Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi onaylanmış. Belgeyi alıp emeklilik müracaatı yapabilir miyim?

Ytenes

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar,

Merak ettiğim bir konuyu sormak istedim.Ankaradan vergi indirimimin onaylandığını öğrendim.Ayın 13 ündede eviste göründü.Yazı işyerine mi gelecek,gelecekse kaç günde gelir.Yoksa ben o yazıyı işyerinin bağlı olduğu vergi dairesinden kendim alıp emeklilik başvurusunda bulunabilirmiyim.
Merak edenler için;
20/07/2018 Başvuru belgesi dilekçe alındı
31/07/2018 maliye bakanlığına yazı gönderildi,cevap bekleniyor
13/11/2018 olumlu sonuçlandı,yazıları hazırlanıyor

Olumlu
%54
3.Derece
Devamlı

Bekleyen herkese sabırlar dilerim

Yazı işyerinize gelecek. 15 gün kadar sürebilir.
Elden genelde verilmiyor ama alabilirseniz elbette o yazıyla başvurabilirsiniz.

Ytenes öncelikle hayırlı olsun vergi daireleri artık yazıları
Posta yoluyla göndermiyor iş yerinizin eposta mevcut ise muhasebecinize bir danışın belgeyi göndermiş ola bilirler
Ayrıca emeklilik için gerekli gün ve hizmet yılınız tamamsa vergi indiriminizin yazınızın gelmesini beklemenize gerek yok sgk gidip vergi indiriminizin olduğunu belirterek emekliliğe baş vurabilirsiniz sgk zaten vergi dairesi müdürlülüğüne yazı yazıp teyidini
Alacaktır.

Bi şansımı deneyim.Cevap için teşekkürler

Emeklilik icin prosedur

Merhabalar

Benim vergi indirimi yazım isyerine ulasmis halen cslisiyorum.Emeklilik icin sartlarim tamam.Sirketten tazminatimi almak ve basvuru yapmak icin ne gibi presedur var.Ne yapma gerek.Isyerine emekli olacagimi tazminatimi emeklilikten dolayi istedigimi nasıl islatlayabilirim

Ytenes

SGK'dan emekli olup olamayacağınıza dair resmi yazı talep edin, bu yazıyı da ek koyarak emeklilik sebebiyle iş akdinizin feshini talep edebilirsiniz. Bunlar yazılı olduğu sürece sorun olmaz.

Dun gittim sgk ya durumu anlattim .fakat bana bi yazı veremiyeceklerini soylediler.Sadece bi dilekce doldurttular.Dilekceyede yuzde 54 raporum var ne zaman emekli olabilitim diye 2 cumlelik bi dilekce.Birkac gun icinde sizi ariycaz dediler.O cevap yazisini isyerine verirsiniz dediler.Bakalım artik

Ytenes
Emeklilik şartlarınızın oluşup oluşmadığını incelemek için o cevabı vermişler sorun yok. Söz konusu yazıyı birkaç gün sonra verirler.

Emeklilik kac gunde sonuclaniyor

Merhabalar

30 11 2018 de gerekli şartlar olustugundan emeklilik icin başvurdum.izmirde başvurular kac gunde sonuclanıyor.Sadece ssk ve ayni ilden gunlerim

Ytenes hayırlı olsun öncelikle
İzmirde çok çabuk sonuçlanıyor diğer illere göre
1 ay maxsimum 2 ayda maaşınızı almiş oluyorsunuz.

Üst Alt