Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi sonrası maaşta ne kadar artış olur?

kenan17

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
bilgisi olan arkadasların bılgısıne ihtiyacım var vergı ındırımden yararlanmak ıcın % 40 rapor alırsam bu ne kadar maasıma yansır ?
ve bu raporla emekli olabilirmiyim tekrar rapor almadan yoksa emekli olurken tekrar rapormu cıkartmak gerekiyor?
birde süreli veriyorlarmıs vergi indirimi için 2 senede bir tekrar vergi indirimi icin basvuruyormussun bu dogrumudur böle birsey diyorlar?

tesekkür ederim.

Sevgili kenan17,
Amacım yardımcı olmak ancak üye kayıt tarihine ve mesaj sayına bakınca bu soruları sormak için baya eski olduğun kanısındayım. O kadar basit sorular sormuşsun ki bunun cevapları sanırım bin kez cevaplanmıştır burada .. Lütfen forumu az inceleyebilirsen mutlak cevaplar bulabilirsin.

huku;
daha öncede arsıvı inceledim ama net temiz bi bilgi alamadım yada göremedim gözumden kactı herkez birsey söylemiş ben kesin bilgisi olan ve bundan yararlanan arkadaslara soruyorum.

kaybolan yıllar; simdi ben diyelım vergi indiriminden yararlanıyorum yarın emekli olacam tekrardan benden rapor ısteyeceklermi ozamanın sartlarına göre özur oranına göre yoksa özurlu statusunde calıstıgım ıcın emekliligim geldiginde direk emekli mi oluyorum yani tekrar heyet rapor işlerine girecezmi bunu ögrenmek istiyorum tesekkurler

kenan17,
% 40 raporunuz olması maaşınıza bir etki etmez elinizdeki rapor ile 3.derece vergi ind. hakkı kazanır iseniz maaşınız da 26,00 tl artış sağlar. Tekrar rapor istenip istenmemesi işe giriş tarihine göre ssk,bağ-kur ve e.sandığı bilgilerine göre değişir..
İlk işe giriş tarihiniz,Hangi kuruma tabi olarak çalışıyorsunuz.

pazartesi işe girdim saglık bakanlıgı bunyesinde emekli sandıgı

Daha öncelerden ssk bağkur girişi var mı ?

Kenana bey,
[FONT=Verdana]1 ekim 2008'den sonra ilk kez memur olanlar (28. madde):[/FONT]
[FONT=Verdana]% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,[/FONT]
[FONT=Verdana]% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,[/FONT]
[FONT=Verdana]% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
ile emekli olurlar gün ve prim şartını tamamladığınız zaman kurumunuza emekli olmak için müracaat edeceksiniz kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek ve yeni rapor alacaksınız alacağınız rapor oranına göre şu yukarıdaki tabloya göre emekli olacaksınız.[/FONT]

adam emekli sandığına tabi vergi indirimine gerek yokki?

1.derece vergi indiriminden her ay ne kadar para alınır ? bunu nasıl hesaplıyosunuz?

Jungle;

Zaten İlker Bey'de vergi indirimi ile emekli olacaksınız dememiş cevabında,şartlar oluştuğunda tekrar rapor için hastaneye sevk edileceksiniz demiş dikkatli okursanız.

Jungle;
Emekli sandığına tabi olanlar vergi ind. hakkı alamaz mı ?
Memurlar da vergi ind. hakkı alır ve maaşın katkı sağlarlar engel derecesi ne göre ama vergi ind hakkı ile emekli olmazlar..

peki ilker bey ekim 2008 den önce işe giren yüzde elli bir engelli kaç yılda emekli olur

Ayşe hanım,
2008 yılından önce işe girenler bağlı olduğu kuruma göre değişiklik arz eder siz hangi kuruma (ssk,Bağ-kur,E.san.)tabi çalışıyorsunuz...?

ilker bey sigortam ssk idi şuan bağkurdan yetim aylığı alıyorum

Merhaba Ayşe hanım

Vergi indirimi yazınız varsa 15 yılda emekli olursunuz.

herkeze iyi akşamlar engeli kızımdan vergi indirimi alıyorum 2.derece özel bir hastanede çalıyorum 750 lira aylık alıyorum .aylığıma 28 tl yansıdı .aslında 55lira olması gerekmiyomu.
insan kaynaklarına sordum onu bilgisayar otamatik olarak ayarlıyo dedi .sizce ne yapmalıyım nereye başvurmalıyım teşekürler

engelli_eskisehir;
Uygulama 3.derece vergi indirim tutarı olan 170 tl nin aylık vergi matrahından düşülmesi,başka bir deyişle 170 tl den vergi kesilmemesi şeklindedir,bazı arkadaşların düşündüğü gibi 170 tl nin maaşa net olarak yansıması şeklinde değildir.

sedef19;
Bahsettiğiniz durum AGİ ile çakışmasından meydana gelmektedir.
Aylık tahakkuk eden vergi miktarınızdan AGİ çıkınca kesilecek gelir vergisi miktarınız 28 tl kalmıştır.
Bir ayda AGİ ile sakatlık indirim tutarlarının toplamı o ay tahakkuk eden gelir vergisi miktarını aşamaz,prensip budur.

Üst Alt