliye bakanlığı ilgilendi ve Elazığ deftardarlık biriminden müdür aslı gibidir yazısını gelin elden verelim dedi sorun olmaz aslı gibidir dedi

bende gittim aldım şimdi ben iş yerinden de çıktım, bu elimdeki kağıdı nereye vermem gerekiyor bilen var mı ?

emeklılık icin sartları yerıne getırdıysen pazartesı gunu ssk ya gıdıyorsun orda emeklılık icin geldıgını soyle gerısı gelır zaten....hayırlı olsun

Üst Alt