Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi sürem 7. ayda doluyor. Ne yapmalıyım?

dev adam

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
benim % 70 omur boyu ibareli raporuma karşılık %70 1 yıl sureli vergi indirimi geldi.7.ayın 10 da süresi doluyor.ben şimdi ne yapmalıyım.aynı raporu gondersem ankara kabul eder mi.teşekkürler....

yeni rapor alacaksın arkadaşım ve yeni aldığın raporu göndereceksin.

peki yeni cıkan yonetmeliğe gore ankara süresiz raporu mu süreli yapabilir mi...

Yeni çıkan yönetmeliği bilmiyorum dostum zırt pırt bişeyler çıkartıp işleri zorlaştırıyorlar zaten. Sana süreli vergi indirimini neden verdiklerini açıklayım önce almış oılduğun engelli raporunda dr. zamanla düzelir ilaç veya fizik tedavi ile yada psikiyatri desteği alırsa gibi maddeler yazmıştır. Buda senin zamanla iyileşebilme olasılığını ortaya çıkarır ve vergi indirimin için yolladığın raporun sadece 1 yıllık olmasına neden olur hepsi bu. Yeniden heyet yeni rapor ve Ankara `dan vergi indirimin için cevap bekleyeceksin biz bu yollardan aynen senin gibi geçtik ve herşeyimi aldım pes etme mücadeleye devam sakın yılma süreç çok can sıkıcı çünkü Allah yardımcın olsun.

Aynı raporu yeniden yollayın. Sonuçta o rapor "sürekli" ibareli! Ve lütfen sonucu burada paylaşın, merak ediyorum Maliye'nin tutumunu

slm arkadaşım geçmiş olsun benim bir yıllık raporumu kabul etmediler. vergi dairesindeki memur arkadaş. yani herşey yeniden başladı.işallah zorluk çıkarmazlar ben çok zorluk çektim tam bir saçmalık

benim % 70 omur boyu ibareli raporuma karşılık % 70 1 yıl sureli vergi indirimi geldi.7.ayın 10 da süresi doluyor.ben şimdi ne yapmalıyım.aynı raporu gondersem ankara kabul eder mi.teşekkürler....yeni yonetmeliğe goreraporlar ankaraya gitmeyecek deniliyor..bu ne kadar doğru.bu benim icin cok onemli..2 yıldır surkli raporuma 1 yıl sureli vergi indirimi geliyor.yeni yasa doğru ise sürekli raporumu birdaha süreli yapamazlar diye düşünüyorum .bilgisi olan arkadaslar yardımcı olurmusunuz....

sadettin orhan ısrarla raporlar vergi indirimi icin ankaraya gitmeyecek diyor.bunu neye dayanarak diyor.bu konuda net bir bilgisi olan yardımcı olsun arkadaslar...

raporlar hala ankaraya gidiyor mu

bülent bey aynı raporu gondermeyi denedim fakat defterdarlık kabul etmedi.yeniden hast.sevk etti.işlemleri tamamladım yarın kurula girecegim.ortepedi doktorutotal kalca protezinden en cok % 8 alabilecegimi soyledi.fakat 1 yıl onceki raporumda % 25 idi.
sakatlık oran cetveli degişti diyor.cetvele bakıyorum en iyi durumda bile %19 yazıyor.bu nasıl bir celişkidir anlamadım.gogüs doktoru osas sendromuna oran verilmez diyor.oysaki onceki raporumda % 35 idi...

lütfen yardımlarınızı bekliyorum....

teşekkürler.....

arkadasim canini sikmak istemem ama...kuralari belirleyen devlet..yonetmeliklerde ne yazarsa.o...senin durumunda yuzlerce binlerce insan ..var...suerkli raporlar 1 yil sureli ye cevriiyor...bunun kanun da yer bile yok..sadece oran dusuremez.diye yaziyor...tarihle ilgili degustireneyecegiyle ilgili madde yok...meshur ankara indiremez soylemi tamamen yalan...indiremez ama sure koyabiir....indiremez ama usulüne uygun degil diye red ede bilir...idiremez ama eksik diye cevire bikir...EN ONEMLISIDE...ORANI INDIREMEZ AMA YASA YONETMEKIK DEGISDI DIYE YENILEME ISTEYE BILIR....saten minareyi calan kilifinida hazirliyor....................her raporu sureliye cevirmelerinin amaci....seni her sene rapor almaya mecbur edip..eski usulde verilmis raporlar temizlemek......onuda burada ilkbyazan insan olarak....tum raporlar kayit altina alarak mukererir onune gecme adina..tum rapolari yenileterek..yeni oranlarla.kirpa bildiklerin ce kirpacaklar..........örnek....sen.........selametle gecmis olsun........

Rusa , Eski usulde raporları temizlemek demeyelim de var olan engellileri azaltmaya yönelik çalışma diyelim..

Malesef Türkiye'de kanun,yönetmelik o kadar önemli değil imzayı basanın bilgisi sonucu etkiliyor.

officer;

evet abicim...oylede yorumlanmasi dogrudur....daha fenasi kapida...geliyor...bu sahsina ait raporu tum kurumlarin gormesi icin yapilan online calisma bitsin....asil ozaman maduriyet basliyacak...hem seni engeliden dusurecek..hemde mimeyecek.fişleyecek...tum hastane kapilarini sana kapatacak..abartmiyorum mahkeme bile o sistmden karar alcak.....saten HILENIN SAHTEKARLIGIN BUYUGU ORADA...15 made ne diyor...hastanenin verdigi rapor orani diyor...oran tirparlanip sisteme girince..buyur burdan yok..hersey kanuna uygun .yeni rapor almanin da online sistemle onune gecilecek.......ama herkez maliye ye kiziyor...asil sorun..sittemin tamami.....yapacak bir sey yok..oyun kurucu.oyunun kurslarinisin si plani isletmeye basladi bile...burda yaziln komik dorulari gotunce valahi uzuluyorum.. herkesin derdi baska tabiii....kimse olan bitenin farkinda degil...selamete abicim...

arkadaslar yeni raporum %56 olarak ankara merkez sağlık kuruluna gitti...bu 3, rapor 3 senedir süreli geliyor....%41 idi % 70 oldu şimdide %56 ya düştü....

Üst Alt