Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi sebebiyle geçmişe dönük ödeme yapılır mı ve nasıl bir süreci vardır?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
. Engelli vergi indirimim onaylandı geçmişe dönük vergi indirimi iadesi almak için gerekli evraklar nelerdir? Birde bu evrakları bizzat getirip teslim etmemizmi gerekiyor? Kargoyla veya bir yakınımız vasıtası ilede teslşm edebilirmiyiz?

@kadirgursoy Vergi Dairesi vergi indirimi uygulanması için sağlık raporunuzun tarihinden itibaren diye çalıştığınız kurumunuza yazı yazıyor. Vergi Dairesi yazısına istinaden çalıştığınız kurum veya bağlı vergi dairesi sizin hesabınıza geçmişe dönük ödeme yapması gerekiyor. Bunun için vergi dairesi yazısını ekine ekleyerek kurumunuza hitaben dilekçe yazın elden tanıdık vasıtasıyla veya kargo ile kurumunuz evrak servisine iletin. Bazı yerlerde geriye dönük ödeme olmaz diyen kurumlarda oluyor eğer olmaz derlerse kurumunuzun bağlı olduğu vergi dairesine danışabilir ve oraya da dilekçe yazabilirsiniz.

Son düzenleme:
İlgili bölümde bu konuda başlıklar mevcut.
O başlıkların bazılarında yaşanmış tecrübeler de dahil bu konuda ayrıntılı bilgiler mevcut.

Özel sektördeyim kurumum benim vergi dairesine dilekçeyle bizzat başvurmamı söyledi. Lakin şimdi vergi dairesi istanbulda ben bursadayım. Evraklar hazır ama benim istanbula gitmem zor. Kargo ile veya kardeşime göndersem o gidip verse olurmuki?

Üst Alt