Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ve erken emeklilik için işlem sırası nasıl olmalı?

muteveffa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
Dün uyku testimin sonuçlarını aldım. Ağır uyku apnesi. sırada hangi cihazın kullanılacağı testi var onu bekliyorum.
ağır uyku apnesi+hipertansiyon+iki kulakta da bir miktar işitme kaybı şeklinde rahatsızlıklarım var. Okuduklarımdan Bunlar için toplu bir rapor almam gerektiğini anlıyorum. toplamı %xx gibi.. bu raporu nasıl alacağım? nereye ne diye başvuracağım?

yaş 46, 8-9 bin gün sigortam var. günde sorun yok. şu anda da hala çalışıyorum. emekliliğe yaştan dolayı 8 yıl var.
ben bu sonuçlarla erken emekli olabiliyorum sanırım. fakat bu işin işlem sırası nedir ne değildir hiç bilgim yok.
mesela vergi indirimi almak için ne yapılması lazım. erken emeklilik istemek için vergi indirimini almak şartmı yoksa direkt emekliliğe başvurmak diye bişey varmı.. bu ikisi ayrı şeylermi? bazı danışman firmalar bu hastalıkların varsa biz seni emekli ederiz heyete birlikte gireriz diyorlar sizce boyle bir yol izlenmelimi? Bilen bir arkadaşlar izlemem gereken yolu adım adım yazabilirmi acaba?

üstad hangi ilde yaşıyorsan sağlık bakanlığına bağlı sağlık raporu veren hastaneler var öncelikle git engelli raporu için dilekçe ver randevu ile çalışıyor ankaradakıler ara randevunu al sonraki işlemler kendiliğinden çözülür beklemen hata..

muteveffa eğer çalışıyorsan işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine gidip 'ben vergi indiriminden faydalanmak istiyorum.'dersin.
sonra ordaki görevli sana birkaç tane evrak verecek o evraklarda çalıştığına dair yazı kimlik fotokopisi.. vs. onları doldurup tekrar geri getiriyorsun.
sana kayıt açıp seni devlet hastanesine sevk edecek.yada sen in istediğin devlet hastanesine gönderecek bulunduğun yere en yakın devlet hastanesine, tam teşekküllü olan hastaneden, sağlık kurulundan randevu al. heyete gireceksin sonucuda edevlet ten öğreneceksin daha sonrada hastane senin raporunu vergi dairesine gönderecek . vergi daireside ankaradakı merkez sağlık kuruluna gönderecek . senin calıştıgın işyerine tebliğatla bildirecekler seninde bilgin olacak.inşallah %40 dan fazla alırsın.bu işlemler 5...6 ay sürer.
iyi gunler.kal sağlıcakla
sen vergi indiriminden faydalanarak emekli olacaksın.insaallah..

@muteveffa

@SERO01 arkadaşımız vergi dairesi sevki ile olan yolu ayrıntılı gayet güzel anlatmış. Ama naçizane tavsiyem bireysel müracat ile yapman. Yani öncelikle bireysel olarak hastaneye engelli sağlık raporu başvurusu yapın. Eğer bu hastane uyku apnesi testinizi ve diğer sağlık sorunlarızı takip ettiğiniz hastane olursa daha iyi olur. %40 ve üzeri bir engeli raporu alınca, hemen akabinde vergi dairesine vergi indirimi için başvurun. Böyle yaptığınız takdirde başlangıçtaki sevk ve bazı bürokratik engelleri azaltmış olursunuz. Sonrası SERO01 arkadaşın dediği gibi devam edecek.

AMA EN ÖNEMLİSİ...

Bireysel başvuruda evraklarını vergi dairesine kendiniz teslim ettiğinizden, sağlık raporu ile birlikte UYKU PSG test sonuçlarını da teslim edin. Taratılıp sisteme yüklenmesini sağlayın.

Bir çok sevkli ve bireysel başvuruda psg testi maliyeye gitmediğinden eksik evrak olarak görülüp, değerlendirme yapılamadı tekrar hastaneye sevk diye 8-10 ayı heba olan arkadaşlarımız var. Böyle yaparak bununda önüne geçmiş olursunuz ,sevkli gidildiğinde çoğu hastane bu raporu maliyeye göndermiyor ve uyku apnesi olan raporlarda eksik evrak değerlendirme sorunu çıkıyor.

Arkadaşlarla ben vergi indirimi sonucumu az önce aldım ama üzerinde geçerlilik tarihi/süresi yok. Süresiz mi oluyor şimdi?

Bağkurlular vergi indiriminden faydalanabiliyormu

Arkadaşlar, 1995 girişliyim ve %85 oranlı raporum var.
Vergi indirimi başvurum esnasında çalışır olmam şartmı.
Teşekkürler.

eğer ehliyetin varsa iptal olabilir ağır uyku apnesinden dolayı aklında bulunsun

iyi günler. defterdarlığa vergi indirimi için başvurdum .okuldan çaliştığıma dair yazı götürmeme rağmen bağlı bulunduğum mem den yazı getirmem istendi. bunu istemelerinin izahı nedir acaba

atilla3500

selam atılla dedıgın gıbı bıreysel basvurularda vergı ındırımı ıcın vergı daıresıne mr testımız ılac raporları gıbı kendımız teslım edebılıyozmu raporla beraber

Üst Alt