Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ve sonrasında da emeklilik başvuru yapsam yeni yasa çıkmadan yetişir mi?

Babayaga

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar merhaba,

Sigorta girişim 2001
Söz. memur girişim 2013
Kadrolu memur 2023

Toplam pirim 7200

Henüz raporum yok lakin 2 Aralık'ta vergi dairesine vergi indirimi, rapor ve emeklilik için başvuru yapacağım. Bu işlemler ortalama 2 veya 3 ay sürüyor.
%40 rapor alsam yürürlükteki kanuna göre mi yoksa mecliste görüşülen çıkmasi muhtemel kanuna mı tabi olacağım. Yani emeklilik için vergi dairesine başvuru tarihi mi yoksa vergi indirimi aldiğim tarih mi baz alınıyor

@Babayaga,
Vergi indirimi kendi başına alınmış bir rapordur. Vergi indirimi aldıktan sonra SGK ya başvuru yapılan dilekçe tarihi geçerlidir.

@samedo99,
100 milletvekilinin imzası var o kanun tasarısında yani her halükarda kanunu çikaracaklar. Ayrıca önce hitabını düzelt neyi düşüneceğimi sana mı soracağım. Sorumu cevap vermiyorsan başka yerde otlan

@deasn12,

Bu ay sürekli rapor alsam ve vergi indirimine başvursam hangi kanuna tabi olacağım işin içinden çıkamadım

@Babayaga, Rapor çıkması minimum 1 ay, vergi indiriminin çıkması 1 ay deseniz yetişme imkanı yok. Hali hazırda raporunuz olsaydı vergi indirimine başvurmak için şansınız olurdu. Yeni çıkacak torba yasaya göre işleminiz yapılır artık.

Aşağıda yazı dünkü haberturkten, eğer devlet memuru iseniz sizi etkilemiyor.

Temmuz 2000’de devlet memuru olarak çalışmaya başladım. 2022 Eylül’de %46 engelli raporu aldım. Yeni çıkacak torba yasadaki engelli emeklilik koşullarındaki değişiklik bizleri de kapsayacak mi? (Perihan D.)

TBMM gündemindeki kanun teklifi sadece 2008 öncesi çalışmaya başlayan SSK statüsündeki kişilerin engelli emeklilik koşullarını etkilemektedir. 5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu’na tabi olanlar ile ilk defa Ekim 2008 tarihinden itibaren çalışmaya başlayan devlet memurları ve BAĞ-KUR’luların engelli emeklilik koşullarında hiçbir değişiklik yapılmamaktadır.

@durasyon,

Teşekkür ederim. Benim durumun biraz karışık yukarıda belirttiğim gibi ;

sigorta girişim 2001
söz memur 2013
kadrolu memur 2023
pirim sayısı 7200

2008 den sonra memur olduğum için 5510 sayılı yasaya tabiyim. Mecliste görüşülen emeklilik kanunu resmi gazetede henüz yayınlanmadan bugün E devletten vergi indirimine başvurdum, 3 aralıkta İstanbul çapa tıp fakültesinde kurula gireceğim. Bu forumda sürekli rapor ve vergi indirimi olanların hakları zayi olmuyormuş gibi şeyler okumuştum. Sonuçta bu kanun çıkmadan vergi indirimine başvurdum. Kanun çıktıktan sonra vergi indirimine sanırım başvuru imkanı da yokmuş. Valla her şey çorba oldu kafam karıştı.

@(Gölge), Forumda birinin yazdığı yazıdan, verilen linkten, haberden, videodan vs olabilir hatırlamıyorum maalesef o kadar detayını

Üst Alt