Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi oran düşürülmesi hakkında?

Dontpanicc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Engelli vergi indirimiyle ilgili bir kaç sorum olacak, müsait olunca bilgilendirir veya beni yönlendirebilirseniz sevinirim.

Sağ gözüm görmüyor ve sol gözümde de ufak sorunlar var Devlet hastanesinden %40 oranında raporu aldım.
Başbakanlık kartı ve İETT ücretsiz kartı temin ettim.
Şuanda çalışmaktayım ve Istanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan vergi indirimi için başvuruda bulundum ve rapor'um %32'ye düştü. Raporumu internet sitesinden takip ediyorum ve daha elime ulaşmadı. Eviss ten baktığım zaman aynı tarihlerde önce "DERECEYE girdiniz" daha sonra "DERECEYE giremediniz" diye ibare mevcut ve %32 ye düşüldüğü yazmaktadır. (istenilirse ekran görüntüsünü de paylaşabilirim)

30 mart 2013 Resmi Gazete de yanımlanan yönetmelikte bulunan 15. Maddeye göre Ankara'dan gelecek olan Rapor elime geçtiği zaman İl Deftardarlığına gidip oradan işlem yaptırabilir miyim? İşlem yaptıramaz isem İtiraz mı etmeliyim? itirazımı nereye yapmalıyım? yada itiraz ile uğraşmayıp direk Vergi Mahkemesine mi gitmeliyim?

Birde Bu işlemler dışında Ankara'dan raporum düşürüldüğü için temin ettiğim diğer haklar(Başbakanlık kartı, Ulaşım hizmeti v.b) elimden alınacak mı? yoksa düşürülen rapor sadece Vergi indirimi için mi geçerlidir? Yani Özürlü kadrosundan işe girebilirim ama Vergi indirimi ve erken emeklilikten yararlanamıyorum sanırım?

Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler. iyi günler dilerim.

gecmis olsun arkadasim ya ben birde %52 aldimda %32 düsdü seninki %40 canim benim sol göz hic görmüyor sag ise %70 görüyor peki buna ne diyeceksin arkasasim bu devletin freni patlamis

sana verilen haklar geri alinmaz rahat ol tamam

ne yani vergi indirimi isteyince oranmı düşürüyorlar vergi indirimi istemeyelim ozaman öle sacmalıkmı olur ya

Geçmiş olsun Özcan Bey ,

Dediğiniz gibi devletin işleyişinde sorunlar var.

Yani ben EKPSS yi kazanıp engelli kadrosundan atanabilirim? Ancak Vergi indirimi ve erken emeklilikten yaralanamam? Doğru anlıyorum değil mi?

@Egos45
30 mart 2013 Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe göre alınan rapor esas alınır diye bir ibare mevcut. Yanı Maliyeye gönderilen raporların sanırım onaylaması gerekmekte ama orada bir kırpma durumu söz konusu. Tam bir bilgim yok ama inşallah bilgisi olan birileri açıklayacaktır.

peki ben vergi indiriminden yararlanmak istemiyorum diyelim ozaman söz konusu değil dimi diyelim sadece 2022 maasından yararlanmak istiyorum

astımdan yüzde 40 almak imkansız röntgende bir şey yoksa tabi..benimki orta,ileri düzeyde restriktif , pnömani ve bronşiyal astım oldugu halde yüzde 20 zor yazdı.artık rapor almak çok zor ..bundan sonra el ayak kopmadan,felç olmadan kimseye rapor yok diyor muhteremler..

Bir gözün görmemesi halinde % 32 oran veriliyor. Bunun % 40'a tamamlanması için % 12 orana daha ihtiyacınız var. Sakatlık oranı cetveli'ne göre bu oranın verilmesi gerektiğinden eminseniz, itiraz edebilir hatta dava süreci başlatabilirsiniz. Ama önce bundan emin olun.

Raporunuzu bana bilgi@engelliler.biz adresime gönderirseniz bir inceleyebilirim

Üst Alt