Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi raporunu yeni iş yerine vermek gerekli mi?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Daha önce çalıştığım banka da vergi indirimi raporu almıştım %64 Raporla - sanırım yanlış hatırlamıyorsam 2.dereceydi
Ancak bankadan ayrılıp , özel bir şirkette çalışmaya başladım 2 yıl öncesine kadar

Maaşıma hiç bir şey yansımadı , Vergi indirimi vs asgari ücret almaya devam ettim ; 2 yıldır aynı firmam da çalışıyorum acaba bu aldığım vergi indirimi raporunu Yeni iş yerime tekrar mı vermek Gerekiyordu ?

Ancak rapor yani (Vergi İndirimi Raporu Elimde değil Bankada kalmıştı ) çıkarken almadım :(
Ne yapmam gerekiyor raporu bulup çalıştığım iş yerine mi vermem gerekiyor ? Yoksa sistem de kendi zaten gözüküyor mu ?
Lütfen acil cevap verirseniz sevinirim hayırlı günler

daha önce hangi vergi dairesinden vergi indirimi almış iseniz öncelikle bu iş yerinde çalıştığınıza dair evrak alıp vergi dairesine gidin vergi dairesi işverene yazı yazacak o kadar ayrıca vergi indirim yazısı ve ekteki rapor elinizin altında bulunsun işyerinde fotokopisi olsa yeterli.normal prosedür böyle ancak eğer elinizde vergi dairesinin yazısı var ise şimdiki işyerine fotokopisini verebilirsiniz bu da olur

Vergi indirim raporumu kaybettim

Merhaba ben bankada çalışırken iş yerimden yazı alıp başvurmuştum ankaraya gitti belgelerim 2 derece onaylanıp gelmişti
Ben raporu kaybettim
Ve o iş yerinden ayrılıp farklı işe başladım ne yapmam gerekiyor şimdi

Ben de aynı durumdayım Bülent Bey; ama elimde okula gelen vergi indirimi yazısı var sadece. Hastane raporu direkt göndermiş Ankara'ya, o zaman hastanede sormuştum sonuçları ne zaman alacağım diye; direkt Ankara'ya gidecek demişlerdi. Ama elimde daha önce kendi aldığım aynı orandaki engelli raporu da mevcut. Şimdi yeni iş başvurusunda sadece vergi indirimi kağıdı işe yarar mı?

Bu arada okul derken, işyerim bir okul yanlış anlamaya mahal vermek istemem.

cennettas

Bir kez vergi indirim hakkı elde edilmişse defterdarlıktan, yeni işe başladığınızda yapmanız gereken şey o işyerinde çalıştığınıza dair işyerinizden yazı alıp defterdarlığa gitmek ve vergi indirim hakkınız olduğuna dair belge alıp yeni işyerinize vermek.

Çok teşekkür ederim :) Beni nasıl bir yükten kurtardı cevabınız anlatamam. Şu an geriye sadece Kıdem tazminatını almak için, dayatılan mobbing durumuna direnmek.

Üst Alt