Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi sonrası aldığım düşük oranlı rapor emeklilikte sorun yaratır mı?

serkanbaba

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba birleyen öğrenmek istiyorum. %78 5yıllık engelli raporum var bununla vergi indirimi aldım. Ardından ÖTV indirimi alabilmek için rapor aldım tekrar fakat ÖTV indirimi olduğu için sadece ortopedi fizik tedaviye yönlendiler.burada %20 aldım arabamı aldım. Şimdi vergi indirimim iptal olur mu

malesef en son alınan rapor geçerli oldugu için incelemeye girersiniz

serkanbaba

Vergi indirimi açısından sorun olmaz, emeklilik başvurusunda sorun olmaz, ama emekli olduktan sonra SGK'nın o düşük oranlı raporu tespit edip sizi kontrol muayenesine çağıracağı neredeyse %100. Yani kontrole hazır olun.

OturanBoğa

Bülent abi peki sizce bu süreci nasıl yönetmek lazım raporum var%40 vergi indirim var süresiz emekliliğime 6 yıl var daha şuan bı araba alma durumum yok sizce ne şekilde süreci yönlendirmeliyim emekli olduktan sonra ÖTV için rapor mu çıkarmalıyım yoksa emeklilik tarihim gelmeden ÖTV için de rapor çıkarıp işe halledip emeklilik tarihi geldikten sonra da emeklilik için mi rapor çıkarmak benim engelim zaten fiziki sağ kol brachial pleksus sizce ne şekilde hareket etmeliyim

öncelikle istanbulda oturuyorsan iett pason iptal olacak senin yapman gereken rapora itiraz edeceksin yeniden rapor al ben öyle yaptım

fasfor

Sabit bir sakatlık olduğunda rapor oranının değişmeyeceğini varsayabiliriz. Yani raporu ne zaman alırsan al düşmez. Düşmezse sorun da olmaz.

benim de sabit ama tekrar rapor çıkartmaya cesaret edemiyorum edemediğim için araç değiştiremiyorum % kaç alacağımızı öğrenme şansımız var mı
OturanBoğa

OturanBoğa

Ah Bülent abi keşke o listelere bakarak anlasak kaç oran alacağımızı ben anlayamıyorum benim rahatsızlığım bracial pleksus yaralanması sağ kol %40 raporum var yeniye göre eskiye göre kaç oran alırım yeni rapor çıkarmak istesem doğum sırasında meydana gelen ve eskiden tedavisi mümkün olan bir rahatsızlık hiçbir şekilde düzelme imkanı yok kötüye de gitme imkanı yok sabit kalan bir şey

Üst Alt