Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ve erken emeklilikten faydalanmak için rahatsızlıklarım yeterli mi?

AHMET_46

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ortopedik rahatsızlık ayaktan dolayı 2008 yılında % 23
k.b.b kulakdan dolayı 2008 yılında % 8
toplamda % 31 rapor almıştım buna birde diyabet rahatsızlığı eklendi.. şeker 200'ü pek düşmüyor insülin kullanıyorum.. Erken emeklilik için yeni rapor almak istiyorum..
2008 de kulağım şuan ki kadar rahatsız değildi şimdi daha fazla, şuanda sol kulak % 40 sağ kulak % 50 duymama oranına sahip, sağ kulakda kulakiçi dijital cihaz kullanıyorum.. Buda beni çok rahatsız ediyor.. Sesli ortamlarda çalışmak zorundayım cihazdan dolayı sesin nereden geldiğini çok farkedimiyorum.. Allah korusun birgün iş makinası beni tepeleyecek.. Bu sorunlardan dolayı son 1 yılda 3 işyeri değiştirdim.. Sigorta günüm 5825 gün... Başıma bir kaza gelmeden erken emeklilikten faydalanabilirmiyim acaba.. Lütfen bilgisi olan beni aydınlatsın
herkese şimdiden teşekkürler..

En az yüzde 40 vergi indirim raporu alırsanız zaten gününüz fazlasıyla var yıl olarakta şartlarınız uyuyorsa hemen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz ama en az yüzde 40 vergi indirimi raporunuz olması kaydıyla...siz buraya tam bilgilerinizi doğum tarihi ssk başlangıç tarihi gibi konuya vakıf arkadaşlar size daha detaylı bilgi verirler...

2008 yılında aldığınız raporun geçerli olacağını zannetmiyorum.. Sil baştan başlamanız gerekecek..Yeni sistemde birden fazla hastalığı olanların aldığı rapor oranları Balthazard Formülü ile hesaplanıyor.. % 40 ya da üstü rapor alabilirseniz erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.. Kulağınızdaki işitme kaybı için yüzde kaç oranında rapor verilir bilmiyorum, yapılacak olan odyo testi belirliyici olacaktır.. Ama şeker ve yürüyüş bozukluğu için verilen oranlar şunlar:

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları. (bkztablo 3.1)

Hastalık Derecesi Hafif :
A: Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazınınkısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecedeartritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: PozitifTrendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve (b) şıklarını taşıyor ve bazen uzunyürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genelliklekullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO)rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E. Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini süreklikullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmakzorundadır: % 36
G: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında uzunbacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmakzorundadır.:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarakkullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya ikikoltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 60
J: Uzun bacakbreysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini süreklikullanmak zorundadır:% 72
K: Çift taraflı alt ekstremite (AFO veya KAFO) breysininyanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: Tekerlekli sandalyeye bağlı: % 96

Şeker:

1- Diabetes mellitus
a- Diyet ve oralantidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetesmellitus:% 20
b- Komplikasyonyapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz vehipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
c- Açlık kan şekerisürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketozgösteren Tip I diabetes mellitus:%40

Üst Alt