Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi rapor itiraz sonrası hakem hastaneye gitmezsek ne olur?

semihugur

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Şişli etfelden vergi indirimi için başvurdum annem için %33 aldı
İtiraz ettik okmeydanı hastanesi ise %45 verdi adımıza hakem hastanesi gonderdiler hakem hastanesine gitmesek. Okmeydanın verdıgı raporu kullanamazmıyız.

Vergi indirimi için kullanamazsınız.

Hakem hastanesi kararı

İlk raporumuzda beyin cerrahi,ortapedi,fizik ,dahiliye toplam 33 aldık şişli etfal hastanesinden
İtiraz ettiğinizde okmeydanından ise yine beyin cerrahi ortapedi fizik dahiliye toplam 45 aldık
Sonra hakem hastanesi atandı ilave olarak urolojı hastalıgımızı eklettık sadece urolojı 15 içhastalıkları 20 beyin cerrahi 8 toplam 37 aldık fizik ve ortapedi rapor vermedi bunun uzerıne hastaneye eksik teşhis diye dilekce verıp baska hastaneye sevk ettırebılırmıyız yada aynı hastane uzerınden tekrar eksik teşhis dıye tapor duzenleyebılırmıyız. İlçe saglık muduru gonderırmı

semihugur
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun.
Raporunuz henüz heyete çıkmadı ise,size eksik oran veren polikilinige giderek bir önceki raporunuzda verilen oranı doktora göstererek kendisinin oran vermeme gerekçesini ögrenin ve gerekirse yazılı beyan isteyin.
Bu talebinize binaen doktor,muayene ve tetkiklerinizi tekrar gözden geçirerek,rapor oranınızı yeniden değerlendireceği kanaatindeyim.
Şayet raporunuz onaylanmış ise,yapacak birşey yok,çünki bu karar hakem hastaneden verilen bir karardır ve bu karar son rapor oranınız olarak onaylanır.
Bu durumda itiraz hakkınızı kullandığınızdan dolayı raporunuz için tekrar bir işlem yapılmaz.
Ancak,raporunuzun üstünden 6 ay geçtikten sonra,hastalıklarımda artma var gerekçesi ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerden birine giderek,eksik kalan rahatsızlıklarınızıda ekletip yeni rapor çıkarta bilirsiniz.
Tekrar geçmiş olsun.

Cok tşk ederim cevabınız ıcın
Artık emeklilikden vazgectık annemın kıdem tazmınatı alabılmemız ıcın çalısmaz raporu alabılırmıyız merdivenden inip cıkmak zorunda ayaklarında menisküs oldugu ıcın inip çıkması yasak nasıl bı yol ızleyebılırımm

Merhaba kolay gelsin
Hakem hastanesı %37 rapor verdi sürekli üzerinden 6 ay gectı tekrardan basvurabılmek ıcın hakem hastanesi degılde baska hastaneden bavueabılırmıyız cunku.

Ortapedi ve fizikden hakem hastanesi hiç oran vermesi ortapedi ve fizik hastalıgı ılerledıgı ıcın bı rapor verılırmı

Bundan sonra ne yapmamız gerekiyor annemın 6 ay içinde beynınde ıkı damar tıkalı oldugunu ogrebdık bunun ıcın rapor verılırmı

sorularınız çok karışık... hiç bir doktor çalışmaz raporu veremez sadece engel oranı belirtir rapor verir yada şu işlerde sakıncalıdır çalışması uygun değildir der ilk aldığınız rapor sistem de her yerde görülür. engelli veri bankasında, ayrıca başka hastanelerde de durum stabil ise aynı puan alır 6 ay geçtiyse hastalığı seyri artıysa rapor için başka hastanelerde başvuru yapabilirsiniz

HOŞCAKAL

Öncelikle cevap verdiğiniz için tesekkur ederim söyle anlatayım vergi indirimi için heyete girdik 33 aldım itiraz ettik okmeydanı hastanesi 56 aldık bizi hakem hastanesine yonlendirdiler hakem hastaneside osmaniye polikiliniği %37 engel raporu versi 3 puanla eksiğimiz var hakem hastanesi raporu aldıgımız tarih 23.03.2018 bır hafta sonra 6 ayımız doluyor.
Sorularım su sekilde
Uroloji 15
içhastalıkları 20
beyin cerrahi 8
Fizik ve ortapedi oran engeli vermedi toplam 37 aldık f. Hastalıgımın seyrı artı diye baska hastaneye ne diye basvuru yapıcaz. 6 ay doldukdan sonra yeniden hastaneye gidip sıfırdan basvuru yapabılırmıyı
Hakem hastanresinin verdiği 37 üzerindenmi tekrar basvuru yapıca bu ayrımı anlamadım

Sağlık kurulu raporuna itiraz, vergi indirimi ile emeklilik hakkında güncel deneyimim

Yaşadıklarımı size anlatmak ıstoyorum yardımcı olurum ınsallah,

Yıl 2016 haziran
Annemin vergi indirimden emeklilik için sgk başvurduk. Sgk verdiği dilekçeyle işyerine doldurup vergi dairesine götürmem gerektiği vergi dairesı hastaneye sevk edecegini soyledi ve yaptık basvurumuzu şişli etfal hastanesine sevk etti

2 ay sonrasına şişli etfal randevu verdi
1 haftaya yakın hastane işlerimiz surdu şişli etfal cok yogun ve cok yavaş bu konularda gitmenizi tavsıye etmem.

Şişli etfaldan diyabet
fizik tedavi
beyin cerrahi
toplam 33 aldık

biz itiraz ettik raporumuzu ilçe sağlık müdürlüğünden itiraz edılıyor hangı ılceye baglıysan rapora itiraz edicek kişide orda olması gerekıyor. ( eger hastalıgınız var verilmediyse bana kalırsa itiraz etmeyin 6 ay sonra tekrar başvurun baska bir hastaneye fazla cıkarsa zaten baska hastaneye yonlendırılıyorsunuz )

İtiraz ettik bizi okmeydanı eğitim araştırmasına yonlendirdiler gercekten okmeydanı bu konularda oturmus bı duzenı var ve hersey cok hızlı okmeydanına gidebilirsiniz.

Okmeydanı hastanesı bıze
diyabet
beyin cerrahi
nüroloji
üroloji tolamda 56 Aldık arada fark oldugundan dolayı bizi hakem hastanesine yönlendirdiler

2018 mart ayı aradan 2 sene oldu bile Hakem hastanesi osmaniye polikliniği istanbul eğitim araştırmasına bağlı bı poliklinik,

Oraya gittik dıyabet uroloji beyin cerrahiden toplamda 37 aldık

ben hala bu raporun bıze dogru verıldıgıne ınanmadım cunku engel oranları belli bıze verilenler cok dusuk,

sonra 6 ay bekledik annemın herzaman gittiği kağıthane devlet hastanesine gittik sonradan ogrendım aslında rapor verebılır bı hastane oldugu size bir tavsiyem daha hangı hastaneye gıdıyorsanız oraya gıdın oncelıkle cunku sizin butun kayıtlarınız hepsi orda bilgidayarda cıkıyor.

1 hafta önce kurula girdik

Diyabet net 35
Üroloji net 15
Fizik tedavi 10
Psikolojiden 25 formulle birlikte verilen oran 63 olarak verildi

Vergi dairesine basvuru yaptık ankaraya gitti rapor kaç gunde gelir bilgisi olan varsa paylasabılırmi

Vergi indirimi için emekllik basvuru yaparken

3 adet fotograf
Son 4 aylık bordro
Nufus cuzdanı fotokopisi
Çalıştıgı yerden çalıştıgı dair yazı ek2
Hizmet erbabının bakmakla yukumlu oldugu ek1 diye bir dilekçe dilekçeleri isterseniz vergi dairesi sitesindende indirebiliryorsunuz.

Sonucları bu konu uzerınden paylasıcam

Üst Alt