Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ve engellilik hakları için raporum yeterli mi?

Yeterlidir kardeş. Yüzde kırk ve üzeri raporu olanlar engelli haklarından faydalanabilir. Sizinki yüzde kırk üç olduğu için siz de faydalabilirsiniz.

Cevabın için teşekkürler, Burada sadece ötv için başvuru yazmışlar biraz o kafamı karıştırdı. Başvurum bütün haklar ve +Ötv içindi. Hipertansiyon oranını da işlememişler bu haliyle de yeterli ama vergi indirimi ve engelli hakları açısından sıkıntı yaratmıyorsa bir sorun olmaz.

alonemisin pardon başvuru nedenini yeni farkettim. Sanırım yine geçeli olur, sonuçta yüzde kırk üzeri almışsınız. Yanılıyorsam diğer arkadaşlar düzeltir umarım.

Engelli Rapor İtirazı

Selamlar,

13-03-2023 Tarihinde %43 olarak rapor aldım. Raporum için ötv ödemesi gerçekleştirmiş ve gerekli bilgiyi vermiş olmama rağmen açıklama kısmı boş bırakıldığı için görüştüğüm vergi dairesi açıklama kısmının doldurulması gerektiğini belirtti. 2018 Raporumla (%24 ortopedik engelli) ehliyet değişimini yapıp aracımı almıştım. Şimdi ise hastane den alınan Engelli raporunun açıklama kısmında tertibatlı araç kullanır ibaresi olması gerekiyor ve bunu maalesef hastane işlememiş. Hatta Hipertansiyon %10'luk oranımında işlenmediğini ancak raporu alınca öğrendim. Bu oran heyet öncesinde mevcuttu (Sekreter bölümünden tanı ve oranları öğrenmiştim) ama nasıl olduysa heyette bu işlenmemiş. Görevli memur arkadaş lafı eveledi heyette silinmiştir falan dedi. Şu an yapılacak bir şey yok itiraz edine getirdi. Burada yapılan hatanın karşılığında Ocak ayından beri yaptığım git geller boşa gitmiş oldu. Ötv için ödediğim bedelde yanmış oldu. Şimdi bu durumda itiraz edip başka hastaneden Gerekli ibareyi ekletmek mi mantıklı? Yoksa 6 ay kadar bekleyip tekrar başvuru mu yapmalıyım? Sevkle gittiğim hastane arada 1 hafta gibi bir süreç olacağı için tekrar aynı işlemleri yaptırır mı yoksa elimde bulunan belgelere göre hareket eder mi? Başından bu tarz durum geçen varsa bilgilendirebilirse sevinirim.

Hocam sıfırdan tekrar rapor almanız gerekiyor türkiyede işler böyle ilerliyor paranızda yandı.İl sağlık müdürlüğüne giderseniz ancak 6 ay beklemeden itiraz sürecini en baştan başlatabilirsiniz tabiki itiraz süreci sıfırdan başlıyor Tekrar muane olup kurula girip tekrar para yatıracaksınız

Üst Alt