Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi raporu bizde de olmalı mı?

ttggccee

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, eski iş yerimdeyken Fatihe gidip vergi indirimine başvuru yapmıştım. Şimdi başka işyerine geçtim vergi indirim belgemi istediler ama bende bu belge yok. Burada çalışan insan kaynakları müdürü de eski işyerinin sana aslını vermesi fotokopisini kendine alması gerekiyordu yasa bu dedi. Ama bana herhangi bir rapor vermediler. Ne yapabilirim bu durumda yardımlarınız için teşekkürlerr.

Evet aslının size verilmesi esastır.
Vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesine yani sanıyorum Fatih derken Vatan Caddesindeki istanbul vergi dairesini kastediyorsunuz, oraya yeni işyerinizden alacağınız orada çalıştığınıza dair belge ile müracaat edeceksiniz, onlar yeni işyerinize hitaben vergi indiriminizi tebliğ edecekler. Genelde yazıyı posta ile gönderirler, şayet verirlerse elden de alıp işvereninize verebilirsiniz.

O Aslı'nı alsam tekrar bu işyerime veremezmiyim

Diyelim vergi indirimini aldık,vede gereken günü be şartları daha önce doldurduk vergi indiriminden ziyade erken emeklilik için aldık bu vergi indirim belgesini hemen sgk,ya gidip erken emeklilik için basvurabilirmiyiz.yoksa prosedür gereği beklemelimiyiz bir müddet,bir sorum daha olacak diyelim emekli olduk ama biz yine eski is yerimizde çalışmaya devam etmek istiyoruz ne yapmalıyız.işten çıkıp tekrar girişmi yapmalıyız.

Isden cikis almadan zaten emekli olamaz siniz cikisi alip emekli olacaginiz icin tekrar calismanizdada bir sakinca olmayacak tir hemen emekli ola

ttggccee
Bu sefer de işvereninizin ''bu belge eski işvereninize hitaben yazılmış bizi bağlamaz'' deme olasılığına karşı belirttiğim yöntem daha sağlamdır.
kiyasettin
Vergi indiriminiz olumlu şekilde sonuçlandıktan sonra hemen emekliliğe başvurabilirsiniz, belli bir bekleme süresi yoktur.
Aynı işyerinde devam edecekseniz evet önce çıkış yapılacak, en az bir gün sonra da tekrar işe alım bildirgesi ile işe alım yapılacak. Dikkat edilmesi gereken husus, bildirgede mutlaka emekli çalışan olarak işaretlenmeli ve primleriniz sgdp olarak ödenmeli. Hatalı olarak normal çalışan işaretlenmesi ve uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenmesi emekli aylığınızın kesilmesine yol açar.

Ufukalp ama indirim için başvuru yaptığımda çalıştığım kurum ismi falan sorulmadı. Ya tekrar fatihe gitmek zor geliyor çok uzak bana

ttggccee
Size sözlü olarak sorulmayabilir, ama başvurunuzda işyerinizden orada çalıştığınıza dair belge getirmeniz istendi sizden ve vergi indirimi üstyazıları işverene hitaben yazılır.
Size en mantıklı yolu önerdim gidip gitmemek sizin tercihiniz.

Üst Alt