Engelli Rapor İtirazı
Selamlar,
13-03-2023 Tarihinde %43 olarak rapor aldım. Raporum için ötv ödemesi gerçekleştirmiş ve gerekli bilgiyi vermiş olmama rağmen açıklama kısmı boş bırakıldığı için görüştüğüm vergi dairesi açıklama kısmının doldurulması gerektiğini belirtti. 2018 Raporumla (%24 ortopedik engelli) ehliyet değişimini yapıp aracımı almıştım. Şimdi ise hastane den alınan Engelli raporunun açıklama kısmında tertibatlı araç kullanır ibaresi olması gerekiyor ve bunu maalesef hastane işlememiş. Hatta Hipertansiyon %10'luk oranımında işlenmediğini ancak raporu alınca öğrendim. Bu oran heyet öncesinde mevcuttu (Sekreter bölümünden tanı ve oranları öğrenmiştim) ama nasıl olduysa heyette bu işlenmemiş. Görevli memur arkadaş lafı eveledi heyette silinmiştir falan dedi. Şu an yapılacak bir şey yok itiraz edine getirdi. Burada yapılan hatanın karşılığında Ocak ayından beri yaptığım git geller boşa gitmiş oldu. Ötv için ödediğim bedelde yanmış oldu. Şimdi bu durumda itiraz edip başka hastaneden Gerekli ibareyi ekletmek mi mantıklı? Yoksa 6 ay kadar bekleyip tekrar başvuru mu yapmalıyım? Sevkle gittiğim hastane arada 1 hafta gibi bir süreç olacağı için tekrar aynı işlemleri yaptırır mı yoksa elimde bulunan belgelere göre hareket eder mi? Başından bu tarz durum geçen varsa bilgilendirebilirse sevinirim.