Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi onaylandıktan sonra bana bir belge veriliyor mu?

Akbelv

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar,
Uzin bir bekleme sonrası vergi indirimim suresiz olarak onaylandı, isyerine yazi gitti.
Ben emeklilik için 2023 yilini bekleyeceğim artık.
Kafama takilan birsey var, sadece isyerine yazi gitti, bende herhangi bir yazi yok. Bu yazi sgk ya da gidiyormu veya bana yazilan bir yazi da oluyor mu?

Akbelv

Merhaba,

İlgili yazı SGK 'ya gitmemektedir.Yazı toplam 3 evraktan oluşuyor.Sizin için önemli olan ilk 2 si dir.3 evrak sadece işyerinize yazılan ona hitap eden üst yazıdır.Diğer 2 sizin için önemli belgenin ilki sizin raporunuzun ne şekilde onaylandığını yazan GIB merkez sağlık kurulu karar ve onay yazısıdır.Diğer 2 belge ise engelli sağlık kurulu raporunuzun fotokopisi üzeri Ankara GIB merkez sağlık kurulu üyeleri kaşe ve imza yaptıkları belgedir.Bu 2 belge size lazım olan belgedir.

Bu belgeleri işyerinize gönderilen yazının yanında yine işyerinize tebliğ etmişlermi öğrenip onlardan alabilirsiniz yada başvurduğunuz vergi dairesine rica ederek onlardan temin edebilirsiniz.Bu belgeler e-imzalı(karekod) içerdikleri için kopya nüsha uygulaması yoktur.Basılan her evrak asıl evrak muamelesi görür.

Saygılar.

Üst Alt