Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi onaylandıktan sonra SGK yine de hastaneye sevk eder mi?

serhat can

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba , vergi dairesi başvuru sonrası %40 ve üstü indirimi onaylaması sonucu verdiği evrağı Erken emeklilik için SSK Kabul da ediyormu ? yoksa SSK tekrar engelliyi hastaneye mi sevk ediyor. Teşekkürler

serhat can Vergi İndirim belgesi zaten 2 durumda işe yaramaktadır.. 1. si çalışanlar için aldıkları engel derecesine göre maaşına ek katkı 2. si de Erken yaşlılık emekliliğinden faydalanmadır. Eğer Vergi İndiriminiz sürekli olarak verildiyse ve emeklilik şartlarını taşıyorsanız SGK ya emeklilik tahsisi için başvurabilirsiniz

serhat can

İlk sigorta girişi 1 Ekim 2008'den önce ise ve emeklilik SSK (4a) statüsünde olacaksa, elde edilen vergi indirim hakkı size erken Yaşlılık emeklilik hakkını da sağlar. Emeklilik zamanı SGK'nın yeniden rapor istemesi söz konusu olmaz.

@otoranboğa (4a) ssk lı iken vergi indirimi alacağım ancak son 3,5 yıl 4b-bağkur olduğu için 4b statüsünde emekli yaparlar ? yanlışmıyım ? bu kez vergi dairesi evrağını (oranını) kabul edermi ssk ? teşekkürler

Emekli olsan bile yeniden kontrol raporu istiyebiliyorlar.

serhat can

Son 2520 primin fazlası bağkur ise emekliilk de bağkur statüsünde olur. Bu durumda elde edilmiş vergi indirim hakkının da önceden alınmış raporun da bir geçerliliği kalmaz. Kurum sevki ile hastaneye gidip yeniden rapor alınması gerekir.

Bağkur -işgüzarlık edip- önce malulen emeklilik için sevk ediyor hastaneye (onun için rapora oran yazılmıyor). Sonra "malul değilsiniz" diyor, siz "o zaman 28'den emekli edin" diyorsunuz.

Bağkura malüllük Değil beni madde 28 için sevk edin mi diyeceğim ? nasıl sevk istemem gerek bağkura sevk isterken?

serhat can

Evet, ama muhtemelen bağkur bunu yapmayıp malulen emeklilikten sevk edecek. Süreç sonunda "durumunuz maluliyeti, gerektirecek düzeyde değil, malulen emeklilik başvurunuz reddedildi" diyecekler size, sonra siz onlara bir dilekçe yazıp "Allah belanızı versin, o zaman 5510 28'den Yaşlılık emeklisi edin" diyeceksiniz ve onlar da edecek.

Bülent bey teşekkür ederim :) (allah belanızı versin emekli olduktan sonra desem onlara :)))) kib üstad

sn . bülent bey. 2017 de %40 aldığım raporu Vergi daireside onayladı ve vergi indirim kağıdı verdiler.(o sürede 4a ssk lı idim,3,5yıldan az olduğu için emekli olamadım.)

şimdi ise Bağkurdan başvuracağım rapor için çünkü son 3,5 yılım bağkur. Aynı şekilde tekrar rapor alsam %40 olarak bu kez SGK onaylarmı sizce ??? %40 altına düşürme olasılığı varmı? ( daha önce Vergi dairesi onaylamasına Rağmen ??) @OturanBoğa

Son düzenleme:
serhat can

Bağkur'dan emekli olacaksanız sgk sevki ile hastaneye gidip rapor almanız gerek. Öncesinde alınan raporlar bir anlam ifade etmez.

Raporu sgk onaylar mı inanın bilmek mümkün değil...

OturanBoğa dediğiniz gibi yaptım. sevk ettirdim ve rapor düzenlettim tekrar bağkurlu olarak. dys takipte şu an aşağıdaki gibi şöy eyazıyor:
(varide no:9494083 31/07/2018 5510 S.K. 28/5 İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 4B SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 01/08/2018 2:33 PM memur:SEVGİ ŞENYİĞİT )
Yani sonuç bekliyorum. teşekkür ederim

Bülent bey, 5510/28 madde tam olarak nasıl işliyor.
Gittim ve SGK beni sevk etti. Hastane %lik vererek mi sonucu SGK’ya gönderiyor.

Celalshnn.

evet. hastane raporu sgk sağlık kurulu'na gönderiyor, onlar değerlendirip karar veriyor.

OturanBoğa

Bülent bey, emeklilik zamanı SGK yeniden rapor istiyormuş, ben geçtiğimiz hafta telefonla aradım SGK'yı, yeniden hastaneye sevk ederek rapor istiyoruz demişlerdi.

karambol42

1 ekim 2008 öncesi sigortalı olunmuşsa ve emeklilik ssk (4a) statüsünde olacaksa, eşde edilen vergi indirim hakkı emekliliği de kazandırır. SGK'nın yeniden rapor istemesi söz konusu olmaz. Ama sgk daha sonrası için kontrol muayenesi isteyebilir tabii, o ayrı bir şey

Üst Alt