Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ve engelli raporu..?

kemal1923

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Vergi dairesinden şöyle bir yazı geldi

İlgide kayıtlı yazınız ile kurumunuzda çalışan ....X....'ın rahatsızlığınızdan dolayı görev yeri belgesi ve nüfüs cüzdanı gönderilerek 193 sayılı Gelir vergisi kanunu'nun 31'inci maddesine istinaden engellilik indiriminden yararlanmak istenildiği
bildirilmiştir.

Ancak, 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 31'inci maddesine istinaden engellilik indiriminden yararlanmak amacıyla yapılan başvurunun işleme konulabilmesi için adı geçenin 14.01.2012 tarih ve 28173 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Özürlülük Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin eki formuna uygun düzenlenmiş '' Sağlık Kurulu raporunun aslı gibidir örneğinin veya noter tasdikli suretinin gönderilmesi,sağlık kurulu raporunun mevcut olmaması durumunda söz konusu yönetmelik gereği rapor vermeye yetkili bir sağlık kuruluşuna sevk için adı geçenin '' bizzat vergi dairesi başkanlığımıza gelerek müracaat etmesi gerekmektedir.

bu yazı kurumuma geldi benim 2014 yılından % 42 sürekli raporum mevcut, noter tasdikli raporumla birlikte başvurdum bu yollanan evrak ne demek oluyor şimdi tekrar rapor mu almam gerekiyor ? Yani neden kabul edilmemiş ki şu şu sebeplerden de demiyor .Bir şeyleri eksik mi yaptım acaba tam olarak ne yapmalıyım yol gösterir misiniz? teşekkürler

Seni yeniden kurula gönderecekler

İşlemlerini yaparlarken raporunu kaybetmiş de olabilirler.Belki de teslim ettiğin evrakların içersinde raporun yok diyede çağırıyor olabilirler.

Ben baktım pdf'li bir vergi daire başkanlığının dosyasından hem de yeni güncellenen listeden Engelliler Sitesi - Engelli sağlık raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşları ve hakem hastaneler ikisinde de benim raporunu aldığım hastane mevcut raporu alala 1 sene oldu yani benim raporumun güncel olmaması mümkün değil, bize yol görünüyor heralde, vergi dairesinin telefonu var ama en iyisi oraya gitmek heralde.Bu resmi yazıları kim yazıyorsa biraz daha net yazsalar nerede yanlış var ya da eksik var ona göre izleyeceğimiz yol da değişir hakkımızda hayırlısı

Vergi dairesine git memurla ...gorüş..benimde merakimi cezbetti..altindan ne cikacak...yoksa..masumane bir hatami...cevabida paylasirsan....
not:sanki raporun asli yada noterli tastiki yokmuş gibi yazmiş ve eklemiş olamdigindan bizat gelerek rapor vermeye yetkili hastanelere sevkini yapayim diye devam etmis..... yada yada uzak ihtimal teretude kalmis....tavsiye:::__roporunu yaninda bulundur...

Kesinlikle hatalı bir uygulama. Noter onaylı nüsha ile işlem yapmaları gerekir. Bunu gelirler idaresi başkanlığı'nın web sitesinden teyit edebilirsiniz:

SORU 8: Başka amaçlarla alınmış raporlar engellilik indiriminde de geçerli midir?
Engellilik indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlanmaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.

Ben raporum kaybolması gibi durumlara karşı noter onaylı suretiyle başvuru yapmak istedim.Bu nedenle evraklarımı kurumumdaki memura teslim ettim,Şimdi tekrar rapor almak için mi sevk edileceğiz ? Hastanelerin durumu mevcut.Hadi bakalım nolacak halimiz ?

Git de vergi dairesine işin aslini ögren..ne dememizi bekliyon..yada biz ne desek anlami var ki..???
İhtimaler beli saten.
sana kalan direk temas kurmak.19.03.de konu asmisin o tarihden bu tarihe gidip vergi dairesine bu nedir diye sormuyorsun...
asil senin bu tavrin anlamsiz...burda oraya gidip de isin aslini ogrensen sana yol gosterenler cikarda....
Sen gitmeden hastaneyemi gidecem.yok noterdenmi yok hastanelerin durumu malum vs.vs.
diye asil sorunun disinda konular dan dert yanan bir haldesin...hemde sorunu ne oldugunu bilmeden...
brovo..

Yaklaşık 30 saatlik ders programı olan bir öğretmenim ben, elbette haklısınız gitmeliyim zaman ayarlamaya çalışıyorum sadece fakat okulların sınav dönemleri malum yapamıyorum. Konuyu açarken de benzer durumlarda bu sıkıntı yaşayıp da tecrübe eden varsa diye açmıştım. Teşekkür ederim söylediklerinizi dikkate alacağım

Sayin kemal hocam..
bende vergi dairesi ne diyecek sizin kadar merak ediyom.
burasi Turkiye dedirtecek bir sey mi cikar diye beklemekteyim.

Üst Alt